گوناگون/ لوحی که نحوه ساخت کشتی حضرت نوح را تشریح میکند
فارس
بروزرسانی
فارس/ يک باستانشناس انگليسي بر اين باور است که لوح کوچکي که داراي قدمت 3 هزار و 700 سال است، نحوه ساخت کشتي حضرت نوح(ع) را توضيح ميدهد.
اين باستانشناس انگليسي از سوي ديگر بر اين باور است که اين کشتي اصلا ساخته نشده و آنچه درباره طوفان بزرگ و سفر حضرت نوح با اين کشتي گفته شده، اساطير تاريخي و مذهبي است.
در اين خصوص روزنامه انگليسي «گاردين» نوشت که چندي پيش يک لوح کوچک متعلق به آن دوران 60 خط دستنوشته روي آن حک شده بود، به موزه انگليس اهدا شد.
«اروينگ فينکل»، يکي از باستان شناسان ارشد موزه انگليس که توان خواندن خط بابلي رايج در هزارههاي قبل از ميلاد را دارد، براساس نوشتههاي اين لوح تحقيقات خود درباره کشتي نوح را کامل و آن را در کتابي تحت عنوان «کشتي موعود قبل از نوح» منتشر کرده است.
با اين حال فينکل تصريح ميکند که با اينکه دستورالعمل ساخت اين کشتي روي لوح بابلي وجود دارد، اما من براين باورم، کشتي نوح اصلا ساخته نشده است.
وي معتقد است که اين لوح حاوي نسخه اصلي و اوليه ماجراهاي مربوط به کشتي نوح است.
اما صرف نظر از اينکه عقيده فينکل درباره ساخت کشتي نوح درست باشد يا نه، آنچه توجه باستان شناسان را در اين لوح جلب کرده، تشريح دقيق نحوه ساخت اين کشتي است.
آنها ميگويند: آنچه درباره کشتي نوح در اين لوح توضيح داد شده، با اطلاعاتي که ما درباره اين کشتي تاکنون داشتيم، تفاوت بسيار دارد، از جمله اينکه در اين لوح گفته شده که شکل کشتي بيضي شکل است.
شبکه خبري سيانان نيز در گزارشي در اين خصوص گفت: در اساطير انجيل کشتي نوح باريک و بسيار دراز تشريح شده است، به گونهاي که طول آن 6 برابر پهناي آن بيان شده و اينکه داراي عرشه 3 طبقهاي بوده و وروديهاي کشتي در پهلوي آن قرار داشتهاند.
در حالي که براساس توضيحات اين لوح اين کشتي بزرگ بيضي شکل و داراي مساحتي به اندازه 3 هزار و 600 متر مربع، يا دو سوم يک زمين فوتبال بوده است.
درباره نحوه ساخت اسکلت و بدنه آن نيز گفته شده که از يک سبد الهام گرفته شده و تيرکهاي بدنه کشتي مانند دندههاي منحني موازي در کنار يکديگر قرار ميگرفتند و بدنه کشتي نيز با مادهاي پوشانده شده که در آن زمان نوعي قير طبيعي تلقي ميشده است.
فينکل معتقد است که مردم بابل با ساخت کشتي با اين شکل و ماهيت آشنا بودند، چون آنها کشتيهاي کوچک خود را به اين شکل ميساختند و چنين کشتيهايي تا چندي پيش در رودخانههاي مناطق مختلف خاورميانه مورد استفاده بود.
وي ميگويد: در اين لوح به اين نکته اشاره شده که خداوند طوفان بزرگي به راه انداخت و تنها يک نفر که از آن جان سالم برد، همه حيوانات را براي نجات از طوفان با خود به عرشه اين کشتي منتقل کرد و جالب آنکه در آن به عبارت معروف «جفت با جفت» نيز اشاره شده که در واقع نحوه انتخاب جانوران توسط آن فرد را توضيح ميدهد.
سيانان ميافزايد: توضيحاتي که در اين لوح 3 هزار و 700 سال وجود دارد، از اساطير انجيل کهنتر است.
فينکل معتقد است: اطلاعاتي که ما از کشتي نوح داريم در واقع اطلاعاتي است که از انديشمندان قوم يهود به دست ما رسيده که در آن زمان به شهر بابل به اسارت برده شده بودند.
اين لوح را چندي پيش يک شهروند انگليسي به موزه لندن اهدا کرد.
وي درباره به دست آوردن اين لوح گفته که وقتي پدرش طي جنگ جهاني دوم در نيروي هوايي انگليس در خاورميانه خدمت ميکرده، اين لوح را به همراه با چند شئي تاريخي ديگر با خود آورده است.
داستان طوفان بزرگ خاورميانه و کشتي نوح يکي از جذابترين داستانهاي ديني است که در قرآن نيز به آن اشاره شده است.