برترين ها/ استانبول بزرگترين شهر کشور ترکيه و مرکز فرهنگي و اقتصادي آن است. اين شهر در کنار تنگه بسفر و درياي مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قاره آسيا و اروپا را جدا ميکند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبيعي شاخ طلايي يا خليج در اين شهر واقع است.
اين کلان شهر به عنوان پايتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است. همچنين از لحاظ تعداد گردشگران خارجي سومين شهر توريستي جهان به شمار مي رود.
اسامي تاريخي استانبول عبارتند از: بيزانتيوم، رم جديد، استيمبول، آگوستا آنتونينا، کنستانتينوپل، اسلامبول. القاب استانبول در دوره عثماني دارالسعادت، دار عاليه، باب عالي (عالي قاپو) و پايتخت بودند.
جاذبه هاي گردشگري و توريستي استانبول فراوانند. از مساجد و کاخ ها گرفته تا موزه ها و بازارهاي تاريخي، در طول سال پذيراي توريست هايي از کل دنيا هستند. اکثر اين جاذبه ها حول و حوش منطقه سلطان احمد واقع شده اند و منطقه هايي مانند بي اوغلو و تاکسيم هم چيزي کم از منطقه سلطان احمد ندارند. مسجد آبي (مسجد سلطان احمد) و مسجد اياصوفيه مکان هايي هستند که هر توريستي قطعاً از آنها بازديد مي کند. غذا و خورد و خوراک يکي از اجزاي اصلي فرهنگ ترک هاست، پس بايد منوي غذاها را با دقت نقشه خواني بخوانيد. در بازارهاي استانبول حتماً سوغاتي بخريد. اگر وقت داشتيد به يک حمام ترک برويد و آب تني و ماساژ ترک را امتحان کنيد. ما حمام سليمانيه را پيشنهاد مي کنيم.
1. اياصوفيه
اين مسجد به خاطر معماري شگفت انگيز، نماهاي باشکوه داخلي و اهميت تاريخي اش گردشگران را به شهر استانبول جذب مي کند. بين سال هاي 532 و 537 ساختمان آن به مدت هزار سال کليسا بود. سپس از سال 1453 تا 1934 که تبديل به موزه شود، مسجد بود. مي توانيد از اين مسجد در محله سلطان احمد، در روزهاي سه شنبه تا يکشنبه از ساعت 09:30 تا 04:30 ديدن کنيد. ورودي آن 13 دلار آمريکا است.
2. مسجد سلطان احمد (مسجد آبي)
سلطان احمد هميشه مي خواست مسجدي بسازد که با مسجد اياصوفيه رقابت کند و همه تقريباً موافق هستند که او در اين کار موفق شده است. اين مسجد يکي ديگر از جاذبه هاي توريستي اصلي استانبول است.
اگر مي خواهيد از اين مکان مذهبي ديدن کنيد، يادتان نرود که لباس پوشيده به تن کنيد. خانم ها روسري سرشان مي کنند که در اين محل مرسوم است. اگر يادتان رفت مي توانيد از مسجد يک روسري قرض کنيد.
مسجد آبي در محله سلطان احمد واقع شده است. اين مسجد همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر باز است. ورودي آن رايگان است، ولي در ساعات نماز به خصوص جمعه ها، ورود ممنوع است.
3. کاخ توپکاپي (توپکاپي سارايي)
اين کاخ منزلگاه سلاطين عثماني از سال 1465 تا 1856 بوده است و يکي از محبوب ترين جاذبه هاي شهر استانبول است. معماري بي نظير و حياط هاي زيبايي دارد. اين سرا در سال 1924 يعني اندکي پس از دوره عثماني تبديل به موزه شد.
کاخ توپکاپي محل حرم سلطنتي نيز بوده است. تور حرم جداگانه است و گردشگراني که مي خواهند از حرم ديدن کنند بايد علاوه بر ورودي 13 دلاري اين کاخ، 10 دلار ديگر هم بپردازند. اين موزه از ساعت 9 صبح تا 7 بعد از ظهر همه روزه بجز سه شنبه ها باز است.
4. کاخ دلمه باغچه
اين کاخ که در راستاي تنگه بسفر قرار دارد، زيبايي و اهميت تاريخي زيادي دارد. کاخ دلمه باغچه در قرن نوزدهم ساخته شد، و آخرين سلاطين عثماني از اين کاخ به عنوان محل اقامت اوليه و کرسي حکومتي استفاده مي کردند. معماري داخلي و خارجي اين کاخ ترکيبي از طراحي هاي عربي و اروپايي است که فقط در اين تقاطع دو قاره ديده مي شود.
اين کاخ همه روزه بجز دوشنبه ها و پنج شنبه ها از ساعت 9 صبح تا 4 بعدازظهر به روي عموم باز است.
5. بازار بزرگ استانبول (کاپالي چارشي)
بازار بزرگ استانبول که به ترکي کاپالي چارشي يعني بازار سرپوشيده ناميده مي شود در يک مايلي غرب سلطان احمد است و يکي از بزرگترين مراکز خريد سرپوشيده در دنياست. محصولاتي که در آن فروخته مي شوند عبارتند از فرش و قالي و پوشاک تا کارهاي دستي و هنري و شطرنج. رستوران ها، کافه ها و مساجد زيادي هم در اين بازار هست.
6. موزه باستان شناسي استانبول
در اين موزه ميليون ها شيء عتيقه نگهداري مي شود. خود موزه در سال 1891 باز شد و در واقع سه ساختمان جداگانه است که شامل موزه شرق باستان مي شود. اين موزه در نزديکي کاخ توپکاپي قرار دارد. ورودي آن حدوداً 8 دلار است و همه روزه بجز دوشنبه ها از ساعت 9:30 تا 5 بعدازظهر باز است.
7. ميدان تکسيم
تکسيم يک محله مدرن و شلوغ در بخش اروپايي استانبول است. رستوران ها و کافه هاي باکلاس و هتل هايي همچون جيلان اينترکانتيننتال و گراند هايت استانبول، در اين محله واقع اند. فست فود خور ها هم مي توانند در اين محله سراغ برگر کينگ بروند.
ساختمان جمهوريت در بخش غربي اين ميدان واقع است که به ياد جمهوري ترکيه در سال 1923 ساخته شد.
8. کليساي چورا
اين کليسا که در ابتدا به منظور کليساي بيزانسي ساخته شده بود بعدها تبديل به مسجد شد و حالا يک موزه است. موزائيک ها و کاشي هاي زيباي اين کليسا، نمونه باقيمانده از هنر بيزانسي در دنياست. بخش هايي از آن در سال 400 ساخته شده است، ولي ساختماني که امروزه مي بينيم حدود سال 1500 ساخته شد. اين کليسا تقريباً در سه مايلي شمال غربي سلطان احمد قرار دارد. اين موزه همه روزه بجز چهارشنبه ها از ساعت 9:30 تا 18:30 باز است. ورودي آن 6 دلار آمريکا است.
9. برج گالاتا
بهترين نماي شهر استانبول از برج گالاتا از محله بي اوغلو مشخص است. اين سازه بر روي تپه اي روبروي شاخ طلايي واقع شده است. اين برج از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر به روي بازديدکنندگان باز است. ورودي آن 11 ليره ترک است.
10. قلعه روملي حصار
اين قلعه در تنگه بسفر در ساحل «روملي» در شهر استانبول در بندر طبيعي شاخ طلايي يا خليج واقع شده است و يکي از قلعههاي مشهور کشور ترکيه است، بناي بسيار بزرگ و زيبا به شکل مستطيل، اين قلعهٔ بسيار زيبا توسط سلطان محمد فاتح ساخته شدهاست.
از ديگر جاذبه هاي استانبول مي توان به کليساي سيسترن، مسجد سليمانيه، موزه هنرهاي اسلامي ترکيه، برج دختر، بازار ادويه (ميسير چارشيسي)، جزيره بيوک آدا (پرنسس)، مسجد رستم پاشا، تنگه بسفر، کاخ بيلر بي، کاخ چراغان، تپه هاي چامليجا (بام استانبول)، موزه فرش ترکيه، مسجد اورتاکوي و غيره اشاره نمود.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار