نمناک/ سوسک ها عموماً براي انسان بي ضرر هستند. از بيش از 350.000 گونه مستند شده سوسک, تنها سه تاي آن ها انسان را گاز مي گيرند، اگر که احساس خطر کنند ؛ با اين حال, گونه هاي ديگري نيز وجود دارند که منابع کمي دارند. سوسک هاي اونيکوکروس آلبيتارسيس، آکا اسکورپيون، تنها حشره شناخته شده اي مي باشند که مانند عقرب از شاخک هايشان سم را منتقل مي کنند.
براي اولين بار در سال 1859 توسط يک حشره شناس معروف انگليسي به نام فرانسيس پولکينقورن پاسکو, سوسک عقربي توسط بسياري از متخصصين مورد بررسي قرار گرفت. چنانچه در بخش در حالي که تمام حشرات شناخته شده سم را در زمان گاز گرفتن با دندان نيش خود يا يک سازه که منحصراً براي اين منظور مورد استفاده قرار مي گيرند, زهر يا سموم خود را منتقل مي کنند، سوسک عقربي سمش را با دو شاخک بلندش منتقل مي کند و تحقيقات نشان داده است که تکامل يافته اند و به شدت شبيه دم عقب عقرب است.
در سال 2008 مطالعه اي درباره مکانيسم توزيع سم در سوسک عقربي انجام شد، ما در اين مطالعه اولين مورد سوسک سرامبيکيد را که با استفاده از شاخک هايش ترشحاتي را منتقل مي کند و موجب التهاب پوستي و بافتي در انسان مي شود، کشف کرديم. با استفاده از اسکن ميکروسکوپ الکتروني مشخص شد که بخش انتهايي اين ناحيه اين حشرات داراي دو منفذ است که به کانال هايي که منجر به ترشح سم مي شود, باز مي شوند. سيستم انتقال سم تقريباً شبيه يک عقرب کشنده است. "
موارد مستندي از افرادي که سوسک هاي عقربب آنها را نيش زده نادر است و به دليل طبيعت گريزان اين حشره اطلاعات کمي در مورد سم آن که از طريق شاخک هايش تزريق مي شود، وجود دارد. در حال حاضر تنها سه گزارش از نيش سوسک عقربي بر روي انسان وجود دارد, يکي از مناطق روستايي پرو و دوتاي ديگر از ايالت سائو پائولو, برزيل که هيچ يک از آن ها مرگبار نبودند.
در مورد يک زن برزيلي, او سوزش بسيار شديدي داشت, در حالي که در مورد مردي از سائو پائولو, اين علائم اندکي پس از نيش زدن ناپديد شدند.
تحقيقات بيشتري در مورد ترکيب اين سم و اثرات آن بر مردان و زنان مورد نياز است." زماني که احساس خطر مي کند, سوسک عقربي شاخک هايش را به سمتي هدايت مي کند که تهديد در آنجا وجود دارد.
آنتونيو لوکاس, جانور شناس برزيلي, از دانشگاه ايالتي سائو پائولو گفت:" اين شبيه رفتار يک عقرب است و هر دو روشي است که سعي دارد متجاوزان را دور کنند."
اگرچه توان سم تزريق شده توسط سوسک عقربي هنوز ناشناخته است, اما اکثر کارشناسان بر اين باورند که اين سم قادر به کشتن انسان نيست, برخلاف زهر عقرب ؛ با اين حال, به مردم توصيه مي شود که به دليل درد شديد, علل و پتانسيل واکنش آلرژيکي، آن را مهار کنند. تا کنون, سوسک هاي عقربي تنها در پرو و برزيل ديده شده اند آن ها حدود دو سانتي متر طول دارند و مي توانند توسط شاخک بلند و سفيد, خاکستري, قهوه اي و سياه تشخيص داده شوند.
بازار