عرش نيوز/ جامعه شناسان دلايل گوناگوني را در اين خصوص برمي شمارند. آنان معتقدند رشد علمي و فرهنگي زنان و به دست گرفتن بازار کار و کسب و ديگر موفقيت هاي اجتماعي در رشد آنان نقش داشته است؛ اما از سوي ديگر، افزايش سن ازدواج و بعد اقتصادي، از مهمترين عوامل چنين پيوندهاي زناشويي است.
ازدواج زن با مردي که از خودش کوچکتر است، از ديد جامعه شناسان غير از بُعد اقتصادي، به مسائل عاطفي و احساسي منوط است. برخي جوانان با توجه به بالا بودن درايتي که زن در برخي موارد دارد، ممکن است تحت تأثير قرار بگيرند و ترجيح بدهند با زني ازدواج کنند که حتي تا 10 سال از خودشان بزرگتر است. بخصوص که در يک سن خاص زن خيلي بهتر مي تواند مرد را رام کند. اگر آن زن از موقعيت اجتماعي و اقتصادي خوبي هم برخوردار باشد که اين کار آسان تر انجام مي گيرد، زيرا پسراني که حداقل لوازم زندگي را دارند براي فرار از به دست آوردن اين امکانات، ترجيح مي دهند چنين ازدواج هايي داشته باشند.
در ازدواجي که مرد بر پايه عشق و يا ثروت خود را راضي کرده است که با زني بزرگتر از خود ازدواج کند دو حالت پيش مي آيد: يا زن حاکم خانواده مي شود و يا اين مرد است که از قدرت برخوردار است. زيرا مردي که با توجه به شرايط اقتصادي زن ازدواج کرده است، برنامه ريزي مي کند که چگونه از آن استفاده کند. در چنين شرايطي معمولاً جوان بودن خود را بهانه اي براي اخاذي قرار مي دهد و زن نيز کوتاه مي آيد.
*دردسرهاي ازدواج با فاصله سني معکوس
از نظر روان شناسي زن ها زودتر از مردها نسبت به مسائل زندگي عاقل تر مي شوند و درکشان از مسائل درون خانواده و زندگي عميق تر است؛ بنابراين مسئوليت پذيرند و يا بيشتر در اين زمينه ها فکر مي کنند. حال اگر زني چند سالي بزرگتر باشد، به طور ناخودآگاه انتظار دارد که مرد هم همانند او فکر کند و مسائل را بسنجد، براي همين زماني که انتظارش برآورده نمي شود، اين تصور تداعي مي شود که مرد نسبت به خانه و خانواده بي مسئوليت است و در نهايت تنش فضاي خانواده را پر مي کند. از سوي ديگر، مردي که با زن بزرگتر از خودش ازدواج مي کند، ممکن است پس از چند سال زندگي، با فرسوده شدن جسم زن، احساس ضرر کند.
به همه اين موارد سال هاي محدود فرزند آوري در زنان و نامحدود مردان را از نظر نبايد دور داشت. در مواردي که زن اختلاف سني زيادي با شوهرش دارد، ممکن است باروري اش به دلايل مختلف به تاخير افتد و براي هميشه امکان مادر شدن را از دست بدهد. در شرايطي که شوهرش همچنان نخواهد و يا نتواند امکان پدر شدن خود را از دست بدهد و اين موضوع خود عامل تنش هاي هميشگي اين دسته از همسران خواهد شد.
نکته ديگري که در ازدواجهاي با بيشتر بودن سن دختر از پسر مطرح است، عدم تقاضا در روابط عاطفي و هيجاني بويژه روابط جنسي در بين زوجين خواهد بود چرا که اصولا مردان در ميانسالي از انرژي بالايي به ويژه در مسائل جنسي برخوردارند و زنان در سنين بالاتر پاسخگوي تمام نياز مردان نخواهند بود و اين تعارضات زناشويي و سرخوردگي در روابط اتفاق مي افتد که نتايج آن مي تواند باعث شکست در ازدواج، طلاق، ازدواج مجدد يا بدتر از آن باعث روابط خارج از محيط زناشويي شود.
از ديگر مشکلات اين گونه ازدواجها عدم پذيرش اقتدار و مديريت مرد است. در اين ازدواج ها به نوعي جابجايي نقش ها اتفاق مي افتد. معمولا زنان در اين ازدواجها خواسته و يا ناخواسته به دلايل سن بالاتر و داشتن تحصيلات بالاتر نقش مادرانه، توصيه گرانه و نصيحت گرانه پيدا مي کنند و اين از نظر روانشناختي مخل يک زندگي خوب و خوشبخت خواهد بود.
*خوشبخت مي شويد اگر...
بهترين و معمولي ترين وضعيت ازدواج اين است که سن پسر کمي از سن دختر بيشتر باشد، يا حداقل مساوي باشند به عنوان مثال اختلاف سني يک تا پنج سال باشد و اين موضوع دلايل مهمي دارد. اين در حالي است که ظاهراً در سالهاي اخير الگوي اختلاف سني ميان زوج و زوجه تغيير کرده است و به تدريج شاهد ازدواجهايي هستيم که زن بزرگ تر از مرد است و اين اختلاف سني به يک تا 3 سال و در مواردي به بيش از اين و حتي تا 10 سال هم ميرسد.
البته يک نکته مهم اين است که اگر ازدواج سنجيده و آگاهانه باشد و مولفههاي ديگري مانند تحصيلات بالا، شغل خوب، خانواده اصيل و معتبر، زيبايي وو.. وجود داشته باشد که بتواند بالاتر بودن سن دختر را بپوشاند، تا دو سال بزرگتر بودن دختر نسبت به پسر مشکل چنداني پيش نميآورد. شرايط فيزيکي و فيزيولوژي مرد و زن بايد در نظر گرفته شود که در افراد مختلف، متفاوت است. همچنين شرايط خانوادهها، ميزان نفوذ و احاطه خانواده بر فرزند نيز مي تواند در اين موضوع تاثير داشته باشد.
در پايان به ياد داشته باشيد ازدواج زن با فرد سن پايين تر به معناي بدبخت شدن نيست چرا که در مواردي خانوادههاي خوشبخت نيز در ميانشان ديده مي شود و در مجموع تاکيد مي شود سن آقا از خانم بيشتر باشد اما اگر نهايتا ساير شاخصهها خوب باشد همسان بودن سن در مواردي اشکال ندارد و در موارد کمتر معمولي که سن خانم بالاتر باشد توصيه ميشود حتماً از اين نوع ازدواج پرهيز شود