دریاچه دوقلو سیاه گاو، آکواریوم طبیعی ایران



دلتا/ در اطراف اين درياچه دشتها و کوههاي بلندي واقع شده که همراه با موسيقي پرندگان به همراه سمفوني ملايمي از نسيم باد تبديل به يک جاذبه گردشگري مناسب به منظور گذراندن ايام تعطيلات و بدست آوردن آرامش شده است.ايلام شهري است که بين حصاري از کوهها و ارتفاعات جنگلي واقع شده و داراي آبوهواي معتدلي ميباشد. همچنين اين شهر کوهستاني سرشار از ديدنيهاي طبيعي و بکر است. اگر بخواهيم يکي از بهترين جاذبههاي گردشگري در شهر ايلام را نام ببريم ميتوانيم به درياچه دوقلو سياه گاو اشاره نماييم. مجله دلتا را همراهي کنيد تا با اين جاذبه زيبا در غرب کشور آشنا شويد.
درباره موقعيت درياچه
استان ايلام به دليل موقعيت جغرافيايي که دارا ميباشد، زماني مقر ييلاق عشاير بوده است و به اصلاح به آن حسين آباد پشتکوه هم گفته ميشده است. اين شهر به عنوان سومين شهر کردنشين ايران به شمار ميرود. درياچه سياه گاو در يکي از روستاهاي توابع شهر ايلام به نام آبدانان قرار گرفته است. رودخانه سياه گاو با عبور از ميان درههاي ميان کبيرکوه که در جنوب شرقي آبدانان قرار دارد، به سمت درياچه دوقلو حرکت ميکند. ابتدا به درياچه اول و با کمي اختلاف سطح، به درياچه دوم ميريزد. آبي که از درياچه دوم خارج ميشود به صورت رود نسبتا پر آب راهي زمينهاي کشاورزي اطراف روستاي آبدانان ميشود. درياچه دوقلو جزئي از جاذبههاي گردشگري بکري است، که هنوز براي عموم مردم شناخته نشده است. اگر به دنبال جايي براي بدست آوردن انرژي از دست رفته خود هستيد اين درياچه گزينه مناسبي ميتواند باشد.
چرا دوقلو؟
اين دو درياچه توسط يک کانال طبيعي به يکديگر وصل شدهاند. عرض اين کانال ۸ متر و عمق آن ۴ متر است که به طول ۷۰ متر به طور طبيعي ساخته شده است تا اين دو درياچه را به يکديگر وصل کند. آب اين درياچه بسيار آبي زلال بوده واگر کمي قوه تخل داشته باشيد ميتوانيد آن را به آکواريمي پر آب شباهت دهيد و پر از ماهيهاي متنوع است. عمر درياچه سياه گاو به هزاران سال ميرسد. که به علت عواملي مانند فرسايش، مساحت آن رفته رفته در حال کم شدن ميباشد. علت نامگذاري اين درياچه به دليل ظاهر آن است که شبيه به شاخ گاوي است و اين مسئله باعث شده تا اين درياچه اين نام را بهخود بگيرد.
منبع درياچه
از آنجايي که آب درياچه دوقلو سياه گاو از نوع رودخانهاي ميباشد و به طور دائم در حال حرکت و تازه شدن است ميتوان آنها را در دسته درياچههايي که داراي آب شيرين هستند بر شمرد. آب درياچه دوقلو سياه گاو بسيار زلال بوده و اگر در ميان روز به اين منطقه برويد طيف متنوعي از نورها را مي توانيد مشاهده نماييد. يکي از مهمترين ويژگي درياچه هاي دوقلوي گاو سياه وجود املاح مختلف و گوگردي بودن آب درياچه و وجود چشمههاي جوشان شيرين داخل درياچه است. اين ويژگيها موجب شده است که درياچه، آبي شيرين و قابل شرب داشته باشد که سرشار از املاح معدني است.
مقداري از آب درياچه دوقلو سياه گاو هم از رودخانهاي تامين مي شود که از ارتفاعات کبيرکوه آغاز شده و با عبور از ميان کوهها و صخرهها به سياه گاو ميريزد و در راه، با عبور از روي سنگها، املاح زيادي را با خود همراه ميکند. وجود چشمهها و رودخانه سبب شده تا در اين دو درياچه هميشه آب در جريان باشد و زلالي خود را حفظ کند. آب درياچه سياه گاو با جريان يافتن در رودخانه سياه گاو به سمت مزارع کشاورزي آبدانان ميرود و باعث آبياري اين قبيل زمينها مي شود. آب درياچه سياه گاو مايه حيات بسياري روستاهاست و زندگي در روستاها به وجود آب اين رودخانه وابسته است.