کجارو/ درست است که برج کج پيزا يکي از معروفترين آثار تاريخي است، اما علت شهرت آن به طراحي معمارش باز نميگردد.
اغلب توريستها در کنار برج کج پيزا، ژست خاصي را براي عکاسي انتخاب ميکنند: دستهايي که به اصطلاح در کنار اين برج قرار داده شدهاند تا از افتادن آن جلوگيري کنند! اما علت اين انحراف از محور عمود چيست؟
برج کج پيزا در واقع ساختمان ناقوس کليساي جامع پيزا است که در کنار مکان غسل تعميد و گورستان اين مجموعه مذهبي واقع شده است. اين مجموعه که بين رودخانههاي آرنو و سرشيو در در توسکاني ايتاليا قرار دارد، در سال ۱۱۷۳ ساخته شد. در آن زمان، در حالي که شهر پيزا به بندري مهم جهت داد و ستد تبديل ميشد، ساخت اين مجموعه مذهبي که برج پيزا در آن قرار داشت، شهرت آن را کامل ميکرد.
هر چند هويت معمار اصلي برج پيزا ناشناخته است، اما در بيشتر منابع معتبر، از Bonanno Pisano و Gherardo din Gherardo به عنوان معماران بخش اول مجموعه نام ميبرند. معماري بخش دوم مجموعه که در سال ۱۲۷۵ آغاز شد، توسط Giovani di Simon انجام شده است و Tommaso Pisano کسي بود که ساخت برج را به پايان رساند.
انحراف از محور عمود پيزا به اولين سالهاي ساخته شدن آن، يعني ۱۱۷۳، بازميگردد؛ اما در واقع زماني مشهود شد که در سال ۱۱۷۸ کار روي طبقه سوم برج آغاز شده بود. به نظر ميرسيد زمين نرم، پايههاي برج را نابود کرده و در نتيجه ساختمان به سمت جنوب کج شده بود. در مدت زمان کوتاهي پس از اين اتفاق، جنگ بين پيزا و جنوا، يکي ديگر از شهرهاي ايتاليا، باعث شد تا اتمام ساختمان به مدت يک قرن به تعويق بيفتد. هر چند اين تعويق در نهايت به نفع ساختمان تمام شد؛ زيرا در اين فاصله پايههاي بنا بيشتر در زمين فرو رفته و در نتيجه از سقوط برج ناقوس در آينده جلوگيري کردند. در مجموع، وقفههاي مختلف در طول ساليان، ساخت برج را تا حدود دو قرن با مشکل مواجه کرد.
زماني که ساخت سازه دوباره از سر گرفته شد، مهندس اصلي Giovani di Simon سعي کرد تا انحراف برج را با افزايش ارتفاع در قسمت کج شده اصلاح کند، اما وزن اضافه باعث شد تا سازه بيشتر در زمين فرو برود. متخصصان، علت اصلي نشست اين ساختمان را پايهريزي در زميني نرم، و متشکل از خاک رس و شن و ماسه دانستهاند.
ساخت اين بنا به طور رسمي در سال ۱۳۷۰ به اتمام رسيد، اما انحراف آن در طي شش قرن ادامه داشته و به بخش جدايي ناپذيري از مرمت بناهاي يادبود تبديل شده است. در طول ۸۰۰ سال مشخص شد که اين برج ۵۵ متري نه تنها کج شده است، بلکه در واقع سالي يک يا دو ميليمتر نيز در زمين فرو ميرود؛ به طوري که امروزه برج کج پيزا بيش از ۵ متر کوتاهتر شده است. انحراف برج از خط عمودي در حال حاضر تنها ۴ درجه، يا ۳٫۹۶ متر است که پيش از تلاش براي اصلاح آن، ۵٫۵ درجه بود.
از زمان تکميل برج تا امروزه معماران و مهندسان بسياري سعي در تصحيح انحراف آن داشتهاند. اين اقدامات شامل اضافه کردن دوغاب به پايه بنا، ريختن يک حلقه بتن در اطراف پايه برج، قرار دادن وزنههاي سربي در سمت شمالي بنا، نصب کابلهاي ضخيم به قسمت بالاتر برج و استخراج خاک از زير قسمت شمالي بنا ميشود. در نهايت، پس از برداشت بيش از ۷۰ تن خاک در سال ۲۰۰۸، مهندسان اعلام کردند که برج به اندازه کافي به ثبات رسيده است؛ و براي اولين بار از زماني که ساخته شده، ديگر حرکت نميکند. گفته ميشود برج کج پيزا بايد تا ۲۰۰ سال ديگر ثابت بماند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار