باور بکنید یا نه، این خوراکی ها تا 2000 سال یا بیشتر ماندگاری دارند!



لست سکند/ با اينکه خوردن غذايي که 2000 سال از عمر آن گذشته پرريسک به نظر ميرسد، اما ماندگاري اين غذاها مدتها فراتر از تاريخ انقضايشان است. افسانههاي زيادي درباره غذاها وجود دارد اما افسانه مربوط به توئينکي ها که ميتوانند مدتها پس از تاريخ انقضايشان نيز باقي بمانند واقعيت دارد. اما طبق تحقيقات ثابت شده که اين مسئله بهسادگي رخ نميدهد. گرچه شيرينيهاي شکري داراي مواد نگهدارندهاي هستند که تا مدتها آنها را تازه نگه ميدارد، اما خوردن آنها پس از سالها کار درستي نيست. مواد غذايي ديگري نيز هستند که ماندگاري آنها مانند توئينکي(نوعي بيسکوييت) است.
خب چه غذاهايي ميتوانند از تله زمان و مکان عبور کنند و همچنان پس از سالها قابلخوردن باشند؟ بااينکه غذاهاي روزانه ما نميتوانند در اين ليست قرار گيرند، اما خوراکيهايي هستند که به خاطر نوع تهيه و مواد تشکيلدهندهشان ميتوانند از آزمون زمان بهراحتي عبور کنند. در ادامهي مطلب همراه ما باشيد تا اين خوراکيها را بشناسيد!
تافي و آبنباتهاي سفت
از آنجاييکه آبنباتها را از طريق جوشاندن تهيه ميکنند و همين مسئله باعث ماندگاري بالاي آن ميشود، بنابراين براي مدت طولاني ميتوانند دوام بياورند. همه ما تابهحال اين شيرينيها را در کابينت خانه مادربزرگمان ديدهايم اما هرگز نپرسيدهايم که آيا اين شکلاتها از تاريخ مصرفشان گذشته است يا نه. زيرا بااينکه هر چيزي يک تاريخ مصرفي دارد اما اين شکلاتها شکل، طعم و تازگي خود را تا زماني که در بستهبندي اوليه خود باشند حفظ ميکنند. بااينکه خوردن اين شکلاتها پس از سالها درست نيست اما همچنان در ليست ماندگارترين غذاها قرار دارند.
عسل
عسل را غذايي معجزهآسا ميدانند. اين ماده غذايي ويژگيهاي ماندگاري ويژهاي دارد و قرنها در آشپزي و کنسرو از آن استفاده ميشده است. عسل مادهايست که بهصورت طبيعي توليد ميشود و بدون آنکه با دست انسان برخورد کند نيز ميتوان آن را خورد. اين ويژگيها اين ماده را به غذايي منحصربهفرد در ليست ما تبديل کرده است. بااينکه ممکن است طعم و بافت آن پس از صدها سال تغيير کند، اما مادهايست که ميتواند مدتها بدون از دست دادن خاصيت غذايي و درماني به همان شکل اوليه باقي بماند.
دانههاي خشک شده
در اعماق يک يخچال طبيعي در درياي آرکتيک يک سردابه وجود دارد که در آن حدود يکميليون دانه از اقصي نقاط جهان نگهداري شده است. فرايند فريز کردن دانهها باعث افزايش ماندگاري آنها ميشود و پس از گرم کردنشان طعم بينظيري به خود ميگيرند، بهشرط آنکه از همان ابتدا آنها را بهدرستي خشک کرده باشيد. متخصصان ميگويند که دانههاي موجود در اين سردابه باوجود شرايط کنوني تا هميشه ماندگاري خواهند داشت. وجود سرماي بيشازحد باعث چنين ماندگارياي شده است.
کرهها و غذاهاي چرب
مشخصاً کره يخزده نميتواند بيش از 100 سال دوام بياورد. هرچند کرههايي مانند "کره باتلاقي" از اين قاعده مستثني هستند. اين کره که بيشتر شبيه به يک ماده چسبنده ميماند، در يک باتلاق زغالسنگ پيدا شده است. طعم اين ماده بسيار منزجرکننده و ناجور است اما طبق تخمينها برآورد شده که ميتواند تا هميشه ماندگاري خود را حفظ کند. در اين باتلاق چيزهاي زيادي حفظ شدهاند مانند گياهان زنده و حتي بقاياي جسد انسان. اين کره مزه خاصي ندارد اما نشان ميدهد که چگونه مواد چرب ميتوانند با حفظ ترکيب اوليه سالها بدون تغيير باقي بمانند.
شايد يک مکدونالد بزرگ
قبل از آنکه برگر کينگ مواد افزودني را از برگرهاي خود حذف کند، نميتوانستيد دقيقاً ماندگارياين برگر را بهدرستي تخمين بزنيد. هرچند در کشور ايسلند همبرگري وجود دارد که ازسال 2009 بهخوبي حفظ شده است. اين برگر با داشتن ماندگاري اين چنيني براي سالها تعجب همگان را برانگيخته است.
آيا حاضريد خوراکيهاي بالا را، حتي وقتي از تاريخ انقضايشان گذشته، مصرف کنيد؟