باشگاه خبرنگاران/ در روزهاي پاياني ماه مبارک رمضان هستيم و همه خود را براي خواندن نماز عيد فطر آماده ميکنند. ما هم در گزارشي کوتاه به آداب و چگونگي خواندن نماز عيدفطر ميپردازيم:
شرايط خواندن نماز عيد فطر
نماز عيد فطر در زمان حضور امام عليه السلام واجب است و بايد با جماعت خوانده شود و در زمان ما که امام عليه السلام غائب است، مستحب بوده و ميشود آن را با جماعت يا فرادي خواند.
وقت نماز عيد فطر و قربان از اوّل آفتاب روز عيد تا ظهر است.
در روز عيد فطر مستحب است مسلمانان بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند و بعد نماز عيد را بخوانند.
روش خواندن نماز عيد فطر
نماز عيد فطر دو رکعت است که نمازگزار در هر رکعت بايد بعد از خواندن حمد و سوره، سه تکبير بگويد. بهتر آن است که در رکعت اوّل پنج تکبير بگويد و ميان هر دو تکبير يک قنوت بخواند، و بعد از تکبير پنجم تکبير ديگري بگويد به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخيزد و در رکعت دوّم چهار تکبير بگويد و ميان هر دو تکبير يک قنوت بخواند. بعد از تکبير چهارم تکبير ديگري بگويد و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهّد بخواند و نماز را سلام دهد.
در قنوت نماز عيد فطر و قربان هر دعا و ذکري بخوانند کافي است ولي بهتر است، نمازگزار اين دعا را بخواند:
«اللهمَّ اَهْلَ الکبْرياءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوَي وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا اليوْمِ، الَّذِي جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِين عِيداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلي الله عليه و آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِيداً، اَنْ تُصلِّي عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، و آن تُدْخِلَنِي فِي کلِّ خَيرٍ اَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و آن تُخْرِجَنِي مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُک عَلَيهِ وَعَليهِمْ، اللهمَّ اِنِّي اَسْأَلُک خَيرَ ما سَأَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِک مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک المُخْلَصُونَ».
در زمان غايب بودن امام عليه السلام، اگر نماز عيد فطر به جماعت خوانده شود، احتياط لازم آن است که بعد از آن دو خطبه بخواند. و بهتر است که در خطبه عيد فطر احکام زکات فطره گفته شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار