اختراعات مصر باستان که جهان را دگرگون کرد

باشگاه خبرنگاران/ مصريان باستان پيشرفتهترين تمدن جهان را داشته اند و به اختراعهاي حيرت انگيزي از کشاورزي گرفته تا مد و پوشاک معروف بوده اند که برخي از آنها زندگي بشر را متحول ساخت که در اين گزارش ده مورد از مهمترين آنان را معرفي ميکنيم.
۱. آرايش چشم
آرايش چشم به عنوان يکي از مهمترين کشفيات تاريخ بشر ميتواند باشد که مصريها مهر ويژه خود را بر آن ضرب کرده اند، زيرا مصريان ۴ هزار سال قبل از ميلاد مسيح با ترکيب دوده و ماده معدني به نام «گالنا» آنچه به «سرمه» معروف است را ساختند که تا به امروز از آن استفاده ميشود.
۲. زبان نوشتاري
درست است که استفاده از نقاشي مسئله جديدي نيست و تاريخ غارنوشتهها در فرانسه و اسپانيا به ۳۰ هزار سال قبل از ميلاد مسيح باز ميگردد، اما اين نقاشيها تنها در مصر به زبان نوشتاري تبديل شد.
سيستم نوشتاري مصري به ۶ هزار سال قبل از ميلاد باز ميگردد و با گذشت زمان مصريها عناصر ديگري به آن اضافه کردند از جمله حروف الفبا را به جاي اصوات و شخصيتهاي خاص به کار ميبردند.
۳. پاپيروس
چينيها اولين کساني بودند که ۱۴۰ سال قبل از ميلاد کاغذ را اختراع کردند، اما آنچه بسياري از مردم نميدانند اين است که مصريها هزاران سال قبل با استفاده از گياه پاپيروس يک گزينه عالي ارائه داده بودند.
اين گياه قبلاً در مناطق باتلاقي که رود نيل قرار دارد ميروييد. شکل و سختي اين گياه نشان داد که براي ساختن برگهاي بادوام ايده آل است. زندگي مصر باستان براي ساخت بادبان، صندل، حصير و ساير ملزومات وابستگي زيادي به اين برگ داشت.
۴. تقويم
در مصر باستان، تقويم به معني تفاوت بين دوره دسترسي به غذا و دوره قحطي بود. مصريها نميدانستند که طغيان سالانه رود نيل از چه زماني آغاز ميشود. بدون دانستن تقويم، کل سيستم کشاورزي آنها در معرض خطر قرار ميگرفت و همين امر باعث شد «تقويم» که مرتبط با کشاورزي بود را اختراع کنند. تقويم سپس به ۳ فصل اصلي تقسيم شد: غوطه وري، رشد و برداشت. هر فصل چهار ماه طول ميکشيد.
۵. گاوآهن
اگرچه مورخان از منشأ گاوآهن کاملاً مطمئن نيستند، اما برخي شواهد نشان ميدهد که مصريان اولين جوامعي بودند که از آن در حدود ۴ هزار سال قبل از ميلاد استفاده کردند.
اين احتمال وجود دارد که مصريها در ابتدا گاوآهن را از وسايل دستي تهيه ميکردند، قبل از اينکه آن را دو هزار سال بعد به وسيله گاوها استفاده کنند.
۶. ترکيب نعناع براي مبارزه با بوي بد دهان
بايد از مصريان باستان تشکر کرد که راهي منحصر به فرد براي پنهان کردن بوي نامطبوع که گاهي از دهان برخي به مشام ميرسد، کشف کردند. اين مشکل، مانند اکنون، به بهداشت دندان مربوط بود و از آنجا که جامعه در آن زمان از معناي دندانپزشکي اطلاع نداشت، او مخلوط نعناع را براي مبارزه با اين بوها اختراع کرد. اين مخلوط مخلوطي از کندر، مربا و دارچين بود.
۷. بازي بولينگ
باستان شناسان منطقهاي در حدود ۹۰ کيلومتري قاهره کشف کردند که مربوط به دوره اشغال روميان در قرن دوم و سوم ميلادي است. دانشمندان اتاقي را يافتند که شامل تعدادي راهرو و چندين گلوله در اندازههاي مختلف بود. مصريها در آن زمان روي راهرو ايستاده و سعي داشتند توپها را به سمت دهانه انتهاي مسير حرکت دهند.
۸. کوتاه کردن موي سر و صورت
مصريان باستان از جمله اولين افرادي بودند که مو را ناسالم ميدانستند، به ويژه با توجه به گرماي شديدي که باعث ناراحتي موهاي آنها ميشد و آن را نميپسنديدند بنابراين آنها يا موهاي خود را کوتاه ميکردند و يا به طور مرتب سر و صورت خود را ميتراشيدند.
به همين منظور، مصريها آنچه را که ميتوان اولين تيغها دانست، اختراع کردند که مجموعهاي از تيغههاي تيز سنگ بودند که در دستههاي چوبي قرار گرفته بودند و پس از آن تيغهاي مسي جايگزين آنها شدند.
۹. قفل
هر وقت شب در خانه خود را ميبنديد و آن را قفل ميکنيد، به ياد داشته باشيد که اين اختراع کاملا مصري است. مصريان باستان حدود ۴ هزار سال پيش چنين وسيلهاي را اختراع کردند. قفلهاي مصري در آن زمان ايمنتر از فناورياي بود که بعداً روميها توسعه دادند و با تکيه بر ميخهايي در را در جاي خود نگه ميداشت.
۱۰. خمير دندان
همانطور که قبلاً اشاره شد، مصريها با مشکلات زيادي درمورد دندانهاي خود روبرو شدند، اين امر بيشتر به دليل وجود گرانول و شن در نان آنها بود که به ميناي دندان آسيب ميرساند و در نبود علم دندانپزشکي، مصريان باستان براي حفظ بهداشت دندانهاي خود تلاش کردند. آنها در ابتدا به چوبهايي دست يافتند که به آنها اجازه ميداد باقي مانده مواد غذايي را بين دندانها تميز کنند. همچنين اختراع اولين مسواک که ساخته شده از شاخههاي چوبي بود را به نام خود ثبت کردند، آنها در ايجاد مادهاي شبيه خميردندان فعلي که حاوي مواد باستاني مانند خاکستر، پوسته تخم مرغ، پودر سم گاو و پوکه بوده است نيز سهيم بودهاند.