يوکن/ نحوه ارتباط کلامي با اطرافيان نقش کليدي در ايجاد برند شخصي تان دارد. اين ارتباط روي زندگي شخصي و حرفه اي شما نيز تاثير مي گذارد. در ادامه با ما همراه باشيد که 10 مهارت گفتگو را معرفي کنيم که فراگيري آن براي همه ضروري است.
10 مهارت زير هم در زندگي شخصي و هم در زندگي حرفه اي مان نقش به سزايي دارند. با بهبود و ارتقاي مهارت هاي گفتگو مي توانيد به خوبي با ديگران ارتباط برقرار کنيد، روي آنها تاثير بگذاريد و نزد اطرافيان احترام و مقبوليت بيشتري پيدا کنيد.
"دن شوبل" (Dan Schawbel)، کارشناس برندينگ شخصي، پيش بيني کرد در سال 2011 ميلادي مهارت هاي نرم اهميت بيشتري نسبت به مهارت هاي سخت خواهند داشت.
دن معتقد است: وقتي افراد داراي مهارت هاي يکسان هستند و براي به دست آوردن موقعيت هاي مشابه رقابت مي کنند، آنچه آنها را از ديگران متمايز مي کند مهارت هاي گفتگو است. به گونه اي که خود را نشان مي دهيد، نوع ارتباط تان با ديگران در حين کار يا در هنگام مصاحبه، برند شخصي تان را مي سازد يا زير سوال مي برد. هم اکنون خيلي از افراد به اين نتيجه رسيده اند که مسائل جزئي، خصوصا در محيط رقابتي فعلي اهميت زيادي دارند.
پس از آن، شوبل به تحقيقات جديدي اشاره داشت که "کلي سرويس" (Kelly Services) روي 134000 نفر انجام داده است. براساس اين تحقيق، خصوصيتي که بيشتر افراد براي به وجود آوردن برند شخصي خود از همه مهم تر مي دانند مهارت هاي گفتگو است. اين ويژگي باعث شد از خود بپرسم "بهترين مهارت هاي گفتگو که به افراد کمک مي کند از رقباي خود پيشي بگيرند کدام يک هستند؟"
در ادامه ي مقاله، 10 مورد مهم براي تقويت مهارت هاي گفتگو را معرفي مي کنيم:
رفتاري دوستانه از خود نشان دهيد
افرادي که هميشه با لحن دوستانه ارتباط برقرار مي کنند و لبخندي صميمانه روي لب دارند از همه موفق ترند. دليل برنده شدن آنها واضح است. هر کسي به طور ناخودآگاه جذب افرادي مي شود که رفتار دوستانه تري دارند زيرا اين افراد احساس خوبي در ما ايجاد مي کنند و خوشحالي بيشتري به زندگي ما مي بخشند.
قبل از حرف زدن فکر کنيد
ضرب المثل معروفي در اين باره وجود دارد: "اگر حرف نقره باشد سکوت طلاست". خيلي ها بدون اينکه فکر کنند هرچه به ذهن شان مي رسد، به زبان مي آورند و با حرف هاي بي مورد و نسنجيده شان احترام ديگران را از بين مي برند.
واضح و شفاف حرف بزنيد
خيلي از ما آنقدر زمان و انرژي نداريم که به اين فکر کنيم دقيقا منظور طرف مقابل مان چيست. افرادي که روشن حرف نمي زنند و منظورشان را دقيق بيان نمي کنند کمتر مورد احترام ديگران قرار مي گيرند. وقتي مي خواهيد چيزي بگوييد از خود بپرسيد واضح ترين کلماتي که با آن مي توانم منظورم را برسانم چيست؟
خيلي پرحرفي نکنيد
خيلي ها تمايل ندارند با کساني وقت بگذرانند که تمام وقت حرف مي زنند و به بقيه اجازه صحبت کردن و اظهارنظر نمي دهند.
خودتان باشيد
همه از کساني که نقش بازي مي کنند که حرف شان را به کرسي بنشانند بيزارند. بدون شک شما هم جذب افرادي مي شويد که روشن، واضح و از صميم قلب حرف مي زنند.
بردبار و فروتن باشيد
فروتني به معناي آن است که در مورد اهميت خود متواضع باشيد. فروتني از جذاب ترين خصوصيات فردي است که سبب جلب احترام ديگران مي شود. کساني که با احترام و فروتني حرف مي زنند هميشه جايگاه بالاتري نسبت به ديگران دارند.
اعتماد به نفس خود را نشان دهيد
براي فروتني نياز نيست اعتماد به نفس خود را ناديده بگيريد. اعتماد به نفس يعني اطميناني که در پي درک توانايي هاي خود به دست مي آوريد. در عين حال فروتني يعني عقيده ي متواضعانه اي در مورد اهميت خود داشته باشيد. با اعتماد به نفس صحبت کردن در نتيجه ي انتخاب کلمات مناسب، تُن صدا، ارتباط چشمي و زبان بدن به دست مي آيد.
به زبان بدن خود توجه کنيد
وقتي به طور مستقيم صحبت مي کنيد، زبان بدن نقش به سزايي در انتقال پيام موردنظرتان خواهد داشت. زبان بدن ابزار کارآمدي است که استفاده ي درست از آن سبب ايجاد احترام و علاقه مي شود و مقصود واقعي تان را به طرف مقابل مي رساند.
مختصر صحبت کنيد
از قبل براي صحبت هايتان برنامه ريزي کنيد و بلافاصله سراغ مطلب اصلي برويد. مخاطبان شما زماني براي از دست دادن ندارند. مدام از خود بپرسيد: چطور مي توانم مختصر و مفيد و با کمترين کلمات مقصودم را برسانم و در عين حال احترام شنونده را هم حفظ کنم.
هنر گوش دادن را ياد بگيريد
در بين مهارت هاي گفتگو، به دقت گوش دادن بسيار مهم تر از صحبت کردن است. بايد به موضوع بحث علاقه مند باشيد، سوالات مناسب و اصولي مطرح کنيد، به مقصود اصلي پيام توجه کنيد و هيچ گاه حرف طرف مقابل را قطع نکنيد.
در پايان ...
اغلب مردم به طور عمومي به سمت کساني جذب مي شوند که شباهت بيشتري به خودشان دارند؛ به همين خاطر است معمولا دوستان علاقه مندي هاي مشابهي دارند. پس مي توانيد از اين قاعده به نفع خود بهره برده و رفتار و صداي دوستان تان را تقليد کنيد. براي مثال، اگر آنها به آرامي سخن مي گويند، شما هم آرام صحبت کنيد يا اگر با هيجان حرف مي زنند، شما هم پرانرژي باشيد. هرچقدر بيشتر همانند آنها حرف بزنيد، بيشتر شما را دوست خواهند داشت.
توصيه مي کنم حتما سعي کنيد مهارت گفتگو را در خود تقويت کنيد، چرا که تلاش شما سبب مي شود روابط بهتري داشته باشيد، ارزش و اعتبار خود را بالا ببريد و اعتماد به نفس تان را بهبود ببخشيد. براي ارتقاي مهارت هاي گفتاري هميشه بايد آگاه باشيد، با تمام قوا تلاش کنيد و به پيشرفت علاقه مند باشيد.
بازار