نماد آخرین خبر

۹ غذای گیاهخواران که واقعا گیاهی نیستند!

منبع
بروزرسانی
۹ غذای گیاهخواران که واقعا گیاهی نیستند!
عجيب ترين/ برخي از غذاهايي که گياهخواران مصرف مي‌کنند، کاملا هم گياهي نيستند. شايد در روند توليد آن‌ها موادي به اين غذاها افزوده شود که از ترکيبات حيواني به‌دست آمده است. با عجيب‌ترين همراه باشيد تا با برخي از اين خوراکي‌ها آشنا شويد. شايد باورتان نشود اما بسياري از مواد غذايي که گياهخواران مصرف مي‌کنند، مقداري ترکيب حيواني پنهان نيز دارد که کمتر کسي متوجه آن مي‌شود. اين عناصر شامل موادي از جمله شکر مي‌شوند که در خوراکي‌هايي مثل بستني وانيلي ترکيب مي‌شود و ممکن است اين شکر از ترشحات بدن سگ آبي گرفته شده باشد. 9- پنير پارمسان پنير غذايي است که گياه‌خواران از همه چيز بيشتر دوست‌دارند. بااين‌حال اگر با نگاه کارشناسي به اين قضيه نگاه کنيم، پنير پارمزان گياهي نيست. در تهيه‌ پنير پامزان آنزيمي به نام «مايه‌ ماست» يا «مايه‌ پنير» استفاده مي‌شود که از معده‌ بره‌ کوچک يا گوساله گرفته مي‌شود. از اين آنزيم براي انعقاد شير مايع و تبديل آن به کشک و آب پنير استفاده مي‌شود. همه‌ پنيرهاي سفت، از اين آنزيم توليد مي‌شوند اما پنيرهاي ديگر از تخمير کيموزين درست مي‌شوند. اما هنوز هم بسياري از پنيرهاي پارمزان از مايه‌ پنير به‌عمل مي‌آيند. 8- بستني وانيلي بسياري از بستني‌هاي وانيلي که «طعم‌‌دهنده‌هاي طبيعي» در فهرست مواد تشکيل دهنده‌ آن‌ها وجود دارد، شايد طعم و عطر وانيل خود را از بدن سگ آبي گرفته باشند. سازمان غذا و دارو مي‌گويد خوردن اين ماده که «جندبيدستر» ناميده مي‌شود، ضرري براي بدن ندارد اما اگر دوست نداريد چنين چيزي بخوريد، مي‌توانيد مواد غذايي گياهي را جايگزين بستني کنيد. 7- موز اگر گياهخوار هستيد يا به برخي از غذاهاي دريايي حساسيت داريد، مي‌توانيد موز ارگانيک را جايگزين اين مواد غذايي کرده و از خوردن غذاهايي مانند ميگو جلوگيري کنيد. بسياري از موزهايي که ارگانيک نيستند با آفت‌کش‌هايي سم‌زدايي مي‌شوند که از موجودات دريايي تهيه‌ شده‌اند. اين آفت‌کش‌ها ترکيبات باکتري‌کش هستند که عمر مفيد ميوه را افزايش مي‌دهند. آفت‌کش در پوست ميوه نفوذ کرده و سپس به خود ميوه نيز راه مي‌يابد. 6- آب پرتقال درحالي‌که ادعا مي‌شود بسياري از آب پرتقال‌ها به حفظ سلامت قلب کمک مي‌کنند، اين آب ميوه‌ها کاملا طبيعي نيستند. هر آب پرتقالي که گفته شود براي سلامت قلب مفيد است، امگا ۳ به ترکيب آن اضافه شده‌است. اين امگا ۳ از ماهي‌هايي مانند تيلاپيا، ساردين و ماهي کولي گرفته مي‌شود. در برخي موارد ويتامين دي که به آب پرتقال افزوده مي‌شود، از لانولين گرفته مي‌شود که يک ماده مومي شکل است و از پشم گوسفند به‌دست مي‌آيد. اگر مي‌خواهيد مطمئن شويد که آب پرتقالي که مي‌نوشيد فقط از پرتقال خالص به‌دست آمده و کاملا طبيعي است حتما آن را در خانه درست کنيد. 5- قند سفيد شايد قند سفيد که به آن قند تصفيه شده نيز مي‌گويند، براي گياه‌خواران مناسب نباشد. اگرچه قند سفيد از نيشکر يا چغندر قند به‌دست مي‌آيد اما براي تصفيه‌ آن از زغال استخوان استفاده مي‌شود. معمولا از نيشکر براي جدا کردن آب ميوه از پالپ آن استفاده شده و سپس آب ميوه حرارت داده مي‌شود. سپس اين آب ميوه توسط زغال استخوان سفيد و تصفيه مي‌شود که به قند تصفيه شده چنين سفيدي‌اي مي‌بخشد. 4- خوراک مکزيکي (لوبياي آب پز، کوبيده و سرخ شده) بسياري از گياهخواران لوبيا را به‌عنوان پروتئين جايگزين گوشت مي‌کنند اما هنگام سفارش دادن اين غذاي مکزيکي مراقب باشيد. آن‌ها اين غذا را با چربي خوک درست مي‌کنند. حتي ممکن است کنسرو اين غذا نيز به همين روش تهيه شده باشد. پس اگر مي‌خواهيد اين غذا را بخوريد، حتما مطمئن شويد که غذاي مخصوص گياهخواران باشد. حتي بهتر است به‌جاي رفتن به رستوران يا خريد کنسرو، اين غذا را به آساني در منزل تهيه کنيد. 3- آبنبات قرمز قبل از خريد شکلات‌هاي رنگي مطمئن شويد که در آن‌ها از رنگ‌هاي طبيعي استفاده شده‌است. در بعضي از آب ميوه‌ها، ماست‌ها و بستني‌ها نيز اين رنگ‌ها استفاده مي‌شوند که اصطلاحا به آن‌ها «کارمين» مي‌گويند. اگرچه گفته مي‌شود کارمين کاملا بي‌ضرر است اما رنگ قرمز اين ماده از سوسک خرد شده تشکيل مي‌شود! اين سوسک‌ها در آمونياک يا سديم کربنات جوشيده مي‌شوند تا رنگ قرمز از آن استخراج شود. پس اگر مي‌خواهيد شربت سوسک نخوريد، مراقب باشيد تا از اين آبنبات‌ها نخوريد! 2- آبنبات علاوه‌ بر اين که در خوردن شکلات‌ها و آبنبات‌هاي قرمز رنگ بايد دقت کنيد، گياهخواران بايد مراقب آبنبات‌هايي که لايه‌ سفتي از «شلاک» دارند نيز باشند. شلاک صمغي است که از پشت نوعي حشره گرفته مي‌شود و در فهرست مواد تشکيل دهنده‌ آبنبات‌، به‌عنوان «لعاب شيريني‌پزي» شناخته مي‌شود. شلاک حتي در لاک ناخن، اسپري مو، کود و جلا دادن لوازم خانگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. 1- بادام زميني هنگامي که بادام زميني مي‌خوريد، شايد داريد سُم گاو را نيز همراه با آن مي‌جويد. برخي از شرکت‌هاي توليدکننده‌ بادام زميني به بادام زميني‌ها ژلاتين اضافه مي‌کنند تا نمک و مواد طعم‌ دهنده‌اي که به آن اضافه مي‌کنند بهتر به بادام زميني‌ها بچسبد. ژلاتين از کلاژن به‌دست مي‌آيد که اين ماده هم از استخوان، سُم و بافت‌هاي هم‌بند گاو توليد مي‌شود. پس بهترين روش براي جلوگيري از مصرف چنين موادي اين است که بادام زميني ساده بخريد و خودتان در خانه به آن نمک يا هر طعم‌دهنده‌ ديگري که دوست‌داريد، اضافه کنيد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره