نماد آخرین خبر

دیدنی های شوش؛ کهن ترین شهر ایران در خوزستان

منبع
کجارو
بروزرسانی

کجارو/  با توجه به قدمت ديرين شهر شوش،‌ سازه‌هاي باستاني متعددي در آن ديده مي‌شود که هرکدام به‌گونه‌اي قابل ملاحظه هستند و ارزش تاريخي بسيار دارند. شوش يکي از شهرهاي شناخته شده جهان و کهن‌ترين شهر و پايتخت تمدن در ايران و در استان خوزستان است که پيشينه آن حدودا به چهار هزار سال پيش از ميلاد مسيح مي‌رسد. در گذشته‌هاي دور، شوش يکي از مهم‌ترين و باشکوه‌ترين شهرهاي ايران و مرکز برخورد دو تمدن مهم بين‌النهرين و ايلام بوده است. با توجه به کهن و قديمي بودن اين شهر،‌ بناهاي تاريخي و محوطه‌هاي باستاني زيادي در اين شهر ديده مي‌شوند که هرکدام به‌گونه‌اي قابل‌ملاحظه هستند. در اين مطلب از کجارو  سعي داريم که مهم‌ترين و ديدني‌ترين جاذبه‌هاي گردشگري اين شهر افسانه‌اي را به شما معرفي کنيم. 

زيگورات چغازنبيل
زيگورات چغازنبيل، پرستشگاهي در ۴۵ کيلومتري جنوب شهر شوش است که در منطقه باستاني هفت تپه، در زمان «اونتاش گال»، پادشاه ايلامي‌ها، براي خدايان‌شان ساخته شده است. اين بناي تاريخي و آثاري که بر اثر کاوش‌هاي باستاني از درون آن يافت شده است، از شگفت‌انگيزترين آثار تاريخي جهان است که سالانه گردشگران زيادي را مجذوب خود مي‌کند.

موزه هفت تپه

منطقه باستاني هفت‌ تپه در ۱۵ کيلومتري جنوب شهري شهر شوش قرار گرفته است. کاوش‌هايي که از سال ۱۳۴۴ تاکنون در اين منطقه باستاني انجام شده، حاوي آثار ارزشمندي نظير مجسمه‌هاي سفالي و فلزي، آرامگاه، معبد، گورهاي دسته‌جمعي، انواع ظروف سفالي و آلات موسيقي است که در موزه‌ هفت تپه در همين منطقه جمع‌آوري شده است. گفته مي‌شود که تمدن در اين منطقه حداقل به ۶۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح بازمي‌گردد.

قلعه شوش (آکروپل)
قلعه شوش، قلعه‌اي به‌شکل قرون وسطي و ذوزنقه‌اي شکل است که بر فراز تپه‌اي در محوطه باستاني شوش از دوران قاجار به يادگار مانده است. اين قلعه در سال ۱۸۹۷ ميلادي توسط «ژاک دمورگان» فرانسوي براي سکونت باستان‌شناسان فرانسوي در اين تپه باستاني، بنا شده است و اکنون نيز به‌عنوان مرکز نگهداري و تحقيق روي آثار باستاني، از آن استفاده مي‌شود.

موزه شوش
موزه شوش در سال ۱۳۴۵ در جوار قلعه شوش در محوطه باستاني آغاز به کار کرده است. اين موزه يکي از مهم‌ترين موزه‌هاي اشياي باستاني ايران زمين است و آثار ارزشمندي از دوره‌هاي مختلف اين سرزمين در آن نگهداري مي‌شود.

آرامگاه دانيال نبي
آرامگاه دانيال نبي، همان طور که از نامش پيدا است، مدفن حضرت دانيال نبي در شهرستان شوش در استان خوزستان است. دانيال نبي از جمله پيامبران «بني اسرائيل» در قرن هفتم پيش از ميلاد مسيح است که نسل ايشان به داوود پيامبر مي‌رسد. اين آرامگاه در جوار رودخانه شاوور و رو‌به‌روي قلعه شوش واقع شده است.

کاخ آپادانا
کاخ آپادانا به فرمان داريوش بزرگ ساخته شده است
منطقه باستاني شوش، محوطه گسترده‌اي در کل شهر شوش را در برمي‌گيرد که بناها و سازه‌هاي معماري متعددي از دوران‌هاي مختلفي در آن گنجانده شده است. يکي از اين سازه‌هاي تاريخي، کاخ آپادانا نام دارد که يکي از باشکوه‌ترين کاخ‌هاي ايران در دوران باستان بوده و در حال حاضر از شهرت جهاني برخوردار است. اين کاخ در زمان هخامنشيان، به دستور «داريوش بزرگ»، در حدود سال‌هاي ۵۲۱ تا ۵۱۵ قبل از ميلاد بنا شده است. برخي از بقاياي به‌جاي مانده از اين کاخ در موزه‌هاي جاي‌جاي جهان نيز نگهداري مي‌شود.

رودخانه کرخه
رودخانه کرخه، سومين رود بلند ايران پس از کارون و سفيد رود است. اين رود از کوه‌هاي زاگرس سرچشمه مي‌گيرد و پس از گذر از شهرستان انديمشک، از کنار آثار باستاني شوش به سوي باختر تغيير مسير مي‌دهد. در چهل کيلومتري شمال اهواز مسير اين رود مجددا تغيير مي‌کند و وارد کشور عراق مي‌شود. بزرگ ترين سد ايران نيز روي اين رود احداث شده است.

ايوان کرخه
ايوان کرخه، بزرگ‌ترين شهر مدفون امپراتوري ساساني در ۲۵ کيلومتري شمال‌غربي شوش قبل از جاده دهلران است که به دستور «شاپور دوم ساساني» در سال‌هاي ۳۰۹ تا ۳۷۹ پس از ميلاد مسيح احداث شده است. در متون باستاني از اين شهر به‌عنوان «کردشاپور» به معني «شهري که شاپور بنا کرد» ياد مي‌شود، ولي امروزه به آن «ايوان کرخه» مي‌گويند. در حال حاضر تنها بخش اندکي از اين شهر باقي مانده است.

پارک ملي کرخه
پارک ملي کرخه شامل پارک ملي کرخه شمالي، پارک ملي کرخه جنوبي و منطقه محافظت‌شده کرخه و از جاهاي ديدني شوش است که محدوده پارک ملي در سال ۱۳۸۹ هجري‌شمسي به‌عنوان پارک ملي کرخه تصويب شده است. رودخانه زيباي کرخه که از وسط اين پارک عبور مي‌کند و وجود جنگل‌هاي انبوه اين منطقه را به يکي از جذاب‌ترين و ديدني‌ترين نقاط گردشگري شوش تبديل کرده است. همچنين پوشش گياهي و جانوري متنوعي را در اين پارک مي‌توانيد نظاره‌گر باشيد.

مقبره دعبل خزاعي
دعبل خزاعي يکي از شاعران معروف شيعه و از مداحان اهل‌بيت است که در زمان حکومت عباسيان مي‌زيسته است. گفته مي‌شود که امام رضا، پيراهن خويش را به‌عنوان صله به ايشان هديه داده است. آرامگاه اين شاعر نامي عرب در مرکز شهر شوش کنار مجتمع فرهنگي دعبل خزاعي قرار گرفته است.

رودخانه شاوور
رودخانه شاوور در چند کيلومتري شمال‌غرب شهر شوش، در ساحل شرقي روستاي «جريه سيد احمد» از به هم پيوستن چند چشمه به هم شکل گرفته است. اين رودخانه زيبا از وسط شهر شوش عبور مي‌کند و اسناد تاريخي نمايانگر آن است که اين رودخانه يکي از قديمي‌ترين و باستاني‌ترين رودخانه‌هاي کشورمان است. اين رودخانه در مسير شمال به جنوب پس از گذشتن و تقسيم دو شهر شوش به دو بخش شرقي و غربي، به موازات جاده اهواز به انديمشک و ميان دو رودخانه کرخه و دز به حرکت خود ادامه مي‌دهد و سرانجام پس از طي کردن مسافتي هفتاد کيلومتري، به رودخانه دز سرازير مي‌شود.

تالاب بامدژ
اگر با رود شاوور شوش هم‌سفر شويد، بعد از طي کيلومترها، آخرين ايستگاه شما اين تالاب ديدني خواهد بود. در واقع رودخانه شاوور يکي از منابع تغذيه‌کننده اين تالاب است که با طغيان‌هاي فصلي در نيمه دوم سال تاثير مهمي بر حيات تالاب مذکور دارد. اين تالاب يکي از تالاب‌هاي پنج‌گانه و بزرگ استان خوزستان است که مساحتي برابر با چهار‌ هزار هکتار دارد. تالاب بامدژ يکي از مقاصد گردشگران اکوتوريسم داخلي و خارجي است، چراکه يکي از توقفگاه‌هاي پرندگان مهاجر از سيبري و شرق آفريقا است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره