روزياتو/ موسسه اقتصاد و صلح مستقر در استراليا، نمايه بين المللي صلح خود را براي سال ۲۰۱۹ منتشر کرده است. اين بنگاه فکري معتبر از سال ۲۰۰۷ تاکنون هر ساله فهرست خطرناکترين و ناامن ترين کشورهاي جهان را منتشر مي کند و فاکتورهاي اقتصادي نقش مهمي در رده بندي هاي آن دارند. در اين گزارش شرايط صلح در ۱۶۲ کشور مورد بررسي قرار گرفته و هر کدام بر اساس ۲۳ معيار کيفي و کمي نمرات متفاوتي دريافت مي کنند که در سه دسته بندي عمده قرار دارند. دسته بندي درگيري داخلي و بين المللي مداوم شامل مرگ در اثر درگيري هاي سازمان يافته و روابط با کشورهاي همسايه است.
دسته امنيت و ايمني اجتماعي نيز شامل ثبات سياسي، جنايات خشونت آميز و جمعيت محبوس کشورها بوده و دسته پاياني که دسته نظامي سازي است نيز شامل دسترسي به سلاح و واردات و صادرات تجهيزات نظامي در کشورها است. در سال ۲۰۱۹، ميزان آرامش و صلح کلي در جهان براي اولين بار در ۵ سال گذشته افزايش يافته است اما هنوز هم دنيا نسبت به ۱۰ سال پيش مکان خطرناک تر و ناامن تري است. در گزارش امسال اين موسسه، افغانستان جاي سوريه را به عنوان ناامن ترين و خطرناک ترين کشور جهان گرفته است.
روسيه در ميان ده کشور ابتدايي داراي کمترين ميزان صلح و امنيت قرار گرفته است
بر اساس اين گزارش روسيه يکي از بالاترين نرخ هاي سرانه صادرات سلاح در جهان را دارد و يک کشور به شدت نظامي شده است که اين موضوع سهم زيادي در قرار گرفتن نام اين کشور در ميان ۱۰ کشور ابتداي فهرست دارد. ورود اين کشور به نبردها در سوريه تعداد مرگ هاي اين کشور در اثر درگيري هاي خارجي را افزايش داده و رضايت و محبوبيت کلي از رهبري در اين کشور بين سال هاي ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ از ۳۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش يافته است. روسيه از لحاظ صلح و آرامش بدترين شرايط را در ميان کشورهاي منطقه خود دارد.
جمهوري دموکراتيک کنگو در معرض سيلاب هاي شديد و درگيري هاي داخلي قرار دارد
خشونت در جمهوري دموکراتيک کنگو در توانايي فعالان بخش سلامت براي درمان موارد اخير ابتلا به ايبولا در اين کشور را که جان ۱٫۳۹۶ نفر از مردم کنگو را گرفته به شدت تحت تاثير منفي خود قرار داده است. اوايل سال جاري، دار و دسته هاي مسلح و شبه نظاميان به مراکز درماني حمله کرده و يک پزشک کامروني که براي متوقف کردن گسترش ايبولا در منطقه تلاش مي کرد را کشتند.
خشونت در جمهوري آفريقاي مرکزي باعث شده که اين کشور با کاهش ۴۷ درصدي توليد ناخالص داخلي مواجه شود
شورشيان سِلِکا و شبه نظاميان ضد بالاکا همچنان به درگيري هاي خود در جمهوري آفريقاي مرکزي ادامه مي دهند که اين کشور را دچار آشوب کرده و علاوه بر آوارگي ۶۲۰٫۰۰۰ نفر در داخل کشور، باعث فرار ۵۷۰٫۰۰۰ نفر ديگر به کشورهاي همسايه مانند کامرون و جمهوري دموکراتيک کنگو شده است.
در سال ۲۰۱۸، عراق شاهد خشونت دولتي کمتري بود و تعداد آوارگان در اين کشور کاهش يافت
با اين وجود عراق هنوز هم با درگيري هاي داخلي و خارجي متعددي روبروست. هنوز هم بازمانده هاي داعش در گوشه و کنار کشور حضور داشته و فساد و آشفتگي در نيروهاي امنيتي و نظامي کشور نيز مانع از برقراري آرامش در عراق شده است.
درگيري هاي داخلي در سوريه باعث شده که اين کشور نيز در رتبه هاي بالاي فهرست قرار داشته باشد هر چند ديگر نمي توان آن را ناآرام ترين کشور جهان دانست
سوريه اکنون دومين کشور ناامن جهان بر اساس گزارش است و شکست نيروهاي داعش در شهر باغوز در اوايل سال ۲۰۱۹ سهم زيادي در آمدن اين کشور از رتبه اول ناآرام ترين کشورهاي جهان به رتبه دوم داشته است.
افغانستان خطرناک ترين و ناامن ترين کشور جهان شناخته شده است
موسسه اقتصاد و صلح در گزارش خود در سال ۲۰۱۹ افغانستان را جايگزين سوريه به عنوان ناآرام ترين کشور جهان کرده است. درگيري و خشونت در افغانستان ۴۷ درصد توليد ناخالص داخلي اين کشور را از بين برده و تنها سال گذشته ۳٫۸۰۴ نفر در اين کشور، از جمله ۹۷۳ کودک، کشته شده اند که بالاترين تعداد کشته ها در يک سال در اين کشور است. افغان ها ۲۰ درصد احساس امنيت و آرامش کمتري نسبت به سال ۲۰۰۸ دارند. اعتماد به ارتش کشور از سال ۲۰۱۳ تاکنون با ۳۱ درصد کاهش مواجه شده است.
از ميان ۱۶۳ کشور اين فهرست، ايالات متحده با ۴ رتبه سقوط نسبت به سال گذشته در رتبه ۱۲۸ و ايران با ۹ رتبه سقوط نسبت به سال گذشته در رتبه ۱۳۹اُم قرار گرفته است. عربستان سعودي رتبه ۱۲۹، اسرائيل رتبه ۱۴۶، کره شمالي رتبه ۱۴۹ و چين نيز رتبه ۱۱۰ اين فهرست را به خود اختصاص داده اند.
خطرناک ترين و ناآرام ترين کشورهاي جهان در سال ۲۰۱۹
افغانستان
سوريه
سودان جنوبي
يمن
عراق
سومالي
جمهوري آفريقاي مرکزي
ليبي
جمهوري دموکراتيک کنگو
روسيه
آرام ترين و صلح طلب ترين کشورهاي جهان در سال ۲۰۱۹
ايسلند
نيوزيلند
پرتغال
اتريش
دانمارک
کانادا
سنگاپور
اسلووني
ژاپن
جمهوري چک
بازار