ثواب شاد کردن دل مؤمن در کلام امام کاظم(ع)

تسنيم/ يکي از موضوعاتي که در روايات اهلبيت عليهمالسلام بسيار به آن تأکيد شده، شادن کردن دل مردم است. امام حسين عليهالسلام در حديثي فرمود: «بدانيد که نيازمنديهاي مردم به شما از نعمتهاي الهي بر شماست؛ پس، از اين نعمتها خسته نشويد که هر آينه به سوي ديگران سوق يابد؛ اِعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَيکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَيکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتُحَوَّلَ اِلي غَيرِکُم» (مستدرک الوسائل، ج12، ص209) حال اين ياري چه در بُعد کمک مالي باشد و چه در حد زدودن غم از دل بندگان خدا و شاد کردن آنها باشد، توفيقي از جانب خداست. اين روزها موسم گسترش کمکهاي مؤمنانه، مواسات و همدلي است که البته توفيق آن نصيب هر کسي نميشود و ميتوان به راحتي شادي و لبخند را مهمان خانههاي مردم کرد.
امام کاظم عليهالسلام نيز در حديثي فرمود: «مَن أدخَلَ عَلى مُؤمِنٍ سُروراً فَرَّحَ اللَّهُ قَلبَهُ يومَ القيامَةِ؛ هر کس مؤمنى را شاد کند، خداوند در روز رستاخيز، او را بسيار دلشاد خواهد کرد. (الکافي: ج 2، ص 197، ح 2)
البته ذکر اين نکته ضروري است که شاد کردن ديگران به قيمت ريختن آبروي ديگران و يا در صورت کلي، عبور از خط قرمزهاي اخلاقي و رفتاري نه تنها ثمرات مثبتي به همراه ندارد بلکه گاهي بروز چنين رفتارهايي تبعات بسيار منفي براي فرد به همراه خواهد داشت. بنابراين متفکران و انديشمندان جامعه بايد به فکر الگوهاي شاديآفرين براي جامعه آن هم مبتني بر مباني اخلاقي باشند.