نامه نيوز/ بي مويي سر لاشخور باعث ميشود که کله اين حيوان در تابش مستقيم آفتاب قرار بگيرد و در نتيجه ميکروبهاي روي سرش از بين بروند.
آيا دليل اصلي کچل بودن لاشخورها را ميدانيد؟! اين موضوع تا قبل از اين سوالي بود براي انسانها. اما بعد از انجام آزمايشهايي معلوم شد که اين کچلي خودش يک نوع وسيله دفاعي براي عمر اين حيوانات است! چون لاشخورها پرندگاني هستند که از لاشه يعني جسد حيوانات مرده تغذيه ميکنند. اين لاشهها ممکن است گنديده باشند. وقتي لاشه چند روز ميماند بهعلت فاسد شدن پر از ميکروب ميشود.
اگر سر لاشخور مو يا پر داشت هنگامي که با منقار (نوک) خود از گوشت لاشه براي خوردن ميکند، ميکروبها وارد موهايش ميشدند و همان جا رشد ميکردند.
اما بي مويي سر لاشخور باعث ميشود که کله اين حيوان در تابش مستقيم آفتاب قرار بگيرد و در نتيجه ميکروبهاي روي سرش از بين بروند. عجب سيستم دفاعي عجيبي! يکي ديگر از مسايل مهم درباره کرکسها اين است که آنها لانه نميسازند. کرکسها به تيزپروازي، دوربيني و درازي عمر هم بسيارمعروفند.کرکس داراي نوک قوي و برگشته و گردن و سر سخت و بالهاي پهن بزرگ ميباشد. در کوهستان زندگي ميکنند و بيشتر از لاشه تغذيه ميکند.
هنگام پرواز بزرگي بالهاي کرکس حدود سه متر است. پنجههاي کرکس برخلاف منقار پرقدرتش نسبتاً ضعيف است بطوري که بهوسيله پنجههايش قادر نيست جز طعمههاي بسيار کوچک چيز ديگري را نگهداري کند و به همين جهت است که بيشتر از لاشه حيوانات ديگر تغذيه ميکند. پرواز او آهسته ولي داراي اوج است و در مدت طولاني صورت ميگيرد. قدرت ديد اين پرنده بسيار زياد است طوري که از فاصلههاي دور طعمههاي کوچک را بهخوبي ميبيند و کوچکترين حرکت از ديدش پنهان نميماند. بچهها اين را هم بدانيد که خيلي کم ممکن است که کرکسها به حيوانات سالم حمله کنند، ولي ممکن است به حيواني زخمي يا بيمار حمله کنند.