۷ گام مهم موفقیت در زندگی و کسب و کار

بازده/ پيمودن مسير خوشبختي و موفقيت به کسب دانش نياز دارد. اينکه شما مهمترين گام هاي موفقيت در زندگي و کسب و کار را بشناسيد و بتوانيد گام هاي درست و اصولي برداريد. در ادامه اين نوشتار با ما همراه باشيد تا آنچه را که لازم است درباره مهمترين و اصلي ترين گام هاي موفقيت بدانيد.
مهمترين گام هاي موفقيت در زندگي و کسب و کار
۱. برنامهريزي براي کارهاي روزانه
مهمترين گام هاي موفقيت در زندگي و کسب و کار براي شما برنامهريزي براي رسيدن به اهداف روزانهتان و فهرست کارهاي انجام دادنيتان است. صبح زود زمان مناسبي براي اين کار است زيرا در اين ساعات معمولا فرد در خلوت خودش است و به کار و گرفتاري ديگري مشغول نيست و به آساني ميتواند به اولويتبندي کارها و فعاليتهاي خود رسيدگي کند. همچنين ميتواند در اين جدول زمانبندي برنامهي کارهاي روزمرهشان جايي را هم براي حل مشکلات مستمر خود بگنجاند. و مهم است که در اين جدول زمانبندي به سلامت رواني خود نيز توجه کافي داشته باشيد. پس از يک جلسهي کاري پرتنش، 10 دقيقه بيرون برويد و به خودتان استراحتي بدهيد.
۲. انجام کارهاي سخت را قبل از کارهاي آسان
همهي ما گزينهاي در فهرست کارهاي انجامدادنيمان در طول روز داريم که از آن ميترسيم. در اينجا يک راهحلي وجود دارد که شما را از استرس ناشي از اين آيتم نجات ميدهد. اين گزينه (کار ترسناک) را در اول فهرست کارهايتان قرار دهيد! به جاي اينکه در طول روز از هنگام نوشيدن اولين فنجان قهوه تا موقع ناهار، مدام اوضاع ناخوشايندي از اين گزينهي عذابآور براي خودتان درست کنيد، آن را زودتر انجام دهيد و همان اول صبحي از شرش خلاص شويد. اول صبح زماني است که سطح انرژي شما بسيار بالاتر است و اين زمان مناسبي براي انجام اين کار است. بنابراين، بهتر است که کارهاي مشکلتررا زودتر و در ابتداي ساير کارهايتان انجام دهيد. بدينسان با سپري شدن و پايان يافتن روز کاريتان، به تدريج کارهاي آسانتري براي انجام دادن داريد و ميتوانيد زمان استراحت بيشتري براي خودتان داشته باشيد.
۳. کنار آمدن با فشار براي کسب موفقيت
استرس جزئي از زندگي روزانهي ما است و در مديريت زندگي خانوادگي، روابط و مشکلات مالي جريان دارد. مقابله با فشار بستگي به چشمانداز شخصي و اهميتي دارد که به وظايف مرتبط با هويت و ارزش شخصيتان ميدهيد.
يک کارآفرين به جاي آنکه نگرش منفي در مورد فشار داشته باشد، بايد ضرورت کاربرد مهارتهاي اصلي و دانش را براي حل چالشِ پيشِ رو شناسايي کند. براي ماندگاري در زندگيِ شخصي و حرفهاي يادگيريِ انجام کارها تحت فشار بسيار ضروري است
۴. داشتن اعتماد به نفس
ايمان قوي به تواناييهايتان و رسيدن به موفقيت يکي از مهمترين ويژگيهايي است که يک کارآفرين بايد داشته باشد. شما کسبوکارتان را معرفي ميکنيد و بايد در اين راه به ايدهها، خدمات و شايستگيهايتان اعتماد و ايمان داشته باشيد. اين ويژگي کمکتان ميکند هرگونه ترس و ترديد را از خود دور کنيد.
بايد قادر باشيد جايگاه فعليتان و جايگاهي که ميخواهيد در آينده داشته باشيد را به خوبي درک و شناسايي کنيد؛ و اين قابليت نشاني از اعتماد به نفس بالا است. ايدهي موفقيت را در چشم ذهنتان ايجاد کنيد؛ اين کار به شما انگيزه ميدهد پيشرفت کنيد و هر مانعي سر راهتان را از پيش رو برداريد.
۵. پذيرش شکست براي کسب موفقيتهاي بهتر
آدمهاي موفق مسئوليت شکستهايشان را ميپذيرند. آدمهاي ناموفق ديگران را سرزنش ميکنند. رهبران و صاحبان کسب و کارهاي واقعا موفق بالاها و پايينها را در زندگي و کارشان تجربه ميکنند، ولي هميشه مسئوليت شکستهايشان را ميپذيرند. کارپن ميگويد سرزنش ديگران هيچ مشکلي را حل نمي کند. به گفتهي او، ” فقط آدمهاي ديگر را خوار و خفيف ميکند و ابدا نتيجهي خوبي از آن حاصل نمي شود.
۶. علاقه به يادگيري مداوم
آدم هاي موفق دائما ميآموزند. آدم هاي ناموفق هيچ برنامهاي براي ادامهي يادگيري پس از خاتمهي تحصيل ندارند. تنها راه رشد وو پيشرفت يک شخص، يک حرفهاي، يا يک رهبر اين است که هرگز يادگيري را متوقف نکند. کارپن ميگويد، “شما مي توانيد يک پله بالاتر از رقبا و انعطافپذير باشيد، چون بيشتر ميدانيد. اگر يادگيري را تمامشده بدانيد فرصتهايي را از دست ميدهيد که مانع از يادگيري( و رشد) شما ميشود.
۷. داشتن خلاقيت
خلاقيت يکي از صفات کليدي افراد موفق در هر زمينهاي از فعاليت است. هموراه از امتحان کردن موارد جديد و روشهاي بديع، استقبال کنيد و از نتيجه آن نترسيد. هيچکس تا کنون نتوانسته است بدون نوآوري و آزمايش روش جديد، به موفقيت برسد.
به استيو جابز مديرعامل فقيد شرکت اپل نگاهي بياندازيم؛ وي فرد بسيار پر شوري در نوآوري بود و همين طرز نگاه وي و اشتياقش به ايدهها و طرحهاي جديد سبب توليد محصولاتي شگفتانگيز مانند آيفون يا آيپد شد که توانست جهان را متحول کند. وي زماني گفت: «مرز بين يک رهبر و يک پيرو را خلاقيت تعيين ميکند».
داريلن پرايز رييس شرکت well said ميگويد، حتي اگر شما با ايده کسي مخالفيد، بجاي اعلام سريع موضع خود بگوييد “واي! ايده جالبي است. چگونه عملي ميشود؟! ” يا اينکه بگوييد “رويکرد متفاوتي است؛ بگذاريد در مورد عواقب مثبت و منفي آن بيشتر بحث کنيم.”
هيچگاه يک دنده نباشيد و از امتحان کردن چيزهاي جديد نترسيد زيرا اين راهي نيست که بتوانيد از آن به موفقيت برسيد.