برترين ها/ شيوع ويروس کرونا در سراسر جهان روزگار سياهي را براي مردم رقم زده است. تعداد مبتلايان و درگذشتگان روز به روز بيشتر ميشود، شهرها و حتي کشورها در حال تعطيلي هستند و خيلي از مردم مجبور شدهاند که خود را قرنطينه کنند. اما در ميان اين همه اخبار نگرانکننده کورسوي اميدي نيز ديده ميشود.
پنج دليل براي اميد در ميان هرج و مرج ويروس کروناشيوع ويروس در سراسر دنيا به رفتار محبتآميز دامن زده است
۱. کاهش آلودگي
ويروس کرونا کار و زندگي را در خيلي از کشورها تعطيل کرده است، و اين روند به کاهش چشمگير سطح آلودگي منجر شده است.
ميزان دياکسيد نيتروژن - يکي از عوامل عمده آلاينده هوا و گرمايش زمين - در چين و مناطق شمالي ايتاليا کاهش عمدهاي داشته است و گفته ميشود که دليلش کاهش فعاليتهاي صنعتي و سفرهاي ماشيني است.
پژوهشگران مقيم نيويورک در عين حال به بيبيسي گفتهاند که نتايج اوليه حاکي از کاهش ۵۰ درصدي ميزان مونوکسيد کربن در مقايسه با سال گذشته است.
لغو بسياري از پروازها و روي آوردن ميليونها نفر به کار از خانه به اين معني است که اين روند نزولي در بسياري از کشورها ادامه خواهد داشت.
۲. پاکيزگي کانالها
مورد مشابه ديگر بهبود قابل توجه کيفيت آبي است که به گفته ساکنان ونيز در کانالهاي معروف اين شهر جريان دارد.
شيوع ويروس کرونا خيابانهاي اين مقصد محبوب گردشگري در شمال ايتاليا را تخليه کرده است و کاهش سفرهاي قايقي در اين کانالها به تهنشين شدن رسوبات منجر شده است.
آب معمولا کدر اين کانالها حالا چنان زلال شده است که حتي ميتوان ماهيها را هم ديد.
۳. مهرباني
روايتهاي زيادي در مورد خريد از سر اضطراب و دعوا بر سر دستمال توالت و کنسرو وجود دارد، اما شيوع اين ويروس به رفتار محبتآميز نيز در سراسر دنيا دامن زده است.
دو نفر از ساکنان نيويورک توانستند با کمک ۱۳۰۰ داوطلب در عرض ۷۲ ساعت غذا و داروي مورد نياز سالخوردگان و اقشار آسيبپذير را به دستشان برسانند.
به گفته فيسبوک، در بريتانيا صدها هزار نفر عضو گروههاي حمايتي محلي شدهاند، اتفاقي که در کانادا نيز افتاده است.
برخي از سوپرمارکتها، از جمله در استراليا، بخشي از ساعت کاري خود را به سالمندان و معلولان اختصاص دادهاند تا آنها بتوانند در آرامش خريد مورد نياز خود را انجام دهند.
در عين حال مردم پول اهداء کردهاند، دستور طبخ غذاهاي محبوب و حرکات نرمشي خود را با ديگران در ميان گذاشتهاند، براي سالمنداني که در قرنطينه به سر ميبرند پيامهاي روحيهبخش فرستادهاند و محل کسبوکار خود را به مرکز پخش مواد غذايي تبديل کردهاند.
۴. جبههاي متحد
قرار گرفتن بين مشغله کاري و زندگي شخصي اغلب باعث ميشود تا ما از اطرافيانمان فاصله بگيريم. اما ويروس کرونا همه را تحت تاثير قرار داده است و اين تجربه مشترک باعث نزديکي بيشتر در بسياري از جوامع در سراسر دنيا شده است.
در ايتاليا، جايي که رفتوآمد در کل کشور منع شده است، مردم در بالکن خانههاي خود جمع ميشوند و ترانههاي روحيهبخش ميخوانند.
مربي ورزشي در جنوب اسپانيا از روي سقف کوتاهي در وسط يک مجموعه مسکوني کلاس نرمش برگزار کرد و ساکنان نيز در بالکنهاي خود در کلاس شرکت کردند.
بسياري از مردم فرصت را غنيمت شمردهاند و با تماس صوتي و تصويري با عزيزان خود ارتباط گرفتهاند. همچنين خيليها با استفاده از اپليکيشنهاي موبايل با دوستان خود جلسات رقص و دورهميهاي مجازي برگزار کردهاند.
شيوع اين ويروس در عين حال اهميت کارمندان بخش بهداشت و درمان و ديگر خدمات حياتي را برجسته کرده است. در اروپا، هزاران نفر از بالکن خانههاي خود پزشکان و پرستاراني را که با اين همهگيري مبارزه ميکنند تشويق کردهاند و در لندن نيز دانشجويان پزشکي براي نگهداري کودکان و انجام کارهاي منزل کارمندان بهداشتي و درماني داوطلب شدهاند.
۵. انفجار خلاقيت
قرنطينه اجباري ميليونها نفر باعث شده است تا خيليها فرصت را مغتنم بشمارند و دست به خلاقيت بزنند.
کاربران شبکههاي اجتماعي از جزئيات علائق جديد خود ميگويند، از جمله خواندن کتاب، کيک پختن، بافتن و نقاشي کردن.
کتابخانه عمومي واشنگتن، پايتخت آمريکا، يکي از کتابخانههايي است که جلسات کتابخواني مجازي برگزار ميکند. از طرف ديگر، ماسيمو بوتورا، آشپز معروف ايتاليايي، محتواي جديدي تحت عنوان "قرنطينه آشپزخانه" براي اينستاگرام تهيه کرده است و به علاقهمنداني که در خانه گير کردهاند درس آشپزي ساده ميدهد.
معلم هنري در ايالت تنسي آمريکا براي بچههايي که ديگر مدرسه نميروند کلاس اينترنتي برگزار ميکند تا آنها بتوانند خلاقيت خود را در خانه بپرورند؛ و با اينکه بسياري از مکانهاي عمومي تعطيل شدهاند، دوستداران هنر با استفاده از تورهاي مجازي به بزرگترين گالريهاي دنيا سر ميزنند و در اتاق نشيمن خود از نقاشيهاي معروف موزه لوور در پاريس و مجسمههاي کلاسيک موزه واتيکان لذت ميبرند.
رصدخانه سيدني در استراليا نيز آسمان شب را نزد کساني برده که در خانه گير افتادهاند؛ و ستارگاني، چون کريس مارتين، خواننده گروه کلدپلي، و کيث اربن، خواننده ترانههاي کانتري، با پخش زنده اينترنتي کنسرتهاي خود به جنگ ملالت دوران قرنطينه رفتهاند.
بازار