چه زمانی حالت انتظار برای منتظران ظهور امام زمان (عج) رخ میدهد؟
ميزان/ حجت الاسلام و المسلمين عباس نصيري فرد شيوه هدايت مسلمين توسط امام زمام (عج) گفت: در شرايطي که فقه، کلام و تمامي اصول و عقايد شيعه توسط ۱۱ امام معصوم تبيين شده، نيازي به حضور فيزيکي امام زمان (عج) احساس نميشود چراکه هدايت ظاهري مردم انجام شده است، اما در اين موقعيت نياز به هدايت باطني وجود دارد.
وي ادامه داد: البته بايد توجه داشته باشيم در چنين شرايطي مردم با وجود اينکه عقايد ديني را در دست دارند و مباني اعتقادي براي آنها تدوين شده، اما ممکن است به مسير انحراف کشيده شوند و در اين روند انحرافات باطني اتفاق بيافتد.
اين کارشناس علوم قرآني تصريح کرد: در موقعيتي که امکان انحرافات باطني وجود دارد، امام بايد از هدايت نوع دوم و راههاي رساندن مردم به کمال و مطلوبات ديني استفاده کند.
وي همچنين اظهار کرد: حالت انتظار زماني براي انسان اتفاق ميافتد که حالت دروني و در واقع نفوس او و همچنين ارواح دروني اش بر اين محور استوار شده باشد.
نصيري فرد توضيح داد: فراهم شدن حالت انتظار در درون انسان به اين معنا است که هر چقدر مردم زمينه خوبيها و پرورش آنها را در درون خود بيشتر فراهم کنند، عنايت امام زمان (عج) نسبت به آنها بيشتر ميشود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود افزود: پيش از استوار شدن افراد در زمينه انتظار و مباحث مربوط به آن، چنين پرسشي مطرح ميشود که آيا هر فردي چنين توانايي را دارد که به عنوان فرد منتظر ناميده شود؟
رئيس انديشکده راهبردي مطالعات «جهان» همچنين اظهار کرد: داشتن حالت انتظار يکطرفه نيست بلکه موضوعي دو طرفه است به اين معنا که تا زماني که نور هدايت معنوي امام زمان (عج) به فرد نفوذ نکند، حالت انتظار در او ايجاد نميشود چراکه آمدن امام در واقع براي هدايت و رسيدن مردم به کمال است.
حجت الاسلام والمسلمين نصيري فرد گفت: حالت انتظار به معناي تقويت کمالات دروني انسان براي بهره مندي از عنايتهاي امام معصوم است.
وي ادامه داد: زماني که ما قلبمان را از صفتهاي زشت و رذايل اخلاقي پاک کرديم آنگاه عنايت امام زمان (عج) شامل حالمان ميشود به اين معنا که نور معرفت و هدايت امام معصوم به سمت ما ميآيد.
وي خاطرنشان کرد: زماني که نور هدايت و معرفت امام زمان (عج) به سمت فردي روانه شود، در چنين موقعيتي، حالت انتظار و ويژگيهاي آن در انسان مورد نظر شکل ميگيرد.