فراديد/ شايد در پاسخ به اين سوال که چه کاري سخت ترين و بدترين کار است هر کس پاسخي داشته باشد و شايد حتي شغل خود را سخت ترين بداند اما بي شک اگر بداند در دهلي نو کارگران بخش تخليه چاه هاي فاضلاب از چه راهي نان به خانه مي برند حتما نظرش تغيير کند.
کارگران بخش نظافت و تخليه فضولات و لجنهاي سيستم فاضلاب شهري دهلي نو احتمالا بدترين و کثيفترين شغل جهان را دارند و اين کار رابراي حقوقي باورنکردني انجام مي دهند. کارگران تخليه فاضلاب تنها براي روزي 2 دلار داخلي چاه هاي فاضلاب مي شوند تا مواقعي که راه هاي چاه مسدود ميشود آن را بازکنند. کارگران تخليه فاضلاب براي کار به منطقه اي از دهلي نو اعزام ميشوند؛ با وجودي که اين شغل از هيچ منزلت اجتماعي برخوردار نيست اما نبود آن براي دهلي نو با جمعيت 25 ميليوني فاجعه بار خواهد بود.
اين کارگران از طبقات پائين جامعه هستند و بسياري از آنها در حاشيه هاي شهر زندگي ميکنند و براي به دست آوردن يک لقمه نان با جانشان بازي مي کند؛ استنشاق گازهاي فاضلاب در دراز مدت بسياري از آنها را مسموم مي کند و حتي موجب مرگشان مي شود. شرکت کارفرماي "راکش" يکي از شرکتهايي است که حدود 8000 نفر را براي اين کار در استخدام دارد در 7 سال 1000 نفر از کارگرانش را از دست داد. اکنون حدود 30 هزار کارگر براي تخليه و نظافت فاضلاب شهر مشغول به کار هستند؛ محلي ها به آنها "جاروکش"مي گويند چرا که آنها جز اين کار معمولا وظايف جمع آوري زباله و جاروکشي خيابان ها را نيز انجام مي دهند. اين کار تخصص خاص و مهارت ويژه اي لازم ندارد اما کاري هم نيست که هر کسي بتواند انجام دهد. کارگران نظافت و تخليه فاضلاب مي گويند استشاق مداوم گاز و سرما باعث مي شود وقتي به داخل فاضلاب مي روند و بعد از يک ساعت بيرون ميآيند تمام وجودشان بلرزد. آنها مي گويند بوي بد حتي با شستشو هم نمي رود و هميشه همراه آنها است.
افرادي که در اين شغل مشغول هستند با درآمد اندکشان شايد بتوانند در خانه هاي حاشيه دهلي نو زندگي کنند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار