اینجا عجیبترین ساحل ایران است
لست سکند/ ساحل مکسر يکي از سواحل جنوبي ايران در غرب استان هرمزگان است. اين ساحل، حاصل ميليونها سال فرسايش طبيعت بوده که تلاقي کوهستان و دريا را به بازديدکنندگان خود ارائه ميدهد. امروز در بخش پيشنهادات ايرانگردي لستسکند به سراغ اين جاذبه زيبا از استان هرمزگان رفتهايم. با ما همراه باشيد.
معرفي ساحل مکسر
استان هرمزگان يکي از استانهاي زيباي ايران است که بخشي از آن بافت کوهستان و ساحل در کنار هم قرار ميگيرد. ساحل مکسر يکي از شاخصترين نمونههاي اين تلاقي است که با صخرههاي عجيب با شيارهاي زيبا، به استقبال گردشگران ميرود. صخرهها و سازههاي ساحل مکسر بر اثر ميليونها سال فرسايش و نفوذ آب بر آنها ايجاد شده است. رد موجها و آب بر روي صخرهها به وضوح ديده ميشود.
ويژگي خاص و منحصر به فرد ساحل مکسر
همانطور که گفته شد، مهمترين ويژگي ساحل مکسر، شکل ظاهر و ساختار متفاوت صخرههاي آن است. اين ساحل که کوهستان را به دريا وصل ميکند، بهترين نمونه تلاقي کوهستان با دريا در استان هرمزگان است. فرسايش آب، طوفانها و بارانهاي موسومي دست در دست هم دادهاند و باعث ايجاد اين اشکال بر روي صخرهها شدهاند.
شيارهاي پيچ در پيچي که روي صخرههاي ساحل ديده ميشود، درست مانند يک قاب نقاشي طبيعي است که هر لحظه تغيير ميکند. اگر اهل عکاسي باشيد، اينجا بهترين نقطه براي ثبت تصاوير خارقالعاده است. ويژگي ديگر ساحل مکسر، بافت شني بخشي از آن است. در قسمتي از ساحل، ميتوانيد شنهاي نرم را شاهد باشيد که براي پيادهروي فوقالعاده است.
نام ساحل مکسر
اما نام ساحل مسکر از کجا آمده و به چه معنايي است. ساکنان اين منطقه از استان هرمزگان به زبان عربي صحبت ميکنند. به همين دليل بخشهاي بسياري از منطقه و سواحل اين قسمت از استان به نامهاي عربي و با گويش مردم منطقه انتخاب شدهاند. ساحل مکسر نيز از کلمه «اماکسر» از زبان عربي، گرفته شده است.
اماکسر در زبان عربي يعني شکسته يا خرده شده که به شکستگيهاي فراوان در ساحل مکسر اشاره دارد. صخرهها و سازههاي سنگي که در ساحل مکسر ديده ميشود، در نگاه اول به نظر خرده يا شکسته هستند.
دسترسي به ساحل مکسر
ساحل مکسر در بخش شيبکوه از شهرستان بندرلنگه قرار دارد. براي سفر به ساحل مکسر دو مسير پيش روي خود داريد؛ مسير اول از سمت شهر بندر لنگه است. به بندر لنگه که رسيديد، بايد به سمت غرب برويد. ساحل مکسر در ميانه جاده مقام به بستان قرار گرفته است.
اما اگر از سمت شهر پارسيان به ساحل مکسر سفر ميکنيد، ابتدا از روستاي زيارت و مغدان بايد بگذريد. ساحل مکسر قبل از بندر مقام در حاشيه خليج فارس ديده ميشود. در صورتي که خارج از استان هرمزگان هستيد، پيشنهاد ميشود خود را به شهر پارسيان برسانيد و از طريق اين شهر به ساحل مکسر سفر کنيد.
جاذبههاي ساحل مکسر
از مهمترين جاذبههاي ساحل مکسر بايد به موارد زير اشاره کرد:
مهمترين ديدني و جاذبه ساحل مکسر، صخرههاي زيبا و منحصربه فرد آن است. صخرههايي که هر کدام به شکلي متفاوت از يکديگر هستند. همچنين، اين ساحل براي رصدستارگان و عکاسي از شب بسيار مکان مناسبي است. ميزان آلودگي نوري اين منطقه به نسبت ديگر مناطق بسيار کمتر است.
ساحل مکسر، تنوع حياتوحس دارد که مهمترين آن، لاکپشت پوزه عقابي است. ساحل مکسر زيستگاه اين لاکپشت در حال انقرض است. در ساحل مکسر ميتوان انواع گوشماهيها و صدفها را ديد و در آبهاي ساحل مکسر نيز سفرهماهي و عروس دريايي را ميتوانيد، ببينيد.
روي بخشي از صخرههاي ساحل مکسر، خزههاي سبز رنگ ديده ميشود که چشمانداز زيبايي ايجاد کرده است. البته قسمتي از صخرهها که به رنگ سبز هستند، محل تجمع پلانگتونها هستند. البته اين قسمت بسيار محدود و کوچک است.
از جاذبههاي نزديک به ساحل مکسر، ميتوان به ساحل پارسيان و بندر مقام اشاره کرد. ساحل پارسيان و بندر مقام، مهمترين مقاصد گردشگري استان هرمزگان نيز به حساب ميآيند. همچنين از بندر مقام ميتوانيد با قايقهاي ماهيگيري، خود را به جزيره مرجاني لاوان برسانيد. اين جزيره يکي از دست نخوردهترين و بکرترين جزاير استان هرمزگان است.
بهترين فصل سفر به ساحل مکسر
همانطور که گفته شد، ساحل مکسر در استان هرمزگان قرار دارد. اين منطقه مانند ديگر نقاط استان، داراي اقليم گرمسيري است. گرما و رطوبت در نيمه اول سال بسيار زياد ميشود و سفر به اين منطقه در اين زمان تا حدودي با مشکل و سختي همراه خواهد بود. اما نيمه دوم سال يعني فصل پاييز و زمستان، ساحل مکسر مانند ديگر نقاط استان هرمزگان از هواي مطبوعي دارد.
سخن پاياني
ساحل مکسر در غرب استان هرمزگان، درست در نقطهاي که کوهستان با دريا به هم ميرسند، قرار دارد. اين ساحل يکي از ساحلهاي زيبا و البته متفاوت استان هرمزگان به حساب ميآيد. در اينجا طبيعت طي ميليونها سال مناظر و چشماندازهاي بينظيري ايجاد کرده است. به همين دليل در سفر خود به اين ساحل مراقب رد پا و اثرات خود باشيم. طبيعت براي حذف اثرات ما بايد ميليونها سال تلاش کند. برخي از رفتارهاي ما ميتواند جبران ناپذير باشد و طي ميليونها سال ديگر هم از بين نرود.