نماد آخرین خبر

حکاکی گربه ای روز صخره ها با قدمت 200 سال قبل از میلاد!

منبع
تابناک با تو
بروزرسانی
حکاکی گربه ای روز صخره ها با قدمت 200 سال قبل از میلاد!

تابناک با تو/  خطوط نازکا مجموعه‌اي شگفت انگيز و متنوع از اشکال هندسي عظيم است که روي سطح زمين «ژئوگليف» صحراي پرو حک شده و به قرن‌ها پيش به قوم نازکا که در اين منطقه ساکن بودند، برمي‌گردد. اين مجموعه شامل حکاکي‌هاي مرغ مگس خوار، ميمون و نهنگ قاتل است! آخرين مورد کشف‌شده از اين حکاکي، گربه‌اي عظيم الجثه بود که روي صخره‌اي بياباني به چشم مي‌خورد.

حکاکي گربه که اخيراً کشف شده از مجموعه خطوط نازکا است که اين منطقه به واسطه آن مشهور شده و احتمالاً قدمت آن به ۲۰۰ يا ۱۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح (ع) برمي‌گردد.

خطوط نازکا از سال ۱۹۹۴ در فهرست ميراث جهاني يونسکو طبقه بندي شده و شامل صد‌ها شکل هندسي و شبيه حيوان است. اين نقوش در ۴۰۰ کيلومتري پايتخت پرو «ليما» واقع شده اند و حدود ۴۵۰ کيلومتر مربع از دشت‌هاي ساحلي خشک پرو را در بر مي‌گيرند.

طبق بيانيه وزارت فرهنگ پرو، نقش گربه به دليل قرارگيري در تپه‌اي شيب دار، به دليل عوامل طبيعي و فرسايش ناشي از آن، به سختي قابل مشاهده و در آستانه ناپديد شدن بوده‌است. بر اساس بيانيه وزارت، اين گربه که ۳۷ متر طول و خطوطي بين ۳۰ تا ۴۰ متر عرض دارد مورد مرمت قرار گرفته‌ است.


باستان‌شناس «جاني ايسلا» معتقد است، کتيبه گربه‌اي تازه کشف شده مربوط به اواخر تمدن پاراکاس است که از ۵۰۰ سال قبل از ميلاد تا ۲۰۰ ميلادي يعني قبل از تمدن «نازکا» گسترش يافته‌ است، زيرا هنگام مشاهده منسوجات متعلق به تمدن پاراکاس، درمي‌يابيم که اين نقوش حاوي اشکال مشابه نقش تپه‌ها است که به عقيده دانشمندان متعلق به تمدن پاراکاس مي‌باشد. ژئوگليف‌هاي ايجاد شده توسط فرهنگ‌هاي نازکا و پاراکاس يادآور تاريخ غني پرو است و از جمله اسرار باستان شناسي به شمار مي‌رود.

بر خلاف اهرام، که دانشمندان هنوز به درستي قادر به تجسم مکانيزم ساخت آن نيستند، اما فناوري که مردم نازکا و پاراکاس را قادر به حکاکي اشکال اشکال ژئوگليفي کرد قابل حدس است و با طناب و ميخ‌هاي بزرگ رسم شده‌است.

حتي مي‌توان طول عمر طرح‌ها را به راحتي توضيح داد، زيرا دشتي که خطوط نازکا در آن قرار گرفته‌اند بسيار خشک است و باد‌ها در اين منطقه تقريباً وجود ندارند و متوسط بارندگي در آن منطقه تنها ۴ ميلي متر در سال است. در نتيجه، اين دره‌ها طي هزاران سال تقريباً تا به امروز دست نخورده باقي مانده اند.


در مورد اينکه چرا مردم اين منطقه اين نقوش را ساخته‌اند، دانشمندان با قطعيت نمي‌دانند که آيا آنها مربوط به اعمال معنوي براي ريزش بازان به آن منطقه خشک بوده‌اند يا اينکه به نوعي با فعاليت‌هاي نجومي که انجام مي‌دهند ارتباط دارند. لازم به ذکر است که از مارس گذشته اين منطقه به دليل شيوع بيماري کرونا به روي گردشگران بسته شده است اما قرار است دهم نوامبر بازگشايي شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره