جام جم/ کلسترول ميگو بالاست ...
در مورد کلسترول ميگو، نظرهاي متفاوتي وجود دارد. برخي بر اين باورند که ميگو سرشار از اسيد هاي چرب امگاـ3 است و وجود همين چربي موجب مي شود به جاي کلسترول بد، کلسترول خوب خون بالا برود.
تعدادي از منابع اطلاعاتي هم کلسترول ميگو را با تخم مرغ مقايسه کرده و عقيده دارند کلسترول ميگو يک سوم کلسترول تخم مرغ است، اما واقعيت اين که ميگو بين غذاهاي دريايي، بيشترين کلسترول را دارد و اگر ميگو را با ماهي تن مقايسه کنيم ، کالري، چربي اشباع و کلسترول بالاتري دارد.
به گفته متخصصان تغذيه، افراد مبتلا به چربي و کلسترول خون بالا، بيماران قلبي ـ عروقي، مبتلايان به نقرس، سنگ کليه و ديابت بايد مصرف غذاهاي پرکلسترول همچون ميگو را در برنامه غذايي روزانه شان محدود و ماهي را جايگزين آن کنند.
پروتئين و سلنيوم ميگو بالاست
ميگو در مقايسه با گوشت، مرغ و ماهي پروتئين با کيفيتي دارد و ارزش تغذيه اي ميگوي ريز و درشت تفاوت چنداني با يکديگر ندارد، اما از نظر بافتي ميگوهاي ريز نرم تر بوده و بهتر جويده، هضم و جذب مي شود. معمولا ميگوهاي سرتيز در مقايسه با ساير انواع ميگو ارزان تر است، اما خواص آن با ساير ميگوها برابري مي کند .
ميزان ويتامين A، D و B12 ميگو از ديگر ويتامين هاي آن بالاتر است و به رفع کم خوني کمک مي کند. يکي از املاح معدني که در ميگو به ميزان زيادي يافت مي شود، سلنيوم است که احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون را کاهش مي دهد و با فعالسازي آنزيمي خاص به دفع سموم و مواد مضر از کبد کمک مي کند و خاصيت مهم ديگر آن، توليد اسپرم را افزايش داده و در رفع اختلالات ناباروري مردان موثر است.
به گفته متخصصان با توجه به اين که ميگو فساد پذيري بالايي دارد به برخي ميگوهاي يخ زده مواد نگهدارنده مي افزايند و با وجود آن که اين مواد مضر نيست، اگر ساکن جنوب هستيد بيشتر از ميگوي تازه استفاده کنيد . اگر ميگو در هواي گرم قرار گيرد بسرعت فاسد، نرم و رنگ پوسته سفت آن قرمز مي شود که به ميگوي تب دار معروف است.
کبابي اش کنيد!
بهترين روش طبخ ميگو آن است که به جاي سوخاري کردن در روغن آن را بخارپز يا کبابي کنيد و به همراه آب نارنج، آبليمو و سبزيجات خام يا بخارپز که فيبر بالايي دارد، ميل کنيد.
کودکان بعد از يک سالگي مي توانند ميگو بخورند، اما نکته مهم مربوط به آلرژي زا بودن ميگوست که سبب تشديد علائم حساسيت مي شود.