برترين ها/ آخرين باري که گوشي موبايل جديدي خريديد، احتمالاً زياد رنگ گوشي نقش مهمي در تصميم گيري شما داشت. بله، شما مسلماً ويژگي هاي کاربردي مثل قدرت باتري، کيفيت دوربين، اندازه صفحه نمايش، و غيره را در نظر گرفتيد. ولي وقتي که تمام اين ها را لحاظ کرديد، رنگ گوشي به احتمال زياد تعيين کرد که چه مدل موبايلي براي خود بخريد.
رنگ نقشي مهمي در تصميمات ما براي خريد ايفا مي کند. هم کودکان و هم بزرگترها به رنگ هاي خاصي گرايش دارند. بيشتر مردم عقيده دارند که شواهد قطعي در مورد قدرت متقاعد کننده رنگ وجود ندارد، بلکه بر اساس شواهد حدسي و گفتاري است. ولي تحقيقات جامعي انجام شده که خلاف اين موضوع را نشان مي دهد
در اين مطلب، توضيح مي دهيم که چگونه مي توانيد قدرت روانشناسي رنگ را با فعاليت هاي برندينگ خود ترکيب کنيد و نرخ بازگشت سرمايه کسب و کار خود را به ويژه در وبسايت هاي تجارت الکترونيک افزايش دهيد.
اهميت رنگ در برندينگ
تقريباً غير ممکن است که بخواهيم در مورد رفتار مشتري صحبت کنيم بدون اينکه اشاره اي به برندينگ کنيم. تلاش هاي زيادي براي دسته بندي واکنش هاي مشتريان (احساسات يا ويژگي هاي شخصيتي) بر اساس رنگ هاي مختلف انجام شده است، مثلاً ارتباط رنگ زد با خوشحالي يا قرمز با شجاعت. ولي حقيقت اين است که هر رنگي به قدري وابسته به تجربيات افراد است که نمي توان آن را کاملاً به احساس خاصي نسبت داد.
در مطالعه اي که عنوان آن «تأثير رنگ در بازاريابي» بود، محققان متوجه شدند که تقريباً 90 درصد خريدهاي لحظه اي فقط مرتبط به رنگ بود.
در مطالعه ديگري با عنوان «تأثيرات تعاملي رنگ ها»، نقش رنگ در برندينگ اثبات کرد که ارتباط بين برندها و رنگ ها به اين نکته بستگي دارد که بر اساس درک مشتري چه رنگي براي آن برند خاص مناسب است. اين بدان معني است که «تناسب رنگ» قطعه اي بزرگ است که برندها براي فروش هويت خود بايد از آن استفاده کنند.
استفاده مک دونالد از رنگ قرمز و استارباکس از رنگ سبز را در نظر بگيريد. در هر دو مورد، اين برندها از رنگي اصلي براي نشان دادن برند خود استفاده مي کنند. قرمز اغلب در ارتباط با اشتها است و به عنوان رنگ غالب براي يک رستوران بسيار ايده آل است، و استارباکس نيز به طور جدي در محافظت از محيط زيست مشارکت دارد و فعاليت هاي مربوط به محيط زيست خود را با رنگ سبز نشان مي دهد.
در مطالعه اي ديگر با عنوان «قرمز هيجان انگيز و آبي شايسته»، اين موضوع مورد تأييد قرار گرفت که قصد خريد به صورت جدي به خاطر اثري که رنگ روي درک مصرف کننده از برند دارد، تحت تأثير رنگ قرار مي گيرد. به عبارت ديگر، رنگ روي ديدگاه مصرف کنندگان از «شخصيت» برند تأثيرگذار است. براي برندي مثل نايکي که که به عنوان ورزشي و باحال تصور مي شود، استفاده از رنگ هايي که روي اين مشخصه ها تأکيد داشه باشد ارتباطي قدرتمند با مصرف کنندگان ايجاد خواهد کرد.
در نهايت، دانشمندان اثبات کرده اند که مغز ما ميانبُرها را ترجيح مي دهد؛ الگوهايي قابل تشخيص که باعث مي شود در هنگام خريد تصميماتي سريع بگيريم. رنگ در توسعه هويت برند بسيار اهميت دارد، به قدري که به عنوان ويژگي کليدي در هنگام ساخت لوگوي برندها مورد توجه قرار مي گيرد. رنگي که مرتبط با عواطف مثبت (به ويژه در مورد محصول) باشد، در نهايت مشتريان را در هنگام تصميم گيري ترغيب مي کند.
اثباتي بر اينکه رنگ اهميت دارد
زماني که مردم متوجه شوند که يک برند سعي دارد خود را در چه جايگاهي قرار دهد، رنگ هايي که با آن موقعيت متناسب باشد از نظر مردم مناسب تر خواهد بود.
بر اساس اعلام شرکت تحليلي Kissmetrics، آمار زير نشان مي دهد که رنگ ها چگونه روي خريد تأثير مي گذارند:
• در هنگام بازاريابي براي محصولات جديد، مديران برند بايد به ظاهر بصري و رنگ محصولات خود بيش از عوامل ديگر اهميت دهند چرا که 93 درصد خريداران از اين عامل براي اتخاذ تصميم استفاده مي کنند.
• در يک بررسي که اخيراً انجام شده، مشخص شد که 85 درصد خريداران رنگ را به عنوان اصلي ترين عامل تعيين کننده در هنگام خريد محصول در نظر مي گيرند.
• رنگ، شناخت برند را به ميزان 80 درصد افزايش مي دهد. شناخت برند مستقيماً روي اعتماد مصرف کنندگان تأثير دارد.
• رنگ هاي مشخص، انواع مشخصي از خريداران را جذب مي کنند. قرمز، نارنجي و مشکي خريداران لحظه اي را جذب مي کند، در حالي که فيروزه اي و سرمه اي خريداران داراي بودجه کم را جذب مي کند. صورتي، سرخ گلي و آبي آسماني خريداران سنتي را جذب مي کند.
• در يک مطالعه، 42 درصد خريداران آنلاين نظر خود در مورد يک وبسايت را تنها بر اساس طراحي ابزار کردند، و 52% به آن سايت باز نگشتند چرا که از زيبايي کلي آن ناراضي بوند.
روانشناسي بازاريابي رنگ آنلاين
تأثير رنگ در محيط آنلاين درست به اندازه فروشگاه فيزيکي مهم است. طراحي کلي وبسايت شما مي تواند مشتريان را جذب يا دفع کند. اگر وبسايتي از طراحي و زيبايي مناسب استفاده نکند، ممکن است جذابيت خود را در نظر اکثر بازديدکنندگاني که اين موضوع را عاملي مهم براي مشارکت مي دانند، از دست دهد.
رنگ هاي مشخص چگونه روي مشتريان تأثير مي گذارد:
زرد: جوانانه و مثبت انديش؛ معمولاً براي جلب توجه خريداراني به کار مي رود که علاقه زيادي به بازديد از ويترين ها دارند.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ زرد در برندينگ خود استفاده مي کنند: Denny’s و مک دونالد.
قرمز: پر انرژي؛ حس فوريت را ايجاد مي کند، ضربان قلب را افزايش مي دهد، و در فروش هاي تخفيفي و حراجي ها متداول است.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ قرمز در برندينگ خود استفاده مي کنند: کوکاکولا، نت فليکس و يوتوب.
آبي: احساس امنيت و اعتماد را به وجود مي آورد.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ آبي در برندينگ خود استفاده مي کنند: اين رنگ در بين مؤسسات مالي مثل Visa و Citi پر طرفدار است. برندهاي غير مالي مثل فيسبوک، وال مارت و AT&T نيز از تأثيرات رنگ آبي استفاده مي کنند.
سبز: مرتبط با ثروت، سلامتي و شادابي است. اين آسان ترين رنگي است که چشم مي تواند پردازش کند.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ سبز در برندينگ خود استفاده مي کنند: Whole Foods، استارباکس و Landrover.
نارنجي: گيرا و مفيد براي استفاده در دکمه هاي کال تو اکشن، ثبت نام، خريد و فروش، و اشتراک خبرنامه.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ نارنجي در برندينگ خود استفاده مي کنند: Home Depot.
صورتي: رمانتيک و زنانهY ارزشمند براي بازاريابي محصولاتي که هدفشان دختران و زنان جوان است.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ صورتي در برندينگ خود استفاده مي کنند: Mattel (سازنده عروسک هاي باربي) و T-Mobile.
سفيد: تمرکز و توجهY فضاي سفيد براي ايجاد تضاد و تأکيد روي اطلاعات مهم در وبسايت استفاده مي شود.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ سفيد در برندينگ خود استفاده مي کنند: Domains4Less از سفيد در ترکيب با آبي روشن استفاده مي کند. اپل نيز در استفاده از رنگ سفيد براي برندينگ مهارت فوق العاده اي دارد.
مشکي: شيک و قدرتمند؛ ارزشمند براي بازاريابي محصولات يا خدمات لوکس.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ مشکي در برندينگ خود استفاده مي کنند: اوبر و American Centurion Card.
بنفش: خونسرد و آرامش بخش؛ همچنين مرتبط با ثروت و لوکس بودن که علاوه بر آن نمايانگر فانتزي، رمزآلود بودن، و خردمندي نيز است.
برخي کسب و کارهايي که از رنگ بنفش در برندينگ خود استفاده مي کنند: Wonka، فدکس و Curves.
حالا که متوجه شده ايد روانشناسي رنگ چگونه روي رفتار مشتريان تأثير مي گذارد، مي توانيد اقدامات زير را براي افزايش مشارکت و ROI (نرخ بازگشت سرمايه) در سايت خود به کار بگيريد.
رنگ موضوعي حساس است، ولي اگر به درستي از آن استفاده کنيد نتيجه مي تواند بسيار رضايت بخش باشد.
چهار اصل مهم وجود دارد که در هنگام برنامه ريزي نحوه استفاده از رنگ ها در وبسايت خود بايد به آن ها توجه کنيد:
• روش مناسب
• زمان مناسب
• مخاطبان مناسب
• هدف مناسب
توصيه هايي که کمک مي کند نرخ تبديل شما بهبود پيدا کند:
از رنگ آبي براي ايجاد اعتماد در کاربر استفاده کنيد
اين اصل عمدتاً به وسيله مؤسسات مالي استفاده مي شود. بانک شما نيز احتمالاً از اين رنگ براي وبسايت خود استفاده مي کند.
رنگ زرد نشان دهنده هشدار است
زرد، رنگ هشدار و اخطار است که در تابلوهاي راهنمايي و رانندگي و اعلام هشدار براي خيس بودن زمين استفاده مي شود. اين کاربرد را مي توان در محيط آنلاين نيز استفاده کرد.
نارنجي حسي از عجله يا انگيزه ناگهاني ايجاد مي کند
با اينکه رنگ هاي بنيادين براي علائم کال تو اکشن مناسب هستند چون که تضاد به وجود مي آورند، نارنجي حسي از فوريت را ايجاد مي کند و باعث مي شود که بازديدکنندگان شما به سرعت اقدام کنند.
هيچ قانون کلي در مورد رنگ ها وجود ندارد، اگرچه شواهد بسياري وجود دارد که نشان مي دهد اهميت بسياري براي کسب و کار شما دارد. فرضيه هاي خود در مورد اينکه چه رنگ هايي با مخاطبان شما بهتر تطبيق دارد را با استفاده از روش A/B testing تست کنيد تا متوجه شويد که چه رنگي بهتر از همه براي وبسايت شما عمل مي کند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار