لست سکند/ از خوش آب و هواترين جاذبه هاي ايران در تابستان ميتوان به چشمه علي دامغان اشاره کرد که در زمانهاي گذشته به آن هزارچشمه يا علي بولاغ نيز ميگفتند. رودخانه چشمه علي، تنها رودخانهي دائمي دامغان حساب ميشود. عمارت چشمه علي داراي گرمابه و مسجد هم بوده که اکنون ويران شدهاند.
در زمان فتحعلي شاه در اين محل يک مسجد و يک عمارت ساخته شد. بناي فتحعلي شاهي در ميان رودخانه و وسط مجموعه تفريحي چشمه علي قرار گرفته و مسجدي تاريخي نيز در ضلع جنوبي قرار دارد که اکنون مسجدي جديد بر روي آن ساخته شده است. وجود درختان بيد و صنوبر، باغ هاي گردو، زردآلو، درختان ميوه، گياهان دارويي و ارتفاعات کوهستاني به جاذبههاي اين منطقه افزوده است.
تاريخچه چشمه علي
سمنان و شهر دامغان در گذشته بسيار مورد توجه پادشاهان قاجار بوده است، به همين سبب آقا محمدخان و فتحعليشاه عمارتي را در اين منطقه بنا نهادند. فتحعلي شاه به دليل آنکه دامغان زادگاه وي بود و در مولودخانهي دامغان، چشم به جهان گشوده بود، علاقهي خاصي به اين منطقه نشان ميداد. وي پس از به سلطنت رسيدن، چندين بار به اين شهر سفر کرد. زماني که فتحعليشاه جهت جلوگيري از پيشرفتهاي نادر ميرزا پسر شاهرخ نادري، در مشهد به سمت خراسان عظيمت کرد، در اين مکان توقف کرد و همان زمان دستور داد که اين عمارت چشمه علي را در آنجا بنا کنند.
موقعيت جغرافيايي
چشمه علي که نام اصلي آن بنا به نوشته مورخين علي بولاغ بوده است، در شمال غربي دامغان و در مسير راه دامغان به کياسر به ساري در ۳۲ کيلومتري دامغان قرار گرفته است. در اطراف آن باغات و کوه هاي زيبا و سرسبزي وجود دارد که از آب چشمه علي آبياري ميشود. اين چشمه از لحاظ تقسيمات جغرافيايي در حوزه دهستان رودبار قرار دارد و داراي دو درياچه ميباشد که اولي در شمال و ديگري در جنوب عمارت فتحعلي شاه قرار دارد. درياچه شمالي بر تپه خاکي هموار با سنگ و شن متصل است که قسمت اعظم آب چشمه از اين قسمت خارج مي شود.
بازار