نماد آخرین خبر

رمزی که گره کربلای ۵ را باز کرد!

منبع
شبستان
بروزرسانی
 رمزی که گره کربلای ۵ را باز کرد!

شبستان/ به مناسبت فرا رسيدن چهلمين سالگرد دفاع مقدس با «بهرام زماني» از جانبازان و راويان دوران دفاع مقدس و مدرس علوم سياسي گفتگويي ترتيب داده ايم که در ادامه مشروح آن تقديم حضورتان مي شود:معمولاً در روايتگري ها و بيان خاطرات دوران دقاع مقدس به حماسه و رشادت رزمندگان اشاره مي شود، در کنار اين جنبه، در بُعد معنوي و انس و عُلقه با خدا و اهل بيت(ع) به ويژه امام زمان(عج) چه جلوه هاي بي نظيري در جبهه ها رقم مي خورد؟

يکي از مولفه ها و شاخصه هاي بسيار مهم و برجسته در دوران هشت ساله دفاع مقدس که شايد کمتر به آن پرداخته شده، معنويت است. قبل از پرداخت به اين بُعد بايد توجه داشت بين جنگ و دفاع تفاوت جدي وجود دارد، جنگ يعني استفاده از ابزار و عِده و عُده و اعلام ساعت شروع و ... اما دفاع يعني بروز صفات ارزنده و والاي يک انسان در يک مقطع تاريخي اعم از ايثار، شجاعت، شهامت و اخلاص.
از اين رو، دقيقاً پايه اصلي و مهمترين مولفه دوران دفاع مقدس، معنويت است و ريشه معنويت هم به امام شناسي رزمندگان باز مي گردد که آن را از عاشورا الهام گرفته اند.

اگر ما براي هشت ساعت يعني از طلوع تا غروب خورشيد يک روز نزديک به 1400 سال است که گريه مي کنيم و «حسين(ع) حسين(ع)» مي گوييم براي آن است که در نهضت عاشورا ارزشمندترين صفات يک انسان بروز و تجلي پيدا کرد.

براي همين است که بزرگان همه اديان و مذاهب براي نجات خود و کشورشان ورق به ورق زندگي حضرت حسين بن علي(ع) را مطالعه مي کنند.
علاقه دارم نسل نو بدانند دفاع مقدس ريشه مستمر و غيرمنقطع با عاشوراي حسيني دارد، دفاع مقدس دوراني است که نسل جوان اولاً پاي آرمان هاي اسلام و ثانياً پاي انقلاب و نائب امام زمان(عج) ايستاده اند.


مي توانيد مصاديقي از انس و الفت رزمندگان با امام زمان(عج) را بيان کنيد.
شخصاً بيش از سه هزار پرونده و وصيتنامه شهدا را بررسي کرده ام در 75 درصد اين سه هزار پرونده، سلام اول شان به امام زمان(عج) است.
شهيد «سيداحمد اسلامي» (بسيار مجيب الدعوه است) که رضوان خدا بر او باد، مردي 38 ساله و داراي فرزند، وقتي نايب امام(عج) براي ياري امام زمان(عج) فرمان داد، براي ياري امام عصر(عج) لبيک گفت و در ميدان نبرد حاضر شد، وي قبل از عمليات در منطقه بوکان به همه رزمندگان توصيه هاي معنوي مي کرد و بر نماز اول وقت و دائم الوضو بودن و قرائت زيارت عاشورا در هر روز صبح تاکيد داشت. آن شهيد بزرگوار شالي سبز بر گردن داشت و خيلي سواد نوشتن بلد نبود از من خواست برايش وصيتنامه بنويسم، پايان وصيتنامه خطاب به همسرش گفت: همسرم اگر پيکر من برگشت حتما به جنازه من نگاه کن ...

ايشان شهيد شد و پيکرش بازگشت و دفن شد از همسرش خواستم خاطره اي براي ما از شهيد اسلامي بگويد، همسر شهيد تعريف کرد که شهيد قبل از اعزام به او گفته بود: بعد از شهادت اگر پيکرم بازگشت حتما جسدم را ببين اگر اين شال سبزي که بر گردن من است همچنان بر گردنم بود بدان به ملاقات امام زمان(عج) نائل نشدم اما اگر اين شال سبز به کمرم بسته شده بود بدان به ديدار امام(عج) رفتم!

همسر شهيد اسلامي ادامه داد: وقتي پيکر مطهر همسرم بازگشت، اصرار کردم آن را ببينم، وقتي کفن را گشودند ديدم لباس رزم بر تنش است و با همان دفن مي شود و شال سبز سيداحمد به کمرش بسته شده است ... يعني شهيد اسلامي به ملاقات امام زمان (عج) نايل شده بود.
همچنين، شهيد «رضا گلستانه» در وصيتنامه اش نوشت: وقتي حسين زمان در ميدان ايستاده و من حاضر نيستم ياريش کنم فرقي ندارد بر سجاده نماز باشم يا سفره مي!

شهيد «رسول برگل» متولد 1342 که در سال 1362 به شهادت رسيد در وصيتنامه اش نوشته است: سلام اول من به پيشگاه حجت خدا و امام زمان(عج) که در لحظه لحظه سنگرهاي نگهباني ما حضور دارد، سلام من بر همان آقايي که شب ها در سنگر کمين با هم نجوا داريم ... سلام دوم من بر نائب او امام سيد روح الله ...
در کدام اصول و مباني مديريت، علوم اجتماعي، روانشناسي و ... ميدان مي توان اين سخنان را شنيد، همه اينها نشان از فرهنگ امام شناسي دارد.

چه ويژگي هايي در رزمندگان وجود داشت که آنان را به چنين ارتباط و درک عميقي از امام مهدي(عج) موفق مي کرد؟
اگر بخواهيم به مهدويت و حضور امام زمان(عج) در دوران دفاع مقدس اشاره کنيم بايد ويژگي هاي افراد موفق در اين انس و ارتباط را بشناسيم؛ نخستين ويژگي تکليف محوري است، انسان تکليف‌محور، زمان شناس است و مي داند چه زمان بايد در ميدان باشد و چه بگويد.

دومين ويژگي ظرفيت شناسي است اينکه هر کس به اندازه وسع در راه اعتلاي اسلام و فرهنگ اسلاميت انقلاب براي تحقق تمدن نوين اسلامي تلاش کند؛ سوم دشمن شناسي است رزمندگان در جبهه ها شمر زمان را مي شناختند.
البته اين سه شناخت رخ نمي داد مگر در سايه شناخت امام زمان(عج)، که مسير خاص خود را دارد. بايد کساني را که با حضرت حجت(عج) ارتباط دارند و گوشش‌شان به امام زمان(عج) است، بشناسيم وقتي چنين شد امام مهدي(ع) دست ما را هم مي گيرد و با خود مي برد.


اين انس و برخورداري از اين ويژگي ها چه تجلي اي در عمليات ها داشت؟
وقتي در عمليات هاي والفجر 8، کربلاي 4 و 5 بيت المقدس 6 و 7، مرصاد و ... کار گره مي خورد بچه ها شب صورت بر سجده گذاشت و با امام زمان(عج) سخن مي گفتند طوري که گويي با هم همنشين هستند و از امام(عج) راهکار مي خواهند.
يکي از مدافعان حرم مي گفت در سوريه کار گره خورد، يک لحظه ياد کربلاي 5 افتادم که همه بچه ها پشت خاکريز گروهان يکصدا گفتند «يا حجت ابن الحسن(عج)»، من نيز بچه ها را همدل و همصدا کردم که چنين بگويند و کار ما هم جور شد ...
در منظقه بازي دراز شهيد «محسن وزوايي»، فرمانده گردان حبيب مي گفت وقتي فرمانده بعث را اسير کرديم دائم مي گفت فرمانده تان را بگوييد بيايد، فرمانده را نشانش داديم، مي گفت نه آن کسي را که با لباس سبز و شمشير مي جنگيد و هر چه شليک مي کرديم به او نمي خورد، بگوييد بيايد!!


آيا اين فرهنگ ادامه دارد يا در دل جبهه ها جا مانده است؟
اينها تخيل و داستان سرايي نيست اينها را اهل دل ديدند، امام زمان(عج) حمايت کرد ... دقيقاً همان فرهنگ عاشورايي دفاع مقدس در راه مهار ويروس منحوس کرونا ديده مي شود، کساني دلداده ميدان هستند که با امام زمان(عج) ارتباط نزديک دارند و از ايشان مدد مي گيرند.
اميدوارم نسل جوان ما براي تحقق بيانيه گام دوم انقلاب که امام حي و حاضر امام خامنه اي ترسيم کرده اند، در کنار نسل فرهيخته انقلاب به سبک زندگي شهدا باز گرديم و با تاسي به آن، پرچم اين انقلاب را با تحقق تمدن نوين اسلامي به امام حي و حاضر تقديم کنيم.

 



به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره