روزياتو/ بديل شدن به گل سرسبد جمع شايد در نگاه اول کار غير ممکني به نظر برسد. ممکن است تصور کنيد براي اينکه مورد پسند اطرافيان تان واقع شويد بايد از کاريزما يا استعدادي ذاتي برخوردار باشيد. اما حقيقت آن است که شما مي توانيد خواستني بودن را به راحتي با کمي تلاش، تخيل و بداهه پردازي ياد بگيريد.
در ادامه چند ترفند مؤثر روانشناسانه به شما ياد خواهيم داد که مي توانند به شما کمک کند خود را در دل ديگران جا کنيد، حتي اگر بسيار درونگرا باشيد.
۱- کاري کنيد که از همان ابتدا از شما خوش شان بيايد
تلاش خود را براي برقراري يک رابطه ي گرم و سرشار از انرژي مثبت بکنيد تا در اولين برخورد ذهنيت ويژه اي از شما در ديگران شکل گيرد. يک روش صد در صد تضمين شده داشتن يک لبخند صادقانه است. اما تنها همين کار کافي نيست. يک تماس فيزيکي خاص مثل دست دادن، زدن يک ضربه ي ملايم به شانه، يا حتي يک آغوش مختصر، هميشه تأثير قابل توجهي دارد.
مهم ترين نکته در اينجا اين است که سعي کنيد انرژي شخص مقابل تان را احساس کنيد و در حرکات بدني تان دنباله روي زبان بدن او باشيد.
۲- آن ها را به صحبت درباره ي خودشان واداريد
بيشتر آدم ها دوست دارند درباره ي خودشان صحبت کنند، بنابراين مي توانيد از اين نکته استفاده کنيد. از آن ها درباره ي سرگرمي هايشان بپرسيد، جاهايي که رفته اند يا ممکن است بخواهند بروند، برنامه هايشان براي تعطيلات آخر هفته و مواردي از اين دست. خيلي وارد مسائل شخصي نشويد، چون اين کار مي تواند آن ها را معذب کند و ممکن است حتي باعث شود آن ها سعي کنند از شما دوري کنند.
علاوه بر اين، بهتر است از پرسيدن سؤال هاي به اصطلاح بسته اي که يک جواب ساده ي بله يا خير دارند خودداري کنيد. به جاي آن، سؤالات به اصطلاح بازي بپرسيد که با کلماتي مثل چرا يا چطور شروع مي شوند. اين دست سؤالات به شخص مقابل فرصت بسيار خوبي مي دهند تا درباره ي موضوع مورد نظر بيشتر صحبت کند.
۳- روي ويژگي هاي مشترک تان تأکيد کنيد
ما معمولاً به کساني جذب مي شويم که به نوعي شبيه ما هستند و به اين مسأله «اثر جذب شباهت» (similarity-attraction effect) گفته مي شود. سعي کنيد چيز مشابهي در خود و شخصي که با او در حال صحبت هستيد پيدا کنيد. اين شباهت مي تواند سليقه ي موسيقيايي شما، غذاي خاصي که مورد علاقه ي هر دوي شما است، يا ورزشي باشد که هر دو از تماشاي آن لذت مي بريد. بعد از پيدا کردن اين شباهت، دو راه براي استفاده از اين موضوع داريد؛ يا درباره ي آن با شخص مقابل تان صحبت کنيد يا او را به جايي دعوت کنيد که هر دوي شما بتوانيد از آن فعاليت لذت ببريد. اين کارهاي ساده شايد چندان مهم به نظر نرسند، اما واقعاً مي توانند تأثير زيادي در ايجاد يک پيوند شخصي در ديگران نسبت به شما داشته باشند و کمک کنند آن ها از بودن در کنار شما لذت ببرند.
۴- از چيزهايي که براي آن ها زحمت کشيده اند تعريف کنيد
بعضي تعريف و تمجيدها مي توانند احساسات بسيار مختلفي در ما ايجاد کنند. صرف تعريف کردن از لبخند يا رنگ چشم هاي يک شخص تأثير چنداني روي او نمي گذارد و احتمالاً او نسبت به اين دست تعريف و تمجيدها بسيار بي تفاوت خواهد بود. چون اين ويژگي ها ذاتي هستند نه اکتسابي و از ابتدا با آن ها بوده اند. نکته ي کليدي در اينجا آن است که به چيزهايي توجه داشته باشيد که شخص مقابل تان براي آن ها زحمت زيادي کشيده و از همان چيزها تعريف کنيد.
مثلاً بگوييد که مي دانيد او شب و روز روي يک پروژه کار مي کند و اين تلاش ها حتماً به موفقيت منتهي خواهد شد. تحسين سختکوشي و تلاش آدم ها يک حس رضايت عميق در آن ها ايجاد مي کند که آن ها را واقعاً خوشحال و حتي مفتخر به خودشان مي کند.
۵- هميشه از زبان بدن تان آگاه باشيد
حتي اگر خودمان متوجه نباشيم، دست به سينه شدن و پا روي پا انداختن ما مي تواند اين پيام را به ديگران منتقل کند که ما قابل اعتماد نيستيم و چيزي را از آن ها مخفي مي کنيم. هر قدر هم که برايتان سخت باشد بايد سعي کنيد کاري کنيد که حالت بدن تان باز باشد. بهترين کاري که مي توانيد انجام دهيد اين است که ستون فقرات و پاهايتان را صاف و دست هايتان را باز نگه داريد طوري که کف دست هايتان رو به طرف مقابل تان باشد. حالت چهره ي شما هم بايد راحت و آرام و جذب کننده باشد تا ديگران از بودن در کنار شما احساس راحتي کنند و طبيعتاً از شما خوش شان بيايد.
۶- از عيب هايتان صادقانه صحبت کنيد
بعضي افراد وقتي مي بينند کسي سعي مي کند طوري رفتار کند که انگار هيچ عيب و نقصي ندارد، به شدت از اين مسأله مي رنجند. در ميان گذاشتن ضعف ها و شکست هايتان با ديگران مي تواند شما را شخصي بي ريا نشان دهد و باعث مي شود اطرافيان تان احساس نزديکي بيشتري نسبت به شما داشته باشند و با شما همراه شوند. با اين حال مراقب باشيد در اين کار زياده روي نکنيد و در مورد همه ي شکست ها و تجربه هاي بد زندگي تان صحبت نکنيد، چون تأثير عکس خواهد داشت.
۷- اولين کسي باشيد که شوخي مي کند
به جاي آنکه منتظر شويد کسي يخ فضا را بشکند، شما آن کسي باشيد که اين کار را انجام مي دهد. پس نکته ي خنده دار اما بي ضرري در مورد شرايط حال حاضر خودتان، چيزهايي که در حال کار بر روي آن ها هستيد و غيره مطرح کنيد. اگر شناخت کافي از شخص مقابل تان داريد، مي توانيد دوستانه سر به سرش بگذاريد، اما به خاطر داشته باشيد که هرگز نبايد به شخصيت او حمله ببريد يا به چيزهايي بخنديد که قادر به تغييرشان نيست. کسي که دستش انداخته ايد هم بايد با شما بخندد. به علاوه، فراموش نکنيد که گهگاه به خودتان هم بخنديد.
۸- به شوخي هاي ديگران هم بخنديد
از تلاش هاي ديگران براي دوستانه تر کردن فضا حمايت کنيد. شما با شريک شدن در خنده هاي ديگران از آن ها حمايت خواهيد کرد و به آن ها کمک خواهيد کرد که متوجه شوند به آن ها توجه داريد.
حتي اگر شوخي جالبي نبود هم مي توانيد با خنده ي خود آن را به يک شوخي بامزه تبديل کنيد. با اين کار، شما ديگران را هم با خودتان همراه خواهيد کرد و در همه حس خوبي ايجاد خواهيد کرد. اين نکته را هرگز فراموش نکنيد: باهم بخنديد نه به هم!
۹- براي مورد علاقه واقع شدن، علاقه نشان دهيد
آدم ها اغلب حرف زدن را به گوش دادن ترجيح مي دهند و فقط قدر کساني را مي دانند که به آن ها توجه نشان مي دهند. يک راه براي اينکه يک شنونده ي حواس جمع و علاقمند به نظر برسيد اين است که عبارت هايي که همان لحظه از دهان طرف مقابل تان خارج شده را تکرار کنيد.
مثلاً از سؤالات تأييدي استفاده کنيد. به علاوه، استفاده از کلمات ترغيب کننده اي مثل «دقيقاً!» يا «درسته!» و مواردي از اين دست را فراموش نکنيد. به اين روش «واکنش بازتابي احساسي» هم گفته مي شود.
۱۰- براي اطرافيان تان مثل آهنربا باشيد و آن ها را با خود همراه کنيد
خود را همرنگ جو محيط و آدم هاي حاضر در آن نکنيد. به جايش سعي کنيد پر شر و شور باشيد. ديگران را با مکالمات کوتاه اما معني دار يا حتي گفتگوهاي طولاني با خود همراه کنيد.
سعي کنيد يک قدم جلوتر باشيد و نترسيد که يک وقت احمق به نظر برسيد. انرژي مثبت شما ناديده گرفته نخواهد شد و ديگران مشتاقانه به شما خواهند پيوست و با شما همراه خواهند شد.
۱۱- با دوستان ديگران دوست شويد
داشتن دوستان مشترکي که «شباهت» هايي به ما دارند اهميت زيادي براي ما دارد. برقراري يک رابطه ي دوستانه با آشنايان ديگران مي تواند نقش زيادي در ايجاد اعتماد در همه ي آن ها داشته باشد. به علاوه، آدم ها وقتي دوستان مشترک زيادي داشته باشند، احساس نزديکي بيشتري نسبت به هم پيدا مي کنند. اين روش خوبي براي گسترش گروه دوستان تان است.
۱۲- وقتي انتظارش را ندارند غافلگيرشان کنيد
وقتي ديگران چيز خوشايندي به ما مي دهند که خودمان درخواستش نکرده بوديم، اين کار حس بسيار خوبي در ما ايجاد مي کند. از اينکه ديگران را بدون گرفتن اجازه از خودشان، با چيزهايي که ممکن است خوش شان بيايد غافلگير کنيد نترسيد. مثلاً اگر سر کار هستيد و مي خواهيد براي خودتان يک ساندويچ بخريد، مي توانيد يک ساندويچ ديگر هم براي همکارتان بگيريد. اين غافلگيري تا مدت ها در ذهنش باقي خواهد ماند و او شما را شخص خوب و مهرباني خواهد دانست.
بازار