روزياتو/ هيچيک از ما تصورمان از ميوه با ترس يا هيجان منفي همراه نيست. ميوه نوعي خوراکي خوشمزه است که هر کدام از آنها متناسب با فصلي که در آن رشد ميکنند، خاصيت ويژهاي دارند و راهکاري خوشمزه براي رفع برخي مشکلات احتمالي ناشي از آن فصل بشمار ميروند.
اما با وجود انواع ميوههاي لذيذ و خوشعطر و خوشطعم در جهان، برخي از آنها ظاهري فرازميني و ترسناک دارند که شايد با ديدنشان ميل چنداني براي خوردنشان نداشته باشيد.
مثلا وقتي يک عدد ميوه درخت رامبوتان جلوي شما بگذارند، آن پوست قرمز با جوانههاي سبز و بلندش بيشتر شبيه يک موجود فضاييِ ترسناک بهنظر ميرسد و به جاي اينکه رغبتي براي خوردنش در وجودتان ايجاد کند، نوعي دلهره و ترس از اينکه چيست و چه مزهاي دارد را در دلتان به وجود خواهد آورد.
ميوههاي ديگري هم شبيه رامبوتان در جهان وجود دارند که بيشتر ترسناک به نظر ميرسند تا خوشمزه؛ اگرچه طعم خوبي دارند و ممکن است پس از يک بار تست کردن، به يکي از طرفداران پروپاقرص آنها تبديل شويد.
براي آشنايي با شماري از اين ميوههاي عجيب از شما دعوت ميکنيم تا در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد.
دست بودا (Buddha’s Hand)
دست بودا از خانواده بالنگهاست و اغلب در کاليفرنيا کشت مي شود. فقط از پوست اين ميوه استفاده مي شود و قسمت داخلي آن خوردني نيست. اين ميوه روي درختچهها و درختهاي کوچکي که شاخههاي بلند و نامنظمي دارند و پوشيده از خار هستند، مي رويد. برگ هاي بزرگ و بلند مستطيل شکل اين درخت به رنگ سبز کم رنگ است.
چيني ها اين ميوه را به عنوان هديه در جشن سال نو به يکديگر هديه مي دهند زيرا اعتقاد دارند براي آنها خوش شانسي به ارمغان مي آورد. همچنين، اين ميوه بسيار خوشبوست و در چين و ژاپن از آن براي خوشبو کردن اتاقها و وسايل شخصي مانند لباس استفاده ميکنند.
رامبوتان (Rambutans)
رامبوتان نوعي درختي با اندازه متوسط و مربوط به مناطق گرمسيري و استوايي است که ميوه هاي قرمز، شفت و گرد دارد. اين ميوه ها ظاهري شبيه موجودات فضايي دارند و گوشت داخلشان نيز شبيه سفيدي چشم يک هيولاي ترسناک است. ميوه درخت رامبوتان در تايلند به نام «ميوه مودار» نيز معروف است و مي توان آن را از خانواده ميوه «ليچي» دانست.
پوست ميوه تاژين پوشيده از مژک است و طعمي ترش و شيرين دارد. هسته آن قهوهاي شفاف و به قطر دو تا سه سانتيمتر است.
کدوي کارناوال (Carnival Squash)
پوست اين کدو سبز که بيشتر شبيه کدوحلوايي است به قدري ضخيم است که آدم احساس مي کند غولي بزرگ در شکم آن لانه کرده است. قسمت گوشت دروني اين کدو شبيه پرتقال بي رنگ و رو است. راهراههاي اين کدو سبز، سفيد، نارنجي و سبز است و اين تفاوت رنگ به رسيده يا کال بودن اين کدو مربوط ميشود. کدوي کارناوال مملو از ويتامينهاي آ، ث و پتاسيم است.
ميوه کاکتوس (Cactus Pear)
کاکتوسگلابي در کاليفرنيا کشت مي شود و در اسپانيا به آن «توناس» مي گويند. در ايران هم به آن گلابي خاردار يا انجير کاکتوس گفته ميشود. البته اين ميوه بيشتر هويت کاکتوسي دارد نه گلابي. ميوه کاکتوس تنها ميوهاي است که در رديف سبزيجات هم دستهبندي ميشود. گوشت اين ميوه، شيرينمزه و آبدار و دانههاي ترد سياهرنگي در بافت آن پراکنده است. کاکتوس پخته طعم مارچوبه و يا فلفل دلمهاي سبز را ميدهد.
ميوه اژدها (Dragon Fruit)
اجازه ندهيد ظاهر زشت و دوست نداشتني اين ميوه شما را گول بزند. داخل آن سفيد با دانه هاي مشکي است و طعم بسيار عالي دارد. اما قبول داريم که ظاهر بسيار زشت و حتي ترسناک است.
پيتايا يا دراگون فروت روي کاکتوسي به نام هيلوسرئوس رشد مي کند که به نام «ملکه هنولولو» نيز شناخته مي شود. ميوه اژدها فقط در شب شکوفه مي کند و گل هايش عموما بزرگ و سفيد هستند.
اين گياه بومي جنوب مکزيک و آمريکاي مرکزي است اما در کشورهاي آسياي جنوب شرقي همچون ويتنام، تايوان، جنوب چين، ژاپن، فيليپين و مالزي هم کشت مي شود.
از ديگر نام هاي اين ميوه مي توان به گلابي توت فرنگي نيز اشاره کرد. دو نوع مرسوم از دراگون فروت، پوست قرمز با لايه هاي برجسته سبز رنگ دارند که حالتي همانند اژدها را تداعي مي کند. گوشت داخلي آن ها هم سفيد رنگ با دانه هاي سياه است.
نوع ديگر آن پوست زرد، گوشت سفيد با دانه هاي سياه دارد و به عنوان دراگون زردرنگ شناخته مي شود. اين ميوه شايد عجيب و غريب به نظر برسد اما مزه آن فرق چنداني با ميوه هاي ديگر ندارد. مي توان مزه آن را به کيوي و گلابي تشبيه کرد.
چريمويا (Cherimoya)
اين ميوه شبيه نارنجک يا وزغ فرانکشتاين است تا يک ميوه خوردني. اما طعم گوشت سفيد داخل آن خوب است و مانند يک بستني ساده در دهان شما آب خواهد شد. اين ميوه ترسناک در درمان اسهال خوني و کاهش تب بسيار مفيد است. اما بايد بدانيد که دانه هاي آن سمي هستند.
معمولا به چريمويا « ميوه اشرافي » هم ميگويند. اين ميوه يک منبع عالي از ويتامين C، کربوهيدرات، پتاسيم، فيبر، ويتامين ها و مواد معدني ضروري است.
پشن فروت (Passion Fruits)
احتمالا نام اين ميوه را شنيده ايد. اين ميوه را که برش مي دهيد تا منظره اي شبيه دل و روده خون آلود مواجه مي شويد که بيشتر از اينکه تمايل به خوردن آن داشته باشيد، دلتان ميخواهد آن را دور بيندازيد. اين ميوه وقتي مي رسد، چروک مي شود.
پشن فروت ظاهري تخممرغي دارد و در مناطق گرمسيري يافت ميشود. دانههاي آن عاليترين منبع فيبر محسوب ميشود. پشن فروت خاصيت خوابآور نيز دارد و اگر پيش از خواب مصرف شود در تمدد اعصاب و خواب راحت تاثير بسزايي خواهد داشت. عطر و بوي آن شبيه گواوا و بسيار شيرين است.
دوريان (Durian)
دوريان با بوي بسيار زننده و بدش شناخته ميشود. حتي اگر بتوانيد اين بو را تحمل کنيد، بايد براي رسيدن به مغزش از پوست سخت و زرد رنگش عبور کنيد. دوريان حاوي مواد مغذي بسيار بالاست.
دوريان در مناطق گرمسيري در سراسر جهان، به ويژه در کشورهاي جنوب شرقي آسيا مالزي، اندونزي و تايلند رشد مي کند. اين ميوه ميتواند تا ۳۰ سانتيمتر قد کشيده و حدودا ۱۵ سانتيمتر پهنا داشته باشد.
جک فروت (Jackfruit)
اين ميوه استوايي، بااينکه بسيار خوشمزه است اما خطرناک نيز هست. با اينکه جک فروت ضرري ندارد، اما هنگام افتادن از درخت مي تواند کشنده باشد، زيرا ۳۶ کيلوگرم وزن دارد. معمولا اين ميوه را به صورت سرخکرده ميل ميکنند. بسياري از گياه خواران، آن را به خاطر دارا بودن فيبر فراوان، به جاي گوشت مصرف ميکنند. جک فروت سرشار از پروتيين، پتاسيم و ويتامين ب است.
جک فروت، درختي است که بيشتر در مناطق جنوبي و جنوب شرقي آسيا و همچنين در قسمت شرقي آفريقا يافت ميشود. ميوههاي آن سبزرنگ، آبدار و معطر و جزو بزرگترين ميوههاي جهان و بزرگترين ميوه درختي بشمار ميروند.
ميوه مار گونه (Snake Fruit)
نام اين ميوه با توجه به پوستش انتخاب شده و خودش هيچ ارتباطي به مار ندارد. طعم آن شبيه ترکيب آناناس، موز و آجيل است. پوست آن نيز بسيار خشن و زبر بوده و در پوست کندن آن بايد بسيار دقت کرد. شما ميتوانيد آن را بهعنوان هديه به ديگران تقديم کنيد.
ميوه مار گونه با نام سالاک هم شناخته ميشود. براي پوست کردن سالاک بايد نوک آنرا فشار دهيد و پوست آنرا تکهتکه جدا کنيد. گوشت ميوه کرم رنگ با دانههاي بزرگ سياه است و بافت آن شبيه سيب ترد و کمي آبدار است. ميوه نارس ترشمزه است اما انواع رسيده آن شيرين و کمي اسيدي شبيه آناناس هستند.
نوني (Noni)
به نظر مي رسد نوني يا همان شاه توت هندي، از دنياي ديگري وارد دنياي ما شده. اين ميوه جز خانواده قهوه محسوب مي گردد و اسامي مستعار بسياري مانند منگ کودو (Mengkudu) بر روي آن گذاشته شده. نوني براي درمان بيماري هاي کبدي متعدد و حتي قاعدگي زنان کاربرد دارد. همچنين براي بيماريهاي پوستي، درد، سرماخوردگي، فشار خون بال، افسردگي، ورم مفاصل، آسم، ديابت، سرطان و … مفيد است. برگ هاي اين ميوه نيز براي درست نمودن سالاد مورد استفاده قرار مي گيرند.
نوني ميوه اي است که در مناطق معتدل استوايي مانند تاهيتي رشد ميکند. پرندگان عاشق اين ميوه هستند.
ريشه نيپا (Nipah Seed)
ريشه نيپا از درخت نخل نيپا به دست مي آيد. اين درختان که در کشور مالزي يافت مي شوند، به خاطر بدنه تنومندشان مشهور بوده و به همين دليل ارزش بالايي دارند. ريشه نيپا مي تواند در فرايند تخمير نوشيدني هاي الکلي به کار گرفته شود. شکري که از اين ريشه بدست مي آيد، عملا بدون کاربرد باقي مي ماند، زيرا فرايند تصفيه و تجاري سازي آن با مشکلاتي رو به روست. اگر ريشه نيپا را به حال خود رها کنيد، بعد از گذشت ۱۰ روز به سرکه تبديل خواهد گشت.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار