نماد آخرین خبر

روانشناسی/ علائم اضطراب نهفته در وجودمان را بهتر بشناسیم

منبع
خراسان
بروزرسانی
روانشناسی/ علائم اضطراب نهفته در وجودمان را بهتر بشناسیم

خراسان/ زودرنجي، کمال گرايي و شرمساري از علايم کمتر شنيده شده اضطراب هستند که مي‌توانند به طرز پنهاني و گمراه کننده اي به سراغ شما بيايند.


اضطراب به روش‌هاي مختلفي مي‌تواند بر روان ما تأثير بگذارد. شما چند مورد از اين علايم را مي‌شناسيد؟ به طور کلي، همه ما اضطراب را در مراحل مختلف زندگي تجربه مي‌کنيم. طبق آمارها و به طور ميانگين، بيش از 50 درصد مردم دنيا هر روز با اضطراب(کم يا زياد) دست و پنجه نرم مي‌کنند. اضطراب ممکن است مربوط به يک فعاليت خاص باشد مانند صحبت کردن در مقابل جمعيت يا ملاقات با پزشک يا ممکن است وقتي با موقعيتي بسيار دشوار روبه‌رو مي‌شويد، به سراغ‌تان بيايد. اين اختلال مي‌تواند به طرز گمراه کننده و پنهاني به سراغ شما بيايد اما اگر نشانه‌هايش را بشناسيد، کار راحت‌تري براي مديريت آن خواهيد داشت. در ادامه 9 مورد را با شما به اشتراک مي‌گذاريم که شايد شما نمي‌دانسته‌ايد اين علايم مي‌توانند نشانه‌هاي اضطراب باشند.
 
 نداشتن توانايي براي تمرکز کردن 

 آيا تاکنون پيش آمده که تلاش کنيد ذهن خود را بر کاري که انجام مي‌دهيد، متمرکز کنيد اما موفق نشده باشيد؟ آيا براي شما جلوگيري از حواس‌پرتي مشکل است؟ چالش‌هايي که درباره تمرکز افکار خود با آن مواجه هستيد، يکي از نشانه‌هاي شايع اضطراب است. ممکن است به اين دليل باشد که شما مدام با افکار مزاحم روبه‌رو هستيد. به عبارت ديگر، گويا نگراني‌ها هرچه که باشند، مي‌توانند باعث ناراحتي شما شوند و شايد دچار خستگي ذهني شويد. وقتي با اضطراب دست و پنجه نرم مي‌کنيم، بدن ما به حالت جنگ يا گريز مي‌رود به اين معني که در حالت آماده‌باش قرار خواهيم گرفت. با توجه به اين موضوعات، جاي تعجب نيست که ذهن ما درگير   و امکان تمرکز براي‌مان سخت شود.


 افتادن در مارپيچ‌هاي شرمساري

يکي از دوستان يا آشنايان شما که مدتي او را نديده‌ و تماسي با او نگرفته‌ايد، در باره عکسي که شما به تازگي در شبکه‌هاي اجتماعي بارگذاري کرده‌ايد، نظر مي‌دهد و مي‌گويد که دلش براي شما تنگ شده است. آيا شما: الف) براي او پيامي ارسال مي‌کنيد تا تاريخي را براي ديدار حضوري يا مکالمه تلفني و ... با يکديگر تعيين کنيد؟ يا ب) احساس گناه مي‌کنيد که از او خبر نگرفته‌ايد و تمام روز به اين مسئله فکر مي‌کنيد و اين حس بد را بارها در ذهن خود تا پاسي از شب مرور مي‌کنيد؟ اين جريان مارپيچ شرمساري ناميده مي‌شود و مي تواند يکي از نشانه‌هاي اضطراب‌هاي نهفته باشد که کمتر به آن اشاره شده است.

 فرار از اتفاقات چالش‌برانگيز

| آيا شما تلاش مي‌کنيد که هنگام کار روي يک پروژه با همکاران خود از کنترل کردن بيش از حد آن‌ها دست بکشيد؟ يا اگر مي‌خواهيد با دوستان خود ملاقاتي داشته باشيد، بايد همه جزئيات درباره نحوه گذراندن آن روز را بدانيد تا با ديدارشان موافقت کنيد؟ رفتار کنترل‌گر، گاهي مي‌تواند نتيجه اضطراب باشد که باعث مي‌شود مدام بترسيد از اين‌که شرايط خارج از کنترل شما شود. بازگشتن و نظارت بر تمام جزئيات مي‌تواند به شما کمک کند احساس آرامش بيشتري درباره شرايط چالش‌برانگيز داشته باشيد. البته رفتار کنترل‌گر مي‌تواند براي ديگران ناخوشايند باشد و در حالت بدتر حتي توهين آميز. اگر متوجه شديد که اين کار بر روابط شما با ديگران تأثير گذاشته است و مي‌خواهيد دست از کنترل کردن ديگران برداريد، صحبت با يک متخصص مي‌تواند ايده خوبي باشد.

 زود رنجي

همان‌طور که گفته شد، اضطراب روان ما را در حالت جنگ يا گريز قرار مي‌دهد. به عبارت ديگر وقتي روان ما در حالت جنگ قرار دارد، ممکن است دريابيم که کمتر توانايي کنترل خلق و خوي خود را داريم يا نمي‌توانيم در شرايط استرس‌زا يا تحريک کننده به روش عادي پاسخ دهيم. در چنين شرايطي شما ممکن است متوجه شويد که نسبت به گذشته کمي بدخلق‌تر شده‌ايد به طوري که با افراد ديگر با عصبانيت صحبت مي‌کنيد يا ممکن است متوجه شويد که درمواجهه با موقعيتي که به طور عادي شما را آزار نمي‌دهد، بيش از حد واکنش منفي نشان داده‌ايد.

 احساس مبتلا شدن به بيماري‌هاي گوارشي

احساس ابتلا به  بيماري‌هاي گوارشي، درد معده، حالت تهوع و ... از نشانه‌هاي اضطراب است. بايد بدانيد ارتباط روده و مغز يک سيستم پيچيده و حساس است. از نظر شيميايي از طريق انتقال دهنده‌هاي عصبي، احساسات و آن چه در ذهن اتفاق مي‌افتد، مستقيم روي عملکرد روده‌هايتان تأثير مي‌گذارد. براي مثال، ممکن است در يک روز که استرس خاصي را تجربه مي‌کنيد دچار مشکل گوارشي شويد يا شايد قبل از يک مصاحبه مهم، احساس حالت تهوع کنيد.

 به تاخير انداختن کارها

اهمال کاري زماني است که ما مدام کار يا وظيفه خود را که مي‌دانيم بايد زودتر انجام شود به بعد موکول مي‌کنيم. وقتي اين اتفاق براي يک ذهن مضطرب پيش مي‌آيد، مي‌توان فهميد که نگراني در باره چيزي باعث مي‌شود که از انجام کار اجتناب کنيم اما گاهي اين اهمال کاري واضح نيست. اگر متوجه شده‌ايد که بيشتر کارهاي خود را به تعويق مي‌اندازيد، بايد براي مديريت اضطراب‌تان برنامه ريزي‌ کنيد.

 بيدار شدن مکرر در شب 

طبق يک پژوهش، هر شب در انگلستان، 32 درصد از مردم دچار بي‌خوابي مي‌شوند و حدس درستي است که بگوييم بسياري از اين موارد ممکن است مربوط به اضطراب باشد. همان‌طور که افکار مزاحم مي‌توانند مانع تمرکز ما در طول روز شوند، يک ذهن مضطرب نيز مي‌تواند ما را در شب بيدار نگه دارد يا براي چندين و چند بار با روان پريشان از خواب بيدار کند.


 کمال‌گرايي 

اساساً يکي از علايم اضطراب را مي‌توان تفکر بيش از حد براي دست‌يابي به موفقيت دانست. در چنين شرايطي، مدام نگران هستيد کارهايي را که انجام مي‌دهيد هرگز به اندازه کافي خوب نباشند يا درباره تحقق انتظارات افراد ديگر نگران هستيد. ممکن است متوجه شويد که مدام در کار خود مردد هستيد  و بارها و بارها آن را مرور مي‌کنيد تا مطمئن شويد که چيزي براي اشتباه وجود ندارد. البته همه کمال‌گرايي‌ها ناشي از اضطراب نيست اما مي‌تواند به همين دليل و به طور نامحسوس وارد زندگي روزمره شما شود.

 نداشتن توانايي نه گفتن

همه ما مجبور هستيم خواه براي رعايت ادب يا احساس وظيفه به چيزهايي بله بگوييم که ترجيح مي‌دهيم گاهي انجام ندهيم. اما خوشحال کردن هميشگي افراد ديگر، مي‌تواند ناشي از ضطراب باشد زيرا از مايوس کردن ديگران احساس نگراني مي‌کنيد يا ترس داريد که از کنترل شما خارج شده باشند. بنابراين يکي از علايم کمتر شنيده شده اضطراب، همين نداشتن توانايي نه گفتن است.
 
مترجم : پروانه موفقي

منبع: Happiful

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره