نماد آخرین خبر

توصیه آیت الله آقا مجتبی تهرانی برای زیارت از راه دور

منبع
جام جم
بروزرسانی
توصیه آیت الله آقا مجتبی تهرانی برای زیارت از راه دور

جام جم/  دکتر محسن اسماعيلي  اربعين امسال براي شيفتگان خاندان اهل بيت (ع) با سوز و گدازي مضاعف همراه شده است؛ چرا که پس از چند سال تجربه راهپيمايي بي نظير و حيات بخش به سوي مرقد سالار شهيدان (ع)، شيوع ويروس کرونا مانع از ابراز عشق و زيارت حاير حسيني از نزديک شده است.

داغ اين حرمان گرچه سنگين است اما از دو نکته مهم نبايد غفلت کرد؛ نخست آن که حضور جسماني در آن قطعه بهشتي البته آثار و برکاتي دارد بي انتها اما در حقيقت مقدمه اي است براي اتصال جان ها به جانان. اين پيوند در هر حال ممکن است و چه بسا تاثير اين نرفتن به برکت غم هجران بيش از آن رفتن ها باشد:«إن الفضل بيد الله يوتيه من يشاء وا... واسع عليم». ديگر آن که، اعمال عبادي و از جمله زيارت سيدالشهدا (ع) اختصاص به ديدار نزديک ندارد. آري! کاش مي شد «سرنهيم بر قدمش بوسه زنان تا دم مرگ» و «مست تا صبح قيامت ز سبويش باشيم» اما از سوي ديگر مي دانيم که:«بعد منزل نبود در سفر روحاني». فقيه عارف، حضرت استاد مرحوم حاج آقا مجتبي تهراني(ره) که داستان پرشور حضورش در پياده روي به سوي آن سرزمين را قبلا تحت عنوان «با حاج آقا مجتبي در راه کربلا» بازگو کرده ام، در درس هاي خود مي فرمود: گرچه در برخي روايات سخن از «من زار قبر الحسين(ع)» به ميان آمده است، اما در احاديث متعدد و معتبر ديگري تعبير به:«من زار الحسين(ع)» شده است؛ يعني آثار زيارت به حضور در کنار مضجع شريف آن حضرت مقيد نشده است. ايشان از جمله به روايتي از حنان بن سدير از پدرش اشاره مي کرد که طبق آن: سدير مي گويد: امام صادق(ع) به من فرمود: اي سدير! آيا هر روز به زيارت قبر امام حسين(ع) مي روي؟  گفتم: نه، فدايت شوم.  فرمود: چه جفايي مي کني! آيا در هر ماه زيارت مي کني؟  گفتم: نه.   فرمود: در هر سال يک بار به زيارت مي روي؟  گفتم: به همين گونه است. فرمود: اي سدير! چقدر نسبت به امام حسين (ع) رويگردان و بي اعتنا هستيد؟! آيا نمي داني که خداي تعالي را هزار هزار فرشته گردآلود و موي پريشان است که بر او مي گريند و پيوسته زيارتش مي کنند و خسته نمي شوند؟ چه مي شود که تو هفته اي پنج بار يا هر روز به زيارت امام حسين (ع) بروي؟  گفتم: فدايت شوم ميان من و قبر او فرسنگ ها فاصله است.  فرمود: بر بام خانه برو و به جانب راست و چپ بنگر و سپس سر خود را به سوي آسمان کن و پس از آن به سوي قبر آن حضرت توجه کن و بگو: «السلام عليک يا ابا عبدا...، السلام عليک و رحمه الله و برکاته»؛ که اين عمل براي تو يک زيارت محسوب خواهد شد و هر زيارتي ثواب يک حج و يک عمره دارد.

از دستورات مرحوم استاد اين بود که هر روز خود را با زيارت  اباعبدا...(ع) آغاز بايد کرد. يک بار فرمودند: «آنچه را که خود بيش از ۵۰سال است انجام مي دهم، به شما نيز ياد مي دهم. اول صبح که مي خواهيد از خانه خارج شويد، رو به قبله بايستيد و بگوييد: «السلام عليک يا اباعبدا...! السلام عليک و رحمه الله و برکاته».

اين زيارت امام حسين عليه السلام از راه دور است که در روايات وارد شده است. من سپس چنين مي گويم: «السلام عليک يا مولاي، يا حسين ابن علي، يا ثارا... و رحمه الله و برکاته». اين سلام را هم از طرف خودم نمي کنم، بلکه به نيابت از ۱۴ معصوم عليهم السلام انجام مي دهم؛ چرا که وقتي سلام از طرف پدر، مادر و فرزندانش باشد، آن حضرت حتما روبرنمي گرداند و عنايت مي کند. بعد از سلام نيز استغفار کنيد، سپس صلوات بفرستيد و بگوييد: خدايا من خودم را به تو مي سپارم. آنچه خير است بر زبان و قلم و فکر من جاري کن و بعد دوباره صلوات بفرستيد و به سوي کارتان برويد و البته مراقب هم باشيد.» روز اربعين بيشتر به ياد او هستيم؛ زيرا چنين روزي در سال ۱۳۹۱ شمسي بود که پس از تشييعي پر شکوه، براي هميشه در قبله تهران، حرم حضرت عبدالعظيم (ع) آرام گرفت؛«سلام عليه يوم ولد و يوم ارتحل و يوم يبعث حيا».
 دکتر محسن اسماعيلي (عضو مجلس خبرگان)

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar