نماد آخرین خبر

انگیزه‌های اصلی افراد موفق دنیا از زبان خودشان

منبع
يوکن
بروزرسانی
انگیزه‌های اصلی افراد موفق دنیا از زبان خودشان

يوکن/ خيلي از مردم با شروع سال جديد اهداف خود را مي نويسند و به دنبال برنامه ريزي براي دست يابي به اهدافشان هستند، اما آيا براي بهبود زندگي خود نياز به شروع سال جديد يا اتفاق خاصي داريم؟ هر روز از زندگي مي تواند روزي سرشار از انگيزه، تعهد و تلاش براي رسيدن به اهدافمان باشد. انسان‌هاي موفق با اين باور، طرز تفکر، شيوه‌ي زندگي و عادات روزمره خود را مطابق با اهداف و اولويت‌هايشان هماهنگ مي کنند و اين همان چيزي است که آن‌ها را به موفقيت طولاني مدت مي رساند.

اکنون زندگي موفق‌ترين و باانگيزه‌ترين افراد دنيا را بررسي کرده و 12 نکته‌ي مهم براي داشتن انگيزه‌ي بيشتر را معرفي مي کنيم:

1. هميشه و در هر شرايطي به تلاش خود ادامه دهيد
ايلان ماسک، کارآفرين، مخترع و ميليارد معروف دنيا را مي توان يکي از افراد سرشناس و موفق دانست که کمتر کسي نامي از او نشنيده است. ايلان ماسک تمام موفقيت خود را مديون تصميم گيري درست و به موقع است؛ چرا که اين کارآفرين پرآوازه هميشه بهترين عملکرد را در شرايط سخت و نااميد کننده از خود نشان داده است. در سال 2008 وقتي شرکت اسپيس ايکس به دليل هزينه‌هاي بالاي توليد و راه اندازي موشک فالکون يک دچار مشکلات مالي شد و همچنين زماني که شرکت تسلا در آستانه‌ي ورشکستگي بود ماسک براي زنده نگه‌داشتن کسب و کارهاي خود از سرمايه‌ي شخصي‌اش استفاده کرد، او همچنين براي ساخت شهر خورشيدي جديد نيز وام‌هاي بانکي زيادي گرفت و با اين استراتژي توانست اين شرکت‌ها را راه اندازي و سرپا نگه دارد.


خيلي از افراد با قرارگيري در شرايط سخت تمام اميد خود را از دست مي‌دهند و هيچ تلاشي نمي کنند، اما ايلان ماسک به‌عنوان يک مدير موفق با تمام قوا تلاش کرد و با تمرکز روي اهدافش توانست شرايط را به بهترين حالت ممکن تغيير دهد. وقتي شرايط مطابق ميلتان نيست و احساس شکست مي کنيد، روي اهداف خود متمرکز شويد و با تلاش فراوان شرايط را به‌دلخواه خود تغيير دهيد و بدين صورت يک شخصيت قدرتمند و محکم از خود به نمايش بگذاريد.

2. با سخت کار کردن به خود افتخار کنيد
با سخت کار کردن و تلاش فراوان مي توانيد هر آنچه دلتان مي خواهد را به دست آوريد.

دکتر سوزان وينزچنک، مدير و مؤسس سازمان وينزچنک و نويسنده‌ي کتاب "نحوه استخدام افراد براي انجام کارها" مي گويد: "مسئله‌ي مهم در زندگي هر فردي داشتن هدف و تفکر مثبت نسبت به آينده است. هدف به شما کمک مي کند در زندگي اولويت‌هايتان را تعيين کنيد و تفکر مثبت نيز باعث مي شود اتفاقات خوب زيادي در زندگي‌تان رخ دهد."

ملودي هابسون، رئيس هيئت مديره‌ي شرکت سرمايه گذاري آريل، موقعيت کنوني خود را به خاطر سهام و ثروت بالايش به دست نياورده است؛ بلکه با سخت کوشي زياد و به کارگيري توانايي‌هاي خود موفق شده به اين جايگاه برسد.

او در اين باره مي گويد: "خيلي از دوستان و اطرافيان من با ديدن کارهايي که انجام مي دهم مي گويند اين ميزان کار براي يک فرد بسيار زياد است اما من چنين احساسي ندارم و معتقدم با برنامه ريزي دقيق و مديريت زمان مي توان تمام کارها را سريع‌تر و بهتر از هر کس ديگري انجام داد."

هابسون با داشتن اين طرز تفکر، سخت کوشي و اعتماد به نفس بالا که به دوران سخت کودکي‌اش برمي گردد توانست تحصيلات خود را در دانشگاه پرينستون به انجام برساند و اکنون به‌عنوان رئيس هيئت مديره موسسه انتخاب شده است. اکنون خانم هابسون تلاش مي کند به‌عنوان بالاترين مقام سازمان از موقعيت خود براي حضور زنان بيشتري در جلسات هيئت مديره استفاده کند.

3. به ديگران انگيزه دهيد
کمک به ديگران براي دست يابي به اهدافشان سبب تجديد انرژي مي شود. وقتي مربي يا مشاور کسي باشيم متوجه تأثير فوق‌العاده آن در داشتن روحيه مثبت خواهيم شد و اين به ما کمک مي کند از زاويه‌ي ديگري به اهداف و چالش‌هاي زندگي نگاه کنيم.

شريل سندبرگ از موفق‌ترين و تأثيرگذارترين زنان عصر حاضر و مدير اجرايي کمپاني فيس بوک است. شايد تصور کنيد اين فرد بسيار موفق هيچ احتياجي به تجديد انگيزه ندارد، اما او در صفحه‌ي فيس بوک خود همواره از طريق نوشته‌هاي شخصي، پادکست‌هاي آموزشي، سخنراني‌هاي عمومي، معرفي کتاب‌هاي توسعه شغلي به دنبال انگيزه دادن به ديگران است؛ بدين خاطر صفحه‌ي فيس بوک شريل سندربرگ به يک منبع الهام بخش براي ديگران تبديل شده و تمام اين‌ها انگيزه‌ي او را بيشتر کرده است.

او در سايت لين اين مي گويد با انتقال انرژي مثبت و انگيزه به ديگران، انگيزه خود را هر چه بيشتر کنيد، در واقع وقتي شما کاري را براي ديگران انجام مي دهيد نتايج مثبت آن روي کار شما تأثير خواهد گذاشت.

4. تمام چالش‌ها را به فرصت تبديل کنيد
اين طرز تفکر و نگرش شماست که سبب افزايش انگيزه و انرژي‌تان مي شود. اصلي‌ترين و بهترين ويژگي کارآفرينان موفق توانايي آن‌ها در حل مشکلات است. کارآفرينان بزرگ مي توانند فرصت‌هاي خوب را از دلِ مواردي پيدا کنند که خيلي‌ها آن‌ها را مشکل يا مانع مي دانند.

جک ما مؤسس و مدير اجرايي سايت علي بابا مي گويد: فرصت‌ها را در جاهايي مي توان پيدا کرد که سطح بالايي از مشکلات و نارضايتي‌ها وجود دارد.

جک ما دوران کودکي خود را با فقر پشت سر گذاشت. او در يک خانواده‌ي فقير پنج نفره در چين زاده شده و در تمام عمر خود به دنبال فرصت‌هايي براي بهبود زندگي‌اش بود. او در سال 1972 ميلادي وقتي رئيس جمهور آمريکا ريچارد نيکسون به چين سفر کرد و روابط دو کشور رو به بهبودي رفت از اين فرصت بهره برد و تورهاي گردشگري براي افرادي که به چين سفر مي کردند برگزار کرد و در مقابل ارائه خدمات خود از آن‌ها زبان انگليسي ياد مي گرفت.

پس جک ما پيش از فارغ‌التحصيلي در رشته آموزگاري يک کارآفرين بوده است. بعد از مدتي ما تدريس را کنار گذاشت و شروع به راه اندازي شغل شخصي خود به‌عنوان يک مترجم کرد. ايده‌ي شرکت علي بابا در يک سفر کاري به آمريکا وقتي که ما به‌عنوان مترجم براي يک شرکت تجاري چيني کار مي کرد به ذهنش رسيد.

در زمان راه اندازي شبکه جهاني اينترنت در سال 1995، جک ما که قبلاً در آمريکا با خريد آنلاين آشنا شده بود تصميم گرفت يک محصول چيني را به صورت اينترنتي خريداري کند اما جستجوي او بي‌فايده بود و ما محصول چيني موردنظر را پيدا نکرد. اين مسئله نظر جک ما را به خود جلب کرد و باعث متحول شدن زندگي او شد. جک ما به‌عنوان پدر سرمايه گذاري چين، با سرمايه‌ي اندک و اراده‌ي قوي توانست يک شرکت سرمايه گذاري چيني راه اندازي کند. پروژه‌ي جک ما دو بار با شکست رو به رو شد اما بعد از 4 سال پدر سرمايه گذاري چين به همراه تيم کاري‌اش، موفق به ساخت علي بابا شد.

5. هر هفته چند کار انگيزه بخش انجام دهيد
در اطراف ما چيزهاي زيادي وجود دارد که با استفاده از آن‌ها مي توانيم روحيه و انگيزه‌ي خود را ارتقا دهيم. از جمله اين موارد مي توان به سخنراني‌هاي TED، پادکست‌ها و ويدئوهايي در زمينه‌ي موفقيت و بالا بردن انگيزه در يوتيوب و کتاب‌هاي الهام بخش اشاره کرد. به‌دلخواه خود تعدادي از آن‌ها را انتخاب کرده و در برنامه‌ي هفتگي تان بگنجانيد.

بيل گيتس به‌عنوان غول دنياي فناوري و ثروتمندترين فرد دنيا، هر روز يکي از اين فعاليت‌ها را انجام مي دهد.

بيل گيتس به‌عنوان مديرعامل کمپاني مايکروسافت مشغول فعاليت بود بعد از بازنشستگي در بنياد خيريه بيل و مليندا گيتس شروع به کار کرد، اين بنياد در حوزه‌ي سلامتي، آموزش و تحصيل فعاليت دارد. مطالعه و کتاب خواني باعث افزايش انگيزه‌ي بيل گيتس شد. او در هر سال تقريباً پنجاه کتاب جديد مي خواند و از تمام کتاب‌هايي که مرتبط به حوزه فعاليت بنياد خيريه و زمينه‌هاي موردعلاقه‌اش است حمايت مي کند.

6. از خود بپرسيد آيا همان کاري را انجام مي دهيد که برايتان اهميت دارد؟
وقتي اهداف خود را براساس اولويت‌هاي زندگي‌تان تنظيم کنيد امکان دسترسي به آن‌ها آسان‌تر خواهد بود. وقتي اولويت اصلي شما داشتن يک بدن سالم و پرانرژي است، اصلي‌ترين نتيجه‌اش اين است زمان بيشتري را به خانواده‌ي خود اختصاص مي دهيد اين تصميمات و اهداف اهميت بيشتري نسبت به کاهش سايز و اندازه بودن يک لباس دارد.

مارک زاکربرگ براي دست يابي به هدف خود تلاش زيادي کرد و به دنبال پول و شهرت زياد نبود، بلکه هدف اصلي او ايجاد ارتباط براساس تکنولوژي ميان افراد بود، اين همان چيزي بود که باعث شد به دنياي فناوري قدم بگذارد. وقتي او دوازده ساله بود يک برنامه پيام رسان براي مطب دندانپزشکي پدرش طراحي کرد و در دوران دبيرستان نيز توانست يک نرم افزار موسيقي طراحي کند. در همان زمان چند شرکت از جمله مايکروسافت و AOL پيشنهادات خوبي براي خريد اين نرم افزار و همکاري با مارک زاکربرگ ارائه دادند اما او به تمام پيشنهادات پاسخ منفي داد اگرچه مي توانست از اين طريق به درآمد بالايي دست يابد.

زاکربرگ به جاي همکاري با شرکت‌هاي متقاضي براي ادامه تحصيل وارد دانشگاه هاروارد شد و در سال دوم دانشگاه نيز توانست شبکه اجتماعي فيس بوک را راه اندازي کند.

مدير اجرايي فيس بوک در پاسخ به اين پرسش که چه کاري سبب انگيزه بخشي او مي شود گفت: من هر روز از خودم مي پرسم آيا مشغول انجام مهم‌ترين کاري هستم که مي توانم انجام دهم؟

7. در برنامه ريزي خود زماني را براي استراحت و تفريح در نظر بگيريد
اگر مي خواهيد هميشه بانشاط، باانگيزه و هدفمند باشيد زماني را به تجديد قوا و استراحت اختصاص دهيد و به سراغ انجام کارهايي برويد که باعث آرامشتان مي شود. برخي کارهاي جزئي مانند يک مديتيشن نيم ساعته، مطالعه يا ورزش کردن سبب ايجاد احساس آرامشتان مي شود. حتماً مي دانيد تمرکز و انگيزه‌ي بالا سبب حفظ سلامت جسم و ذهنتان مي شود.

ريچارد برانسون، کارآفرين موفق و مدير شرکت‌هاي ويرجين، جزيره‌ي نکر در اقيانوس اطلس را براي تجديد قوا و بهبود روحيه و تمرکز خود خريداري کرد. او در وبلاگ شرکت‌هاي ويرجين نوشت: "وقتي به جزيره‌ي شخصي‌ام مي روم کايت سواري مي کنم زيرا اين بهترين ورزش براي تفريح، کسب آرامش و مديريت استرس است."

8. کارهايي که بايد انجام دهيد را آگاهانه انتخاب کنيد
تمام کارهايي که در طول روز انجام مي دهيد انتخاب شماست حتي کارهايي که فکر مي کنيد اجباري است. براي مثال، شما مجبور نيستيد هر روز سرکار برويد يا ماليات پرداخت کنيد. حتماً دليل قانع کننده‌اي داريد که انتخاب مي کنيد چه کارهايي انجام دهيد. در واقع هر کاري انجام مي دهيد انتخاب و تصميم خودتان است.

جان رمپتون، سرمايه گذار نرم افزار اينوويس مي گويد: براي اجتناب از تعلل در انجام کارها بايد عادات و رفتارهاي خود را تغيير دهيد. در اولين قدم بايد عامل اصلي مقاومت خود را تشخيص دهيد که در بيشتر موارد مربوط به گفت و گوهاي منفي دروني‌تان است که بايد با جملات مثبت جايگزين شوند. پس از جملاتي چون نمي توانم، مجبورم، من بايد اين کار را انجام دهم و ... دست بکشيد و از جملات مثبت استفاده کنيد. براي مثال، من انتخاب مي کنم اين کار را انجام دهم زيرا مرا به هدفم نزديک مي کند يا مي خواهم کارهايي که دوست دارم را انجام دهم.

9. انتخاب کنيد مي خواهيد چه کسي باشيد
تامي لسوردا، بيسباليست بزرگ مي گويد: در بيس بال و تجارت سه گروه افراد وجود دارد افرادي که تنها تلاش مي کنند تا کاري انجام دهند، افرادي که در گوشه‌اي مي ايستند و انجام دادن کاري را نظاره مي کنند و افرادي که از عملي شدن آن کار تعجب مي کنند.

در پيرامون ما افرادي وجود دارد که تنها در مورد برنامه‌ها و کارهايي که مي خواهند انجام دهند حرف مي زنند اما هيچ تلاشي براي عملي کردن برنامه‌هايشان انجام نمي‌دهند يا افرادي که به موفقيت ديگران حسادت مي کنند و براي بي‌ارزش نشان دادن موفقيت آن‌ها مي گويند مي توانند آن کار را به راحتي انجام دهند اما هيچ وقت موفق نمي شوند.

بايد تمرين کنيد همانند يک رهبر موفق در زندگي خود باشيد؛ مثلاً تصميم بگيريد هر روز يک ساعت زودتر از رختخواب بلند شويد، ورزش کنيد، کار تمام وقت خود را کنار بگذاريد و به سراغ کاري که هميشه رؤياي آن را داشتيد برويد.

10. با افراد با انگيزه و پر انرژي معاشرت کنيد
افرادي که هميشه با آن‌ها در ارتباط هستيد تأثير زيادي روي موفقيت شما دارند. اگر بيشتر زمان خود را با افراد مثبت انديش، بااراده، پرتلاش، موفق، باانگيزه و شاد بگذرانيد به آرامش و حال خوبي دست خواهيد يافت و امکاني فراهم مي شود تا بتوانيد بهترين نمونه از خودتان باشيد.

اما وقتي با افراد منفي باف، تنبل، بي‌اراده و نااميد وارد ارتباط مي شويد تمام وقت و انرژي خود را هدر مي دهيد. ديپ پاتل نويسنده‌ي کتاب Paperboy's Fable: the 11 Principles of Success مي گويد افراد سمي هيچ گاه شما را براي دست يابي به اهدافتان تشويق نمي کنند پس سعي کنيد به سرعت از آن‌ها فاصله بگيريد.

11. اهداف و برنامه‌هاي خود را با ديگران در ميان بگذاريد
اهداف و برنامه‌هاي خود را بنويسيد و آن‌ها را با خانواده، دوستان يا همکاران خود به اشتراک بگذاريد، اين کار از طريق شبکه‌هاي اجتماعي هم قابل انجام است. شما با اين کار خود را فردي مسئوليت پذير و هدفمند به اطرافيان نشان مي دهيد. اين کار باعث مي شود ديگران مدام درباره‌ي اهدافتان از شما سؤال کنند، موفقيت‌هايتان را با شما جشن بگيرند و در زمان سختي و شکست‌ها همراهتان باشند و به شما پيشنهادات و توصيه‌هاي خيرخواهانه بدهند.

دلايل زيادي وجود دارد که نشان مي دهد اشتراک گذاري اهداف و برنامه‌ها و سنجش ميزان پيشرفت در راستاي دست يابي به آن‌ها سبب مي شود انگيزه‌ي بيشتري براي رسيدن به اهدافتان داشته باشيد.

به تازگي تحقيقي در زمينه‌ي کاهش وزن انجام شده که نشان مي دهد افرادي که روند پيشرفت خود را از طريق توييتر به اشتراک مي گذارند موفقيت بيشتري نسبت به کساني دارند که به تنهايي در اين مسير گام مي گذارند و اطلاعات کاهش وزن خود را در شبکه‌هاي اجتماعي به اشتراک نمي گذارند.

الکساندر چاتلز، مدير اجرايي برنامه Complete (يک نرم افزار مخصوص مديريت زمان و کار که کاربران مي توانند اهداف و روند پيشرفت خود را با ديگران به اشتراک بگذارند) مي گويد: احتمال موفقيت افرادي که اهداف خود را از طريق اين برنامه به اشتراک مي گذارند چهار بيشتر از کساني است که اهداف خود را به تنهايي و در سکوت دنبال مي کنند.

12. چند کار را به طور هم‌زمان انجام ندهيد
نبايد چند کار را هم‌زمان انجام دهيد، بلکه به جاي آن تمام تمرکز خود را روي انجام يک کار بگذاريد. امروزه با پيشرفت تکنولوژي و استفاده فراگير از وسايل هوشمند به راحتي مي‌توان چند کار را هم‌زمان انجام داد، اما دلايلي وجود دارد که به شما ثابت مي کند انجام يک کار مي تواند سبب افزايش انگيزه در شما شود. اولين دليل اين است مغز انسان براي انجام چند کار هم‌زمان برنامه ريزي نشده و وقتي در حين انجام يک کار به سراغ کار ديگري مي رويم، نمي توانيم به خوبي روي دو کار متمرکز شويم در نتيجه در انجام کارها دچار مشکل خواهيم شد. وقتي نتوانيد کاري را به درستي انجام دهيد، انگيزه‌ي لازم براي انجام ديگر کارها را نخواهيد داشت.

جيمز رئوس، نويسنده کتاب Think Eat Move Thrive و متخصص طب سنتي مي گويد: وقتي ما به جاي تمرکز روي انجام دادن مجزاي کارها چند کار را هم‌زمان انجام مي دهيم در واقع کمتر از 50 درصد هر يک از آن کارها را با موفقيت به انجام مي رسانيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره