نماد آخرین خبر

کلوت‌ها این بار جایی بیرون از کویر لوت

منبع
لست سکند
بروزرسانی

لست سکند/ يکي از زيباترين مجموعه کلوت‌هاي ايران، کلوت‌هاي کوه مند در استان بوشهر است. اين کلوت‌ها که در شهرستان‌هاي دشتي و تنگستان قرار دارند، بر اثر فرساش باد و جريان‌هاي آبي ايجاد شده‌اند. امروز به سراغ اين جاذبه زيبا در استان بوشهر رفته‌ايم. با ما همراه باشيد.

کلوت از دو واژه کل و لوت تشکيل شده که به معني شهر لوت است. به طور کلي کلوت به برجستگي‌هاي بين شيارهاي نعلي شکل که در نواحي بياباني ايجاد شده، گفته مي‌شود. اين پديده‌هاي زمين‌شناسي بر اثر فرسايش باد يا آب در مناطق بياباني و کويري ديده مي‌شوند. نوک اين برجستگي‌ها مسطح و طرف رو به باد کلوت‌ها پرشيب و طرف ديگر آن‌ها کم شيب است.

اغلب کلوت‌هاي بزرگ ايران در مناطق خشک مرکزي کشور قرار گرفته‌اند و مشهورترين آنها در دشت شهداد (قسمت غربي کوير لوت) استان کرمان ديده مي‌شود. اما در بخش‌هايي از شهرستان دشتي و تنگستان که بياباني هستند، کلوت‌هاي زيبايي بر اثر فرسايش جريان‌هاي آبي ايجاد شده که جزو زيباترين کلوت‌هاي ايران به حساب مي‌آيند. 

کلوت‌هاي کوه مند
کوه‌مند در رشته کوه کار يا کارتنگ در سواحل تنگستان و دشتي قرار دارد. به طور کلي، ساختار طبيعي شهرستان دشتي و تنگستان به گونه‌اي است که بخش ساحلي، کوه، دشت، بيابان و جنگل در کنار يکديگر قرار گرفته‌اند. همين امر باعث شده که اين شهرستان‌هاي تاريخي به يک موزه طبيعي بزرگ تبديل شوند.

قسمت عمده‌اي از کوه‌مند در منطقه بياباني اين شهرستان‌ها قرار گرفته است. اين بخش‌ها به لحاظ پوشش گياهي جزو مناطق فقير به حساب مي‌آيند اما ساختار آن موجب پديد آمدن عوارض زمين‌شناختي متعدد مانند کلوت‌ها شده است. کلوت‌هاي کوه‌مند تحت تأثير جريان‌هاي آبي و بادهاي موسمي و محلي در جهت شمال غربي- جنوب شرقي به وجود مي‌آيند.

زيباترين کلوت‌هاي کوه مند
کلوت‌ها در بسياري از نقاط کويري، بياباني يا ارتفاعات رسوبي و کم ارتفاع ساحلي قابل مشاهده هستند و يکي از بزرگ‌ترين مجموعه کلوت‌هاي ايران در کوه‌مند قرار دارد. اما زيباترين قسمت اين مجموعه کلوت‌ها در حد فاصل بين دو روستاي چاوشي و چارک از شهرستان دشتي ديده مي‌شود. روستاي چاوشي و چارک در بخش شرقي کوه‌مند قرار دارند و يکي از کانون‌هاي اصلي کلوت‌ها در ايران نيز به حساب مي‌آيند.

تنوره ديو، عارضه ديگر در منطقه
يکي ديگر از عوارض طبيعي که در اين منطقه ديده مي‌شود، تنوره ديو يا شيطان است. شکل ظاهري اين عارضه طبيعي شبيه به يک تنوره گلي بزرگ است، به همين دليل نام آن را تنوره ديو گذاشته‌اند. اين عارضه طبيعي، ستون‌هاي کلوخي قارچي شکلي هستند که در محدوده کوه‌ مند به تعداد زيادي ديده مي‌شوند.

بهترين فصل بازديد از کلوت‌هاي کوه مند

آب و هواي استان بوشهر با توجه به موقعيت جغرافيايي آن جزو مناطق نيمه بياباني و گرم محسوب مي‌شود. رطوبت و شرجي بودن از ديگر ويژگي‌هاي آب و هواي بوشهر است. به همين دليل بهترين زمان سفر به اين استان زيبا، پاييز و زمستان است که هوا بهاري و رطوبت هوا نيز کاهش مي‌يابد. بنابراين اگر تمايل به بازديد از کلوت‌هاي کوه مند را داريد، بهتر است فصل پاييز و زمستان به آنجا سفر کنيد.

سخن پاياني
کلوت‌هاي کوه مند که در استان بوشهر قرار گرفته‌اند، يکي از جاذبه‌هاي گردشگري طبيعي اين منطقه به حساب مي‌آيند. اين کلوت‌‌ها که حاصل فرسايش آب و باد هستند، در ميان گردشگران کمتر شناخته شده‌اند. همين امر باعث شده که اين منطقه از آلودگي‌هاي بصري و نوري دور بماند و بهترين مکان براي ديدن آسمان پر ستاره کوير را فراهم کند. اگر پيش از اين از  کلوت‌هاي کوه مند بازديد داشته‌ايد، تجربه‌هايتان را با ما در ميان بگذاريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره