باشگاه خبرنگاران/ يک شهابسنگ ۳ کيلوگرمي در ساعت ۱۸:۳۰ دقيقه روز ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۵۳ در حد فاصل شهرهاي قم، کاشان، دليجان و اصفهان که با نام شهر نراق شناخته ميشود، به زمين افتاد.
نراق يکي از شهرهاي شهرستان دليجان و استان مرکزي است. اين شهر قدمت تاريخي قابل توجهي دارد و پس از ماسوله گيلان، دومين شهر تاريخي ايران است. برخي از مورخان معتقدند که شهر نراق به نوعي قبل از اسلام شکل گرفته است؛ البته در ابتدا شامل هفت روستا که در مجاورت يکديگر قرار داشتند ميشد، اما شخصي ملقب به ريشبلند که سمت کدخدايي داشت، شهر نراق امروزي را احداث کرده است.
آبانبار حاج مهدي نراقي که در سال ۱۲۶۴ هجري قمري ساخته شده، يکي از جاذبههاي گردشگري شهر نراق است.
البته اين آبانبار تنها آبانبار دومين شهر تاريخي ايران نيست. آبانبارهاي شهر نراق از شاهکارهاي معماري دوره قاجار به شمار ميروند. آنها در همه محلات شهر ديده ميشوند و به نوعي گواه قدمت تاريخي آن هستند.
شهر نراق در گذشته با عنوان شهر آسيابها شناخته ميشد، زيرا ۱۵ آسياب آبي در اين شهر وجود دارد. از جاذبههاي گردشگري ديگر شهر نراق ميتوان به حسينيه و آب انبار حاج عبدالباقي، مسجد امام حسن (ع) با قدمت ۷۰۰ سال، قنات شهري حاجاللهداد با قدمت بيش از ۴۰۰ سال، بقعه امامزاده يحيي، خانه تاريخي فاضلين نراقي صفوي، مسجد جامع نراق و بازار شمسالسلطنه اشاره کرد.
غار چال نخجير در نزديکي نراق قرار گرفته است. اين غار که در سال ۱۳۸۴ هجري شمسي به ثبت ملي رسيده است، يکي از غارهاي آهکي و زنده دنيا به حساب ميآيد.
بازار