نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دیدنی-خواندنی

ماجرای چند تصویر حیرت‌انگیز از حیات‌وحش

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
ماجرای چند تصویر حیرت‌انگیز از حیات‌وحش
باشگاه خبرنگاران/ انجمن عکاسان طبيعت آلمان، هر سال خاص‌ترين، زيباترين و متفاوت‌ترين عکس‌هاي گرفته شده از طبيعت را در يک جشنواره بين‌المللي ارزيابي و آثار برگزيده را مشخص مي‌کند. پرونده امروز، مروري بر چند عکس برگزيده اين جشنواره و يادداشت‌هاي عکاس‌هايش درباره ماجراي شکار وآن لحظه‌ها براي ثبت شان است. رنگين‌کماني از غبار! به احتمال زياد براي همه ما پيش آمده که بعد از بارش باران در روز‌هاي آفتابي به تماشاي رنگين‌کمان بنشينيم، اما تصور رنگين‌کماني که از غبار تشکيل شده براي بسياري از ما باورنکردني است. «گاليوم بيلي» درباره ثبت اتفاقي اين عکس مي‌گويد: «يک صبح پاييزي در وسط يک جنگل در نزديکي دايره قطب شمال قدم مي‌زدم. به منطقه‌اي پر از باتلاق رسيدم. آفتاب از قبل طلوع کرده بود، هوا بسيار سرد و سکوتي بيش از حد در آن‌جا حاکم بود. وقتي به حاشيه جنگل رسيدم، ديدم که انگار ابر‌هايي از غبار، از تپه‌ها بالا مي‌رود. آن‌ها شکل و رنگ خود را مدام تغيير مي‌دادند و لايه‌هايشان بر اثر برخورد با پرتو‌هاي نور خورشيد از يکديگر جدا ديده مي‌شد. اين صحنه تماشايي و خيره کننده پس از تنها ۱۰ دقيقه به پايان رسيد و آسمان صاف شد!»
انعکاس ابر‌ها روي آب درياچه! يکي از خاص‌ترين عکس‌هاي برگزيده در اين جشنواره، مربوط به تصويري است که گيج‌کننده‌تر از بقيه به نظر مي‌رسد! شايد شما هم بپرسيد الان آسمان، وسط جنگل دقيقا چه مي‌کند؟ «فرد زاکک» درباره اين عکس و دردسر‌هاي گرفتنش مي‌گويد: «اين عکس در جنوب استوني گرفته شده و درياچه تقريباً گرد جنگلي را نشان مي‌دهد که ابر‌هاي آسمان را در خودش منعکس کرده است. من قبلاً تصويري مشابه همين را در يک مسابقه عکاسي استوني ديده بودم و خيلي دلم مي‌خواست خودم از اين درياچه ديدن کنم. همراه پدرم به آن‌جا رفتيم و موفق شديم يک هواپيماي دو نفره را براي گرفتن اين تصوير، اجاره کنيم. وقتي بالاي درياچه رسيديم، براي ثانيه‌هايي محو درياچه شدم و کلا يادم رفت براي گرفتن عکس به آن بالا رفته‌ام! الان هم که شما دوباره اين تصوير را نگاه کنيد، همان حس و حال من را تجربه خواهيد کرد.»
گربه‌اي با چشم‌هايي شبيه شبح! شايد شما هم بعد از ديدن اين عکس، احساس ترس کنيد، اما عکاس با جرئت زيادي موفق به ثبت آن شده، چون گربه‌اي که در تصوير مي‌بينيد، به هيچ وجه يک گربه معمولي نيست! «بلانسو منزدابل» درباره اين عکس مي‌گويد: «اوايل امسال از پارک طبيعت «سيرا» در اسپانيا ديدن مي‌کردم و به دنبال خطرناک‌ترين گونه گربه‌هاي وحشي به نام «سياه گوش پردينوس» در اروپا بودم که فقط در اين پارک، پيدا مي‌شود. يک شب، سياه گوشي را درست کنار جاده کشف کردم. اين حيوان به سختي به من توجه مي‌کرد و حتي چراغ‌هاي جلوي خودروي من هم توجه‌اش را جلب نمي‌کرد! عکس‌هاي زيادي گرفتم، اما فقط در اين عکس چشمان سياه گوش مانند شبح روشن ديده مي‌شود.
استراحت پرنده در هواي برفي! شايد شما هم بعد از ديدن اين عکس، محو دانه‌هاي برف روي برگ‌هاي درخت شده باشيد، اما زيبايي اين عکس، به پرنده‌اي است که در نگاه اول، توجه‌تان را جلب نمي‌کند! «کارلوس پرز ناوال» درباره ثبت اين عکس مي‌گويد: «در نزديکي پاناما مشغول عکاسي در يک جنگل با هواي برفي و باراني بودم. يک صبح مه آلود ناگهان متوجه شدم پرنده‌اي روي شاخه‌هاي درخت در حال استراحت است. من آن را از بالاي سکوي بازديدکنندگان در هتل‌مان کشف کردم، اما بعد از اين‌که چند عکس در سطح چشم گرفتم، فکر کردم ممکن است از قسمت زير، چشم‌انداز بهتري داشته باشم؛ بنابراين يک طبقه پايين رفتم تا از پرنده در کنار شاخ و برگ‌هاي زيبا در فضاي مه‌آلود عکس بگيرم که دستاورد بسيار بهتري داشت.»
فلامينگوي جوراب‌پوش! «جاسپر داوست» يک دام پزشک است که به صورت حرفه‌اي عکاسي نمي‌کند، اما با ثبت اين تصوير از او در مسابقه انجمن عکاسان آلماني تقدير شده است. او در اين باره مي‌گويد: «اين جوراب‌ها را خودم به دليل آسيب‌ديدگي شديدي که براي پاي اين فلامينگو اتفاق افتاده بود، دوخته‌ام. هنگامي که عفونت روي پا‌هاي او بدتر شد، او را معالجه و براي سرعت بخشيدن به روند بهبودي، يک جفت جوراب مخصوص پا‌هاي اين پرنده درست کردم. نکته جالب اين عکس، ثبت نگاه جالب او به جوراب‌هايش درست لحظاتي بعد از پوشيدن آن‌ها براي اولين بار است.»
«پوما» در حال شکار «گواناکو»! «اينگو آرندت» که اين عکس را ثبت کرده، مي‌گويد: «براي گرفتن اين عکس بيش از هفت ماه را در بيابان پاتاگونيا گذراندم. بيابان پاتاگونيا از نظر گستردگي، چهارمين بيابان بزرگ جهان است. من تصميم گرفته بودم تا چنين عکسي را شکار کنم. با وجود سرعت شديد باد و هواي بسيار سرد، ساعت‌ها پشت صخره‌ها پنهان مي‌شدم و بعضي روز‌ها تا ۲۰ کيلومتر پياده‌روي مي‌کردم. تلاش‌هايم منجر به گرفتن عکس‌هايي شد که قبلاً مستند نشده بودند و مهم‌ترين‌شان هم تصوير شکار گواناکو توسط پوما بود.»
نبرد مورچه‌ها براي ازدواج! تيتان، بزرگ‌ترين نژاد مورچه‌هاي شناخته شده در دنياست که جزو بزرگ‌ترين حشرات جهان هم محسوب مي‌شود. «اسوتلانا ايوانکو» درباره اين عکس جالب که در روسيه ثبت کرده، مي‌گويد: «بعد از يک سري مطالعات درباره اين موجود، مي‌دانستم رفتار آن‌ها براي چند هفته در ماه ژوئن، بسيار جالب و شگفت‌آور است. اين ماه، زماني است که نر‌ها مجبورند براي به دست آوردن زنان يا به عبارت ديگر، ازدواج با مورچه‌هاي ماده با هم جنس‌هاي خود بجنگند! اين اتفاق فقط در جنگل‌هاي بلوط قديمي اتفاق مي‌افتد و من اين عکس را در منطقه ورونهژ روسيه گرفته‌ام. آن‌جا ديدم که ده‌ها حشره با هم رقابت و انگار ماده‌ها با تماشاي اين نبردها، مراحل دادرسي را دنبال مي‌کنند و سپس انتخاب خود را انجام مي‌دهند!»
حمله ۱۰۱ تمساح به لاشه اسب‌آبي! «ايگانيکو مدم»، يکي از عکاس‌هاي معروف ايتاليايي است که تصاويري خيره کننده از طبيعت را ثبت کرده است. او درباره ماجراي اين عکس مي‌گويد: «لاشه اين اسب آبي که احتمالاً به يک علت طبيعي مرده بود، مدت طولاني در درياچه نماند چراکه من مشاهده کردم بعد از گذشت تنها سه روز، چيزي از بدن بزرگش روي آب باقي نماند. اين عکس را از رودخانه لوانگوا در شرق زامبيا گرفتم، درست در لحظات ابتدايي که تمساح‌ها به سمت لاشه اين اسب‌آبي حمله‌ور شدند. در ضمن نتيجه تلاش من براي شمارش تمساح‌هاي موجود در اين تصوير به سرانجام نرسيد، چون هر ثانيه تغيير مي‌کرد، اما به هر حال بيش از ۱۰۱ تمساح در اين عکس ديده مي‌شوند.»
يک ميمون پس از توفان! «مارکو گايوتي» لحظاتي بعد از وقوع توفاني در اتيوپي به طبيعت رفته و اين عکس را شکار کرده است. او در اين باره مي‌گويد: «گلادا‌ها تنها گونه ميمون‌هاي جهان هستند که از علف‌ها تغذيه مي‌کنند. آن‌ها بومي کوه‌هاي اتيوپي هستند. نکته جالب اين تصوير که مشابه آن به ثبت نرسيده بود، نشان دادن استراتژي و شيوه تغذيه آن‌هاست. گلادا‌ها دسته‌هايي از چمن را از ريشه بيرون مي‌کشند، ساقه‌ها را مرتب کنار هم قرار مي‌دهند و سپس آن‌ها را مي‌خورند.»
دنياي قورباغه‌ها در زير آب! تماشاي دنياي زير آب، هميشه براي انسان‌ها جذابيت‌هاي خاص خودش را داشته است. «مانوئل پلايکنر» درباره ثبت اين تصوير متفاوت مي‌گويد: «سال‌هاست که در فصل تخم‌ريزي قورباغه‌ها براي عکاسي به سواحل مي‌روم، اما اين‌بار به دنبال عکاسي از زير آب‌ها بودم. انتظار مي‌رود که اولين شب‌هاي يخ بندان بدون بارش باران، قورباغه‌ها شروع به تخم‌ريزي کنند. در درياچه «تيرول جنوبي» در ايتاليا جا‌هايي وجود دارد که اين حيوانات به صورت گسترده جمع مي‌شوند و در آن جا مي‌توانستم اين منظره را مشاهده کنم. متأسفانه، تعداد آن‌ها در برخي از اين زيستگاه‌ها به شدت رو به کاهش است بنابراين اميدوارم اين عکس به افزايش اشتياق مردم به حمايت از اين حيوانات و توجه بيشتر به طبيعت کمک کند.»
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره