نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دیدنی-خواندنی

«ویکتوریا» ملکه‌ای که ثروت فقرا را چاپید؛ وقتی «مامان‌بزرگ اروپا» بود!

منبع
فارس
بروزرسانی
«ویکتوریا» ملکه‌ای که ثروت فقرا را چاپید؛ وقتی «مامان‌بزرگ اروپا» بود!

فارس/ «الکساندرينا ويکتوريا» ۶۳ سال حکومت کرد و «انگليسي‌بازي» را به اوج رساند. در‌ واقع درستش اين است که بگوييم انگليسي‌بازي را او ابداع کرد و «کار، کار انگليسي‌هاست» در زمان او در جهان شيوع يافت. مهم‌ترين کارش در طول سلطنت هم استفاده از قدرت نظامي بريتانيا براي تصرف مستعمرات جديد و گسترش نفوذ فرهنگي و سياسي بريتانيا در جهان بود. هند را هم کامل تصرف کرد تا خودش بشود «امپراتريس هند». در دوره وي بريتانيا تا توانست هند را دوشيد و فقط قحطي و فقر و بدبختي براي مردم هند باقي گذاشت؛ حتي در زمان قحطي نيز از صادرات گندم هند به بريتانيا جلوگيري نشد تا بريتانيا سير باشد و هند از گرسنگي بميرد! غارت و چپاول عصر ويکتوريا ابعاد جهاني داشت و در اين دوره انگليسي‌ها افتادند به جان نفت خاورميانه و منابع طبيعي همه جاي دنيا و زدند در کار تجارت چاي و پنبه و ابريشم و ترياک و ادويه و در مستعمرات شدند بانکدار و صنعتگر و کارآفرين و چه و چه و عاقبت شدند ميلياردرهاي زمان!

به قيافه‌اش نگاه نکنيد، به جواهراتش نگاه کنيد؛ ملکه ويکتوريا به الماس و زمرد علاقه ويژه داشت

گلوله را با توپ جواب مي‌داد!

در عصر ويکتوريايي، بريتانيا در دوره اوج «انقلاب صنعتي» بود و البته دوره اوج قدرت نيروي دريايي بريتانيا هم بود که مي‌رفت و مستعمرات جديد را اشغال مي‌کرد. همين‌طوري بود که ملکه ويکتوريا بر يک‌چهارم خشکي‌هاي جهان حکومت کرد.

تصويري از قحطي سال ۱۸۷۶ ميلادي در هند- سر ملکه ويکتوريا سلامت باشد!

ويکتوريا براي حفظ مستعمراتش بسيار جدي بود و گلوله را با توپ جواب مي‌داد. تقريباً اغلب جنبش‌هاي آزادي‌خواهي و استقلال‌طلبي در دوره ويکتوريا با خون‌ريزي بيش‌از‌اندازه سرکوب شد تا بالاخره ملکه و اطرافيانش جواهراتي گران‌بها داشته باشند براي آويختن و انگليسي‌ها ارباب باشند در جهان. البته خود ملکه معتقد بود چون بريتانيا متمدن است بايد ساير کشورها را مستعمره کند و حق دارد و اصلاً طبق اصول اخلاقي مجبور است اين کار را انجام دهد!

يک عکس ديگر از قحطي هند زير سلطه بريتانيا

رقابت نخست‌وزيران ملکه

ملکه ويکتوريا مستعمرات بريتانيا را املاک خودش يعني ملکه سلطنت بريتانيا مي‌دانست و جايي پُز داده بود که فلان سياستمدار بريتانيا در آفريقا «۱۲ هزار مايل به مستملکات من افزوده است». در چنين شرايطي نخست‌وزيران بريتانيا براي افزايش مستعمرات با هم رقابت داشتند و از نظر ملکه از همه بهتر «بنجامين ديزرائيلي» بود که يکي از ناجورترين آدم‌هاي تاريخ محسوب مي‌شود.

تصويري که بريتانيا از قحطي هند نشان مي‌داد؛ منجي‌هاي بريتانيايي به هندي‌هاي گرسنه کمک مي‌کنند!

مامان‌بزرگ سلاطين!

از زندگي غيرجذاب ملکه خون‌ريز که بگذريم، مي‌رسيم به خاله‌زنک‌بازي‌هاي جالبش براي دختر شوهردادن و عروس‌آوردن! ملکه ويکتوريا با پسر دايي‌اش ازدواج کرد و ۹ فرزند داشت که ۸ تايشان را يا شوهر داد به خاندان‌هاي سلطنتي اروپا يا برايشان از خانواده‌هاي سلطنتي زن گرفت. اين‌طوري است که اغلب شاهان و شاهزادگان در خانواده‌هاي سلطنتي اروپا ازجمله در سوئد و نروژ و دانمارک و روسيه و يونان و اسپانيا و آلمان و يوگسلاوي و روماني فرزندان و نوادگان وي بودند و ملکه ويکتوريا «مامان‌بزرگ اروپا» محسوب مي‌شود.

ملکه ويکتوريا و فرزندان و نوادگانش که اغلبشان شاهان و شاهزادگان خانواده‌هاي سلطنتي اروپا بودند

به دليل خاله‌زنک‌بازي‌ ملکه ويکتوريا جنگ جهاني اول در سال ۱۹۱۴ ميلادي درواقع يک جنگ فاميلي بود و شاهان اغلب کشورهاي اروپايي که با هم مي‌جنگيدند با يکديگر نسبت خوني داشتند و نوه‌هاي ملکه ويکتوريا بودند و پسردايي و پسرخاله يا پسرعمو و پسرعمه! از همه تابلوتر اين‌که پادشاه آلمان(ويلهلم دوم) پسرعمه شاه بريتانيا(جرج پنجم) بود و اين دو با هم مي‌جنگيدند. «نيکلاي دوم» آخرين تزار روسيه هم همسر يکي از نوه‌هاي ملکه ويکتوريا بود و جالب اين‌که گفته بود: «اگر مادر بزرگ زنده بود امکان نداشت بگذارد ما با همديگر بجنگيم.»

سريال «ويکتوريا» که از سال ۲۰۱۶ ميلادي پخش شد ملکه سابق بريتانيا را زني با‌صلابت، انسان‌دوست و داراي عواطف قوي و قريحه والا نشان مي‌دهد!!!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar