ترین ها/ زیباترین کتابخانههای جهان

باشگاه خبرنگاران/ کتابها اغلب با هدف روايت داستانهاي گذشته و به عنوان راهنمايي براي آيندگان در يک مکان جمع آوري ميشوند. کتابخانهها نيز از طريق نقاشيهاي ديواري و سقفي، معماري درخشان و طراحي خلاقانه خود، هنرمندي سازندگانشان را به رخ همه ميکشند.
ما در اينجا برخي از زيباترين کتابخانههاي جهان را به شما معرفي ميکنيم:
(Biblioteca do Convento de Marfa) بيبليوتکا دو کنونتو د مارفا (پرتغال)
کاخ ملي مافرا در سال ۱۷۷۱ توسط مانوئل کتانو دو سوسا معمار دربار سلطنتي ساخته شد تا به عنوان موزه از آن استفاده شود. نور طبيعي از پنجرههاي متعدد به داخل اين بنا راه پيدا ميکند و اين باعث ميشود که کف مرمر خاکستري و سفيد آن که با طرح گل رز تزئين شده است، در طول روز بدرخشد. پاپ در سال ۱۷۴۵ به کميسيون سلطنتي اجازه داد که کتابهاي ممنوعه را که بخشي از ۳۵هزار مجموعه باقيمانده هستند، در کاخ ملي مافرا قرار بدهند و در اين بنا از آنها نگهداري کنند.
کتابخانه ملي چين در پکن (چين)
کتابخانه ملي چين که در سال ۱۹۰۹ توسط دولت سلسله چينگ تاسيس شده است، مجموعهاي از بيش از ۳۷ اثر تاريخي از جمله بزرگترين مجموعه آثار ادبي چين در جهان را گردآوري کرده است. دانش آموزان، محققان و دوستداران کتاب از سراسر جهان از بخشهاي مختلف کتابخانه ملي چين استفاده ميکنند.
ساختمان استيفن شوارتزمن کتابخانه عمومي نيويورک
دو شير مرمر نگهبان ساختمان استيفن شوارتزمن هستند و از بازديدکنندگان اين ساختمان استقبال ميکنند. ايده اوليه ساخت اين بنا در سال ۱۸۹۵ مطرح شد. در آن زمان ادغام کتابخانههاي Astor (آستور) و Lenox (لنوکس) بنيانگذاران کتابخانه عمومي نيويورک را به فکر ايجاد مؤسسه عظيمي براي رقابت با پاريس و لندن انداخت.
ساختمان تاريخي استيفن شوارتزمن که توسط کاره و هاستينگز طراحي شده است، حاوي حدود ۱۵ ميليون جلد کتاب از نسخههاي خطي قرون وسطايي و کتيبههاي ژاپني باستان گرفته تا رمانهاي معاصر و کتابهاي طنز است.
کتابخانه ابي سنت گال در سنت گالن (سوئيس)
نقشههاي اوليه معماري کتابخانه ابي سنت گال نشان ميدهند که اين مجموعه حدود سال ۸۲۰ ساخته شده و شکل گرفته است. از آنجا که کاغذ نوشتهها و دست نوشتههاي علمي قرار گرفته در کتابخانه ابي سنت گال افزايش پيدا کردند، اين مجموعه به تالاري با شکوه تبديل شد.
کتابخانه استار فيلد (starfield) در سئول (کره جنوبي)
کتابخانه استارفيلد تقريبا ۵۰هزار کتاب و مجله در ژانرهاي مختلف را در خودش جاي داده است. اين کتابخانه همواره رويدادهاي متعددي چون سخنراني نويسندگان و نمايشگاههاي هنري را برگزار ميکند.
کتابخانه ملي کلمنتينوم در پراگ (جمهوري چک)
با وجود نقاشيهاي ديواري تزئين شده توسط جان هيبل و ستونهاي مارپيچي غني از طلا و چوب ماهون، جاي تعجب نيست که چرا از کلمنتينوم به عنوان "مرواريد باروکي پراگ" حمايت ميشود.
کتابخانه ملي کلمنتينوم ابتدا در سال ۱۷۲۲ افتتاح شد، اما اکنون به عنوان کتابخانه ملي جمهوري چک فعاليت ميکند و داراي بيش از ۲۰۰۰ جلد کتاب ادبي است.
يک پرتره از امپراتور جوزف دوم در بالاي سالن کتابخانه ملي کلمنتينوم نشسته است تا ياد و خاطره کار او را در زمينه نگهداري از کتابهاي کتابخانههاي صومعه منسوخ شده که بسياري از آنها امروز در سالن کتابخانه ملي کلمنتينوم باقي مانده اند، گرامي بدارد.
کتابخانه شهر اشتوتگارت (آلمان)
سطوح سفيد و خطوط واضح و شفاف، فضايي رويايي و آرام را در کتابخانه شهر اشتوتگارت ايجاد ميکند.
معماران مستقر در آلمان با الهام از طراحي پانتئون در رم تلاش کردند، طبقات ۹گانه کتابخانه شهر اشتوتگارت را به شيوهاي طراحي کرده و بسازند که اين طبقات در يک هرم وارونه قرار بگيرند.
بيبليوتکا آلکساندرينا يا کتابخانه آلکساندرينا در اسکندريه (مصر)
بيبليوتکا آلکساندرينا که در سال ۲۰۰۲افتتاح شد، قصد دارد روح بزرگترين و جامعترين کتابخانه جهان باستان را بازيابي کند.
کتابخانه اصلي اسکندريه بزرگترين مجموعه کتاب و نسخ خطي زمان خود را در خود جاي داده بود و قبل از اينکه در آتش سوزي سال۲۰۰۰ ويران شود، به عنوان سرمايه دانش در نظر گرفته ميشد.
موسسه بيبليوتکا آلکساندرينا که توسط يک موسسه معماري نروژي طراحي شده است، شامل يک اتاق کتابخانه با فضاي هشت ميليون کتاب، چهار موزه، چهار گالري هنري، سياره زمين و آزمايشگاه ترميم دست نوشته است.
کتابخانه ادمونت ابي در ادمونت (اتريش)
کتابخانه ادمونت ابي نمايشگاه هنرهاي شگفت انگيزي از سبک باروک را در بخشي از يکي از قديميترين و بزرگترين صومعههاي اتريش به نمايش ميگذارد و يک مجموعه چشمگير از ۷۰ هزار جلد کتاب را در خود جاي داده است.
سالن کتابخانه ادمونت ابي توسط جوزف هوبر معمار در سال ۱۷۷۶ ساخته شده است. اين سالن با طرحهاي گل با رنگهاي طلايي و سفيد تزيين شده است. آثار هنري سقفي کتابخانه ادمونت ابي مراحل مختلف دانش بشري را به تصوير ميکشد.
کتابخانه سلطنتي پرتغالي در ريودوژانيرو (برزيل)
کتابخانه سلطنتي پرتغالي بزرگترين و با ارزشترين مجموعه آثار ادبي پرتغالي را در خارج از پرتغال نزديک به ۴۰۰۰۰۰ نسخه خطي نادر را در اختيار دارد.سه نفر از مهاجران کتابخانه سلطنتي پرتغال را در سال ۱۸۲۲ تأسيس کردند تا آداب و رسوم ادبي و شاهکارهاي تازه کشورشان را به مردم برزيل معرفي کنند. درهاي اين کتابخانه در سال ۱۸۸۷ به روي عموم مردم باز شد.
کتابخانه ال اسکوريال (اسپانيا)
کتابخانه اسپانيايي ال اسکوريال بيش از ۴۰هزار جلد کتاب را در مجموعه خود جاي داده است. اين مجموعه در سال ۱۵۶۳به دستور پادشاه فيليپ دوم ساخته شد. کتابخانه اسپانيايي ال اسکوريال دربرگيرنده يک صومعه و باغهاي متعددي است.
کتابخانه بودليان (انگلستان)
کتابخانه بودليان دانشگاه آکسفورد تعدادي از مشهورترين آثار ادبي را در خودش جاي داده است.
از کتابخانههاي زيباي ديگر جهان ميتوان به کتابخانه ملي اتريش در وين، کتابشناسي واسکونسلوس در مکزيک، کتابخانه عمومي بيتو در تايپه (تايوان)، کتابخانه جورج پيابودي در بالتيمور (مريلند، ايالت متحده آمريکا)، کتابخانه دانشگاه هنر تاما در توکيو (ژاپن)، کتابخانه صومعه ويبلينگن در اولم (آلمان)، کتابخانه رامپور رازا در رامپور (هند)، کتابخانه کالج ترينتي در ايرلند (دوبلين)، کتابخانه ملي فرانسه در پاريس، کتابخانه ايالتي استرالياي جنوبيدر ادلايد (استراليا)، کتابخانه پارلمان در اتاوا (کانادا) و کتابخانه تيانجين بينه در تيانجين (چين) اشاره کرد.