نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دیدنی-خواندنی

آشنایی با ناشناخته‌ترین جشنواره‌های بین ‌المللی

منبع
خراسان
بروزرسانی

خراسان/ جشنواره‌هاي مختلفي در سراسر دنيا برگزار مي‌شود که بيشتر آن‌ها ريشه در آيين سنتي و تاريخي دارد و آغازشان به سال‌ها قبل باز مي‌گردد. بعضي از آن‌ها مثل جشنواره پرواز فانوس‌ها در ژاپن، جنگ پرتقال‌ها در ايتاليا و گوجه‌فرنگي در اسپانيا، جشنواره گل‌بازي در شهر بوريئونگ کره‌جنوبي  و ... از مواردي هستند که بارها و بارها درباره‌شان شنيده‌ و عکس‌هايشان را ديده‌ايم اما در پرونده امروز زندگي‌سلام فهرستي از جشنواره‌هاي خاص‌، شاد و پر رنگ و لعاب را مشاهده خواهيد کرد که هر سال هزاران نفر را از سراسر دنيا دور هم جمع مي‌کنند اما کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار مي‌گيرند. حالا که شانس شرکت‌ در اين رويدادهاي جذاب و ديدني را تاکنون نداشته‌‌ايد، تماشاي تصاوير آن‌ها خالي از لطف نيست. جشنواره‌ها و آداب و رسومي که در آن‌ها برگزار مي شوند، مي‌توانند تجربيات جالبي براي شما به همراه داشته باشند و شما را با کشورهاي جديد، مراسم و سرگرمي‌هاي آن‌ها آشنا کنند. با ما همراه باشيد.

پرتاب تخم‌مرغ به سمت دشمن فرضي!
چه جشنواره‌اي و در کجا؟کاسکاموراس در اسپانيا
جشنواره کاسکاموراس در دو شهر گوئاديکيس و بارسلون، يکي از جشنواره‌هاي بين‌المللي مورد علاقه گردشگري مردم اسپانيا اعلام شده است. طبق آخرين برآورد حدود 20 هزار نفر، هر سال در اين جشنواره شرکت مي‌کنند. شرکت‌کنندگان در خيابان‌ها مي‌دوند و سر و صورت و بدن يکديگر را با روغن، گريس و رنگ‌هاي ديگر آغشته مي‌کنند و بيشتر به سمت ديوارها و محل‌هاي خالي از جمعيت، تخم‌مرغ و آرد پرتاب مي‌کنند! اين جشنواره تاريخچه‌اي شگفت‌انگيز دارد و افسانه‌هاي مختلفي در باره آن وجود دارد که يک مورد قابل قبول‌تر به نظر مي‌رسد. گفته شده هنگامي که کارگري اهل گوئاديکيس با نام مستعار کاسکاموراس در حال ساخت خانه‌اي در بارسلون بوده، تنديسي با ارزش پيدا کرده که در زمين دفن شده بود. سپس او تصميم مي‌گيرد اين تنديس را به شهر خود گوئاديکيس ببرد اما ساکنان بارسلون از اين موضوع مطلع مي‌شوند و پيش از رسيدن او به شهرش، تنديس را مي‌ربايند. بدين ترتيب کاسکاموراس دست خالي به شهر خود بازمي‌گردد. بنابراين  در جشنواره کاسکاموراس، افراد هر سال تلاش مي‌کنند که اين تعهد را عملي کنند و با پرتاب تخم‌مرغ، آرد و روغن به سمت دشمن فرضي نگذارند که آن تنديس با ارزش به مکان ديگري منتقل شود! حالا فهميديد که چرا شرکت کنندگان اين جشنواره به سمت ديوارها و محل‌هاي خالي از جمعيت، تخم‌مرغ و آرد پرتاب و کلي مواد خوراکي را اصراف مي کنند؟
 


معلق شدن در آسمان!
چه جشنواره‌اي و در کجا؟ مونته‌پيانا در ايتاليا
ايده خوابيدن در بانوج معلق به فاصله صدها متر از زمين در مکاني باورنکردني به سال 2001 برمي‌گردد. اين رويداد که يکي از ترسناک‌ترين جشنواره‌هاي جهان است، نخستين بار توسط «الساندرو د اميليا» و «آرمين هولزر»، دو هايلاينري(افرادي که روي يک طناب راه مي‌روند) که مي‌خواستند مناظر ديدني کوه مونته‌پيانا را در رشته کوه‌هاي دولوميت به اشتراک بگذارند، انجام شد. در سال‌هاي بعد اين کار ادامه يافت به طوري‌که در تاريخ دهم سپتامبر 2001 ايده تجربه گروهي آن زنده شد که نمادي از صلح و احترام به گذشتگان است. هدف از اين رويداد فراهم آوردن فرصتي براي ورزشکاران حرفه‌اي و علاقه‌مندان به هيجان و طبيعت در سراسر جهان بود تا مانند بندبازها که روي طناب راه مي‌روند، آن‌ها نيز بين قله‌هاي کوهستاني در داخل بانوج زنجيروار در آسمان آويزان باشند و با افرادي شبيه خودشان روبه‌رو شوند. اين مکان نه تنها به دليل زيبايي طبيعي بلکه به خاطر اهميت تاريخي آن، خاص و به يادماندني است. يک قرن پيش، جنگ‌هاي شديدي در کنار کوه‌هاي مونته‌پيانا در ايتاليا به وقوع پيوست و جنگ‌جهاني اول آغاز شد. امروز اين منطقه يک موزه روباز براي اداي احترام به 18 هزار سرباز جواني است که در اين مکان جان خود را از دست دادند. سنگرهايي به طول هفت کيلومتر که در آن‌جا احداث شده، هنوز هم از داخل بانوج‌هايي که افراد با شرکت در اين جشنواره در آن استراحت مي‌کنند، قابل مشاهده است.
 
سپردن افکار منفي به رودخانه!
چه جشنواره‌اي و در کجا؟لوي‌کراتونگ در تايلند
جشن لوي‌کراتونگ يکي از ديدني‌ترين جشنواره‌هاي دنياست. اين جشنواره در شب کامل شدن ماه در دوازدهمين ماه تقويم تايلند که معمولا در يکي از روزهاي ماه نوامبر ميلادي است، برگزار مي‌شود. در زمان برگزاري اين جشنواره، رودخانه‌ها و آبراه‌هاي تايلند همه روشن مي‌شوند. درباره معناي کلمه لوي‌کراتونگ بايد بدانيد که لوي به معناي شناور شدن است و کراتونگ به سبدهاي شناوري مي‌گويند که به طور سنتي از يک تکه درخت موز با شکلي شبيه گل نيلوفر ساخته شده است و در وسط آن شمع روشني قرار مي دهند و با گل‌ها تزيين مي کنند و به آب مي‌اندازند. کراتونگ که روي آب شناور است، تمايل فرد را براي رهايي از نفرت و عصبانيت نشان مي‌دهد. رسم است که در زمان برگزاري اين جشنواره، مردم تايلند با رها کردن کراتونگ روي رودخانه براي سلامتي خود و عزيزان‌شان آرزو مي‌کنند. همچنين در اين سبدها يک سکه قرار داده مي‌شود که نشانه ثروتمندي در سال آينده خواهد بود و گاهي بعضي از افراد مو و ناخن‌هاي خود را درون کراتونگ قرار مي‌دهند. آن‌ها با اين کار مي‌خواهند که اشتباهات گذشته و افکار منفي خود را از بين ببرند. اين يک روش براي روشن کردن ذهن از نظر آن‌هاست. اين جشنواره در سراسر کشور و حتي در کشورهاي همسايه تايلند مانند لائوس و ميانمار برگزار مي‌شود اما شهرهاي تايلند مانند چيانگ‌ماي و بانکوک بهترين مکان براي ديدن آداب و رسوم اين جشنواره هستند.
 
تزيين غذاي ارواح در گورستان!
چه جشنواره‌اي و در کجا؟ روز مردگان در مکزيک
جشن روز مردگان يکي از عجيب‌ترين و جالب‌ترين جشنواره‌ها در مکزيک است که هر سال در روزهاي اول و دوم نوامبر برگزار مي‌شود. روز مردگان يک سنت قديمي بيش از دو هزار ساله است و بر اساس باورهاي مردم اين منطقه در اين روز، روح عزيزان از دست‌رفته به زمين باز مي‌گردند تا يک روز را در کنار خانواده سپري کنند.  در طول اين جشنواره در بيشتر شهرها، سکوهايي ساخته مي‌شود که روي آن بشقاب هاي حکاکي شده مي‌گذارند و با شمع، دسته‌هاي گل، بادام‌زميني، بشقاب‌ خوراک بوقلمون و ... آن ها را تزيين مي‌کنند. کاترينا يا اسکلت شجاع مشهورترين نماد روز مردگان و نماد فرهنگي مکزيک است که نشان دهنده مرگ است. بسياري از زنان چهره خود را شبيه تصوير بانوي مرگ گريم مي‌کنند و به خيابان ها مي‌آيند. يکي ديگر از مکان‌هاي اصلي برگزاري اين جشن، گورستان است. مکزيکي‌ها اطراف قبرهاي عزيزان‌شان جمع مي‌شوند و در بعضي از روستاها رسم است که کل شب را در گورستان همراه با غذا، نوشيدني و موسيقي مي‌گذرانند.
 
سوزاندن نماد خود!
چه جشنواره‌اي و در کجا؟ مرد سوزان در آمريکا
برنينگ‌من به معني مرد سوزان، جشنواره‌اي است که هر سال به مدت يک هفته در بيابان بلک‌راک در ايالت نواداي آمريکا برگزار مي‌شود. اين نام گذاري به اين دليل است که اختتاميه اين جشنواره با سوزاندن مرد حصيري يا سازه‌هاي مشابه آن همراه است. جشنواره مرد سوزان اولين بار زماني آغاز شد که فردي به نام «لري هاروي» در سال 1986با دوستان خود براي ابراز احساسات شخصي، يک آدمک چوبي 207 متري شبيه خودش را در سن فرانسيسکو آتش زد. سال‌ها بعد به دليل افزايش شرکت کنندگان، مکان آن را به نوادا منتقل کردند. اين رويداد از آن زمان هر سال از آخرين يک شنبه آگوست تا دوشنبه اول سپتامبر(روز کارگر) برگزار مي‌شود. کساني که در اين جشنواره شرکت مي‌کنند شخصيت خود را از طريق ساختن اشکال مختلف و در قالب هنري  مي سازند و سپس، نماد خودشان را به آتش مي‌کشند. شرکت کنندگان يا به تعبيري مرد سوزها آزادند هر لباسي را هرچند عجيب بپوشند و مي‌توانند در کارگاه‌ها و کلاس‌هاي ساخت آثار هنري شرکت کنند. بسياري از شرکت کنندگان اين جشن را تجربه جديدي از زندگي اجتماعي توصيف مي‌کنند که به افزايش خلاقيت‌شان کمک مي‌کند و باعث مي‌شود به مرگ و نابودي هم فکر کنند.

بفرماييد تماشاي مهماني 3 هزار نفره ميمون‌ها
چه جشنواره‌اي و در کجا؟ ضيافت ميمون‌ها در تايلند
هر سال، شهر لوپبوري در استان مرکزي تايلند ضيافتي باشکوه را براي ميمون‌ها برگزار مي‌کند. در آخرين يک شنبه ماه نوامبر، ساکنان اين منطقه ميزبان ضيافتي براي حداقل سه هزار ميمون ماکاک با دم بلند هستند. اين جشنواره در اطراف ويرانه‌هاي خانه تاريخي «فراپرانگ سام‌يوت» در تايلند برگزار مي‌شود، جايي که تقريبا نيمي از ميمون‌هاي لوپبوري در آن جا زندگي مي‌کنند. اين جشن با اجراي افرادي با لباس‌هاي شبيه ميمون شروع مي‌شود و در آن با برج‌هاي عظيم ميوه و سبزيجات‌رنگي و همچنين تقريباً هر نوع شيريني که مي‌توانيد تصور کنيد از ميمون‌ها پذيرايي مي‌شود. اين جشنواره براي قدرداني مردم محلي از ميمون‌ها براي جذب گردشگر به شهرشان برگزار مي‌شود. با اين حال، ريشه‌هاي اين ضيافت بسيار عميق‌تر از يک قدرداني ساده است. رسم احترام به ميمون‌ها در تايلند به بيش از دو هزار سال پيش برمي‌گردد. طبق داستان‌هاي اساطيري، راما يک شاهزاده ايزدي تلاش مي‌کند تا همسرش سيتا را از چنگال اهريمن نجات دهد. سپس هانومان، سردار پادشاه ميمون‌ها، به کمک راما مي‌آيد تا بار ديگر اين زوج را به هم برساند. در پايان اين جشن، ميمون‌ها پس از اين‌که سير شدند شروع به رقصيدن روي ميزها و پرتاب خوراکي‌ها و نوشيدني‌ها به سمت يکديگر مي کنند و موجب هياهو و هيجان در فضا مي‌شوند.
 
گردش در شهر با لباس وايکينگ‌ها
چه جشنواره‌اي و در کجا؟آپ‌هلي‌آ در اسکاتلند
يکي از بزرگ‌ترين رويدادهاي اروپا جشنواره آتش «وايکينگ‌ها» يا «آپ‌هلي‌آ »است که در آخرين سه شنبه ژانويه هر سال در جزاير شتلند به خصوص شهر لرويک، واقع در اسکاتلند برگزار مي‌شود. هزاران بازديدکننده از سراسر جهان به شمالي‌ترين گوشه اسکاتلند سفر مي‌کنند تا در پايان زمستان و با بازگشت خورشيد به جشن‌هاي سبک وايکينگ‌هاي اسکانديناوي ملحق شوند. اين جزاير، جشنواره سالانه خود را براي بزرگداشت وايکينگ‌ها برگزار مي‌کنند که حدود 500 سال پيش، قبل از آن که در سال 1468بخشي از اسکاتلند شوند اين سرزمين را اشغال و در آن حکمراني ‌کردند. در اين جشنواره جمعيتي را مي‌بينيد که لباسي از پوست گوسفند پوشيده‌اند و با در دست داشتن تبر، سپر و مشعل در خيابان‌هاي شهر حرکت مي‌کنند و منظره زيبايي را در تاريکي شب به وجود مي‌آورند. اين مراسم با آوازخواني که توسط گروه موسيقي محلي اجرا مي‌شود، همراه است. سپس گروه رژه به همراه فرمانده خود به سوي ماکتي که مانند قايق بزرگ وايکينگ‌ها با دماغه سر اژدها ساخته شده، پيش مي‌روند. آن ها مشعل به دست حلقه‌اي دور قايق تشکيل مي دهند و آواز سنتي آپ‌هلي‌آ را مي‌خوانند. سرانجام با انداختن مشعل‌ها درون قايق، آن را به آتش مي‌کشند و تماشاگران را به وجد مي‌آورند.
مترجم : پروانه موفقي

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar