فضایل و آثار نماز شب در زندگی

ميزان/ خواندن نماز شب داراي فضيلتهاي بسياري است و در احاديث و روايات مختلف به آن تاکيد بسياري شده است. روايات ما را به خواندن اين نماز پر فضيلت دعوت کرده است. نماز شب جزو نمازهاي مستحبي محسوب ميشود که خواندن آن در اسلام تاکيد بسياري شده است.
نماز شب يازده رکعت است و از ۳ بخش تشکيل شده است که توضيحات آن به شرح زير است:
ابتدا نيت کنيد
در رکعت اول سوره حمد ۱ مرتبه و سوره توحيد را هرکدام يک مرتبه بخوانيد و بعد از آن و رکوع و سجود کنيد.
رکعت دوم را نيز مانند رکعت اول سوره حمد و توحيد را بخوانيد و سپس قنوت گرفته و دعاي قنوت را بخوانيد، بعد از آن به رکوع و سجود رفته و تشهد را گفته سپس سلام را بگوييد.
اين نماز را چهار بار تکرار ميکنيم تا هشت رکعت نماز شود.
نماز شفع در پايان نماز شب خوانده ميشود، يعني پس از خواندن چهار نماز دو رکعتي به صورت زير خوانده ميشود.
نيت کنيد: نماز شفع ميخوانم قربة الي اللّه
رکعت اول سوره حمد، توحيد و ناس را به ترتيب يک مرتبه را بخوانيد و سپس رکوع و سجود به جا آوريد.
رکعت دوم سوره حمد و توحيد را بخوانيد و سپس سوره فلق را بخوانيد. بعد از آن قنوت بگيريد و سپس به رکوع و سجده رفته و تشهد و سلام را به جاي آوريد.
نماز وتر
ابتدا نيت کنيد
در رکعت اول يک مرتبه سوره حمد و سه مرتبه سوره توحيد را بخوانيد سپس يک مرتبه سوره فلق و ناس را بخوانيد.
قنوت گرفته و دعاي قنوت را کامل بخوانيد و همان طور دستها را که در حالت قنوت است با انگشتان دست راست يا با تسبيح چهل بار بگوييد «اللّهم اِغفِر لِلمومنينَ و اَلمومنات و المُسلمين والمُسلمات» پس هفتاد بار بگوييد «استغفراللّه ربي واَتوب اليه»
سپس سيصد مرتبه بگوييد «العَفو» و سپس رکوع و سجده رفته و پس از آن تشهد و سلام بگوييد. در پايان تسبيحات حضرت فاطمه زهرا را بگوييد که ثواب آن نزد خدا از هزار رکعت نماز مستحب بالاتر است.
تاثير نماز شب برشادابي
سرتونين از جمله مواد شيميايي است که ترشح آن موجب شادي شخص ميشود. بيشترين ترشح اين هورمون در ساعات اوليه سحر اتفاق ميافتد و در صورت بيداربودن شخص در اين ساعت لذت وسرمستي فوق العادهاي به او دست ميدهد.
اثرات نماز شب در دستگاه ايمني بدن
اولين عنصر مکانيسم دفاعي بدن در مقابل بيماريها و خطرات ترشح هورمون ملاتونين ميباشد که کارايي آن دو برابر ويتامين «اي» و پنج برابر گلوتاثيون است.
گلوتاثيون هورمون کاربردي نقش مهمي در مکانيسم دفاعي بدن داشته و بر توانايي و قدرت مونوسيتهاي بالغ که يک نوع گلبول سفيد است، ميافزايد.