نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دیدنی-خواندنی

صبحانه‌های عجیب و محبوبی که در هتل‌های جهان سرو می‌شود

منبع
لست سکند
بروزرسانی
صبحانه‌های عجیب و محبوبی که در هتل‌های جهان سرو می‌شود

لست سکند/ براي ما ايراني‌ها، اسم صبحانه با املت گوجه‌فرنگي، نان و پنير يا کره و مربا عجين شده است. يک ليوان چاي شيرين و تکه‌اي نان سنگک هم کنار تصوير! بديهي است که هر کشوري آداب و رسوم ويژه خود را دارد و يکي از اصلي‌ترين عناصر فرهنگ هر کشوري، غذاهاي آن است. در اين ميان، صبحانه به عنوان اولين وعده غذايي در روز اهميت فوق‌العاده‌اي در اکثر کشورهاي جهان دارد. صرف صبحانه با توجه به شرايط اقليمي و مواد غذايي موجود در هر جغرافيايي، متفاوت است و با رسوم خاصي تهيه و براي خوردن آماده مي‌شود.

از اين نکته هم غافل نشويد که هر چقدر فرهنگ‌ها به هم نزديک باشد، ذائقه‌ها به هم شبيه است، بنابراين در ليست زير، خوردن بعضي صبحانه‌ها ممکن است از نظر ما عجيب و غيرممکن يا حتي بدمزه باشند، امّا براي فرهنگ‌هاي ديگر، بسيار خوشمزه و پرطرفدار محسوب شوند. بنابراين، در اين مطلب مي‌خواهيم ببينيم بين همه صبحانه‌ها، کدام کشورها معروف‌ترين و مسافرپسندترين صبحانه‌ها را دارند؛ در سراسر جهان، چه صبحانه‌هاي جذابي مي‌توانيد در هتل‌ها، رستوران‌ها، هاستل‌ها يا اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي پيدا کنيد؟

صبحانه مالزي؛ ناسي لماک (Nasi lemak)
به ناسي لماک مي‌گويند شاه صبحانه‌ها! مالايي‌ها روزشان را با طعم‌هاي مختلف شروع مي‌کنند؛ برنج پخته شده با شير نارگيل و پاندان، ماهي کولي خشک، بادام زميني، تخم‌مرغ پخته، خيار، رندانگ گوشت گاو، ران مرغ سرخ شده و يک کاسه بزرگ ميگوي تخمير شده با سس تند، ترکيبي که گفته مي‌شود اعتيادآور است!

صبحانه کامل انگليسي
يک بشقاب سفيد را تصور کنيد که داخل آن با چند تکه دراز بيکن، سوسيس، تخم مرغ، گوجه فرنگي، قارچ، لوبياي پخته تزيين شده و در کنار نان سوخاري و پودينگ سياه سرو مي‌شود. اين سبک صبحانه اخيرا در کافه‌ها و رستوران‌هاي ايران هم طرفداران زيادي در کنار صبحانه سنتي ايراني پيدا کرده است.

صبحانه ويتنامي؛ فو (Pho)
يکي ديگر از صبحانه‌هاي محبوب و پرطرفدار، فو ويتنام است. براي يک ويتنامي هيچ چيز بهتر از شروع کردن روز با يک کاسه گرم، لذيذ و مقوي سوپ نودل ويتنامي نيست. فو نسبت به ناسي لماک مالايي‌ها ادويه و طعم سبک‌تري دارد، پر از نودل است و در کنار گوشت و ادويه‌جات ملايم و نه خيلي تند، حس خوبي را براي شروع روز ايجاد مي‌کند.


صبحانه کامل ايرلندي
يک صبحانه کامل ايرلندي بي‌شباهت به صبحانه کامل انگليسي نيست، فرق آن اين است که علاوه بر بيکن، سوسيس، تخم مرغ، گوجه فرنگي، قارچ، لوبياي پخته، حتما پودينگ سياه و پودينگ سفيد هم سرو مي‌شود. پودينگ سياه سوسيسي است که با خون خوک درست مي‌شود و پودينگ سفيد هم به سوسيسي گفته مي‌شود که از چربي و کبد خوک درست شده باشد (قطعا هر دو پودينگ براي مسلمانان حرام است).

صبحانه کامل ژاپني
صبحانه ژاپني‌ها از خوراکي‌هاي مختلفي تشکيل مي‌شود. اگر در يک هتل نسبتا لوکس يا يک خانه سنتي ژاپني (ريوکان) اقامت داشته باشيد، مي‌توانيد يک صبحانه کامل به سبک ژاپني ميل کنيد. چنين صبحانه‌اي کاملا از مواد تازه فصل تهيه مي‌شود و ترکيبي از چندين خوراکي است؛ ماهي کبابي، املت ژاپني، سوپ ميسو، ترشيجات است که ترکيبي از چند طعم متفاوت که به آن «اومامي» مي‌گويند را مي‌سازد.

صبحانه کامل ترکيه‌اي (Serpme)
مي‌توان گفت صبحانه ترکيه‌اي به سبکي از صبحانه گفته مي‌شود که در کشورهاي خاورميانه رايج است. مواد اصلي اين صبحانه را گوجه فرنگي تازه، خيار خرد شده، انواع پنيرهاي محلي، انواع زيتون سياه و سبز، تخم‌مرغ نيمرو و نان حلقه‌اي شکل کنجدي به نان سيميت تشکيل مي‌دهد. البته اين موادي که نام برديم، ساده‌ترين حالت يک صبحانه ترکيه‌اي است؛ به طور معمول در هتل‌ها، رستوران‌ها، مناطق گردشگري و کافه‌ها، صبحانه سرپمه با گوشت‌هاي فرآوري شده مثل سوجوک و نان‌هاي خشک و کوچکي که به آنها پوغاچا گفته مي‌شود در کنار چاي معروف کمرباريک ترکيه‌اي سرو مي‌شود. جالب است بدانيد معمولا بابت چاي همراه با اين صبحانه که بارها مي‌توانيد آن را از گارسون بخواهيد، پولي از شما گرفته نمي‌شود. بعد از تمام کردن صبحانه سنگين ترکيه‌اي، قهوه ترک را فراموش نکنيد!


صبحانه ايتاليايي؛ قهوه و کورنتو (Café e cornetto)
احتمالا صبحانه براي ايتاليايي‌ها، کم‌ اهميت‌ترين وعده غذايي است. به قدري که هيچوقت يک ايتاليايي را نمي‌بينيد که پاي ميز بنشيند و با آرامش صبحانه بخورد. در عوض، اغلب ايتاليايي‌ها ترجيح مي‌دهند صبح زود و قبل از کار براي خوردن «کورنتو» به همراه قهوه به کافه بروند. کورنتو، نوعي شيريني شبيه به کروسان فرانسوي‌ها است که داخل آن با خامه شيرين پر مي‌شود و به شکل سرپايي و در حال صحبت کردن، همه‌جا خورده مي‌شود.


صبحانه چيني؛ کانجي (Congee)
کانجي قدمت بسيار زيادي دارد و در قسمت‌هاي مختلف چين، هندوستان و آسياي جنوب شرقي به سبک‌هاي مختلفي تهيه مي‌شود اما به طور کلي به نوعي «فرني برنج» گفته مي‌شود که روي آن مواد طعم‌دهنده ديگري مثل گوشت، سبزيجات و تخم‌مرغ مي‌ريزند. کانجي غذايي سبک و بدون ادويه‌ست که به عنوان صبحانه براي شروع روز خورده مي‌شود.


صبحانه اسپانيايي؛ چوروس شکلاتي (Churros con chocolate)
شايد شيريني‌هايي شبيه دونات اما به شکل شيريني باميه دراز که با ديپ شکلات خورده مي‌شود براي بسياري از مردم دنيا تنها يک دسر يا ميان‌وعده خوشمزه باشد اما براي اسپانيايي‌ها و پرتغالي‌ها اين خوراکي، صبحانه قهرمان‌ها است.


صبحانه ميانمار: موهينگا (Mohinga)
يکي ديگر از سوپ‌هاي نودل آسياي جنوبي که بايد از آن نام ببريم موهينگا است. موهينگا يکي از غذاهاي سنتي کشور ميانمار است که صبح زود به عنوان صبحانه، به شکل غذاي خياباني يا در اغذيه‌فروشي‌هاي کوچک پيدا مي‌شود. اين سوپ که پايه آن ماهي پر ادويه است با نودل ورميشلي، پياز سوخاري، ادويه‌جات تازه و موادي مثل گوشت و سبزيجات که روي آن قرار مي‌گيرند، سرو مي‌شود.


صبحانه هندوستان؛ کاري (Curry)
اينجا منظور از کاري، ادويه کاري نيست بلکه منظور انواع غذاهاي هندي است که به عنوان صبحانه خورده مي‌شود؛ خوراکي‌هاي پر ادويه‌اي که با ريختن سس‌هاي خوش طعم روي نخودفرنگي سرخ شده، کيک برنج بخارپز، پنکيک آرد برنج يا نان تازه درست مي‌شود. ترکيب‌ها و طعم‌هاي زيادي در صبحانه هندي‌ها وجود دارد که هرکدام مي‌توانند انگيزه خوبي براي شروع روز باشند.

صبحانه فرانسه: کروسان (Croissant)
نوعي نان و شيريني هلالي شکل است که با آرد، خميرمايه و کره تهيه مي‌شود و خمير آن با استفاده از کره، به صورت خمير هزارلا آماده مي‌شود. اين روزها کروسان تقريبا در تمام کشورها شناخته شده و تهيه مي‌شود اما کماکان قديمي‌ترين نان کره‌اي شناخته شده در فرانسه است که به عنوان صبحانه يا ميان وعده با انواع مربا، کره، عسل، شير و حتي ماست در کنار يک ليوان قهوه فرانسه در کافه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها سرو مي‌شود.


صبحانه مکزيک؛ چيلاکيه (Chilaquiles)
چيلاکيله يکي از غذاهاي سنتي مکزيک است که براي صبحانه صرف مي‌شود. براي درست کردن اين غذا، ابتدا نان ذرت تورتيا را سرخ و به تکه‌هاي کوچک‌تر تقسيم مي‌کنند و رويش سس سالساي قرمز يا سبز مي‌ريزند. سپس آن را با نيمرو، پره‌هايي از مرغ پخته‌شده، پنير و خامه مي‌پوشانند. معمولاً چيلاکيله را همراه با «لوبياي آب‌پز و کوبيده‌شده» (Refried Beans) سرو مي‌کنند که ترکيب آن‌ها صبحانه‌اي مقوي را شکل مي‌دهد.


صبحانه آمريکا؛ تخم‌مرغ بنديکت (Eggs Benedict)
تخم‌مرغ بنديکت صبحانه کلاسيک شهر نيويورک است و در واقعي به سبکي از بشقاب صبحانه گفته مي‌شود که شامل گزينه‌هاي مختلفي است؛ مافين انگليسي، تخم‌مرغ، گوشت قرمز (ham) به همراه سس غني و کره‌اي هلنديز (Hollandaise). اين روزها اما تخم‌مرغ بنديکت آنقدر محبوب است که در تمام شهرهاي دنيا مي‌توانيد آن را پيدا کنيد.

صبحانه مصر؛ فول مدامس (Ful medames)
اين صبحانه همانطور که از اسمش پيداست، يعني فوري من را سير کن! صبحانه اصيل مصري چنين وعده‌اي است؛ صبحانه‌اي که از يک خوراک لوبياي غليظ تشکيل شده و همراه با جعفري خرد شده و تخم‌مرغ آب‌پز سرو مي‌شود.


صبحانه پِرو؛ لچه د تيگره (leche de tigre)
در پرو به هر رستوراني سر بزنيد، منوي آن با نوعي خوراکي دريايي به اسم «لِچه د تيگره» شروع مي‌شود. لچه دتيگره از ترکيب عصاره آب ماهي، ليمو ترش، پياز، نمک و مقدار زيادي فلفل قرمز درست مي‌شود. در بعضي از رستوران‌ها هم داخل آن تکه‌هاي کوچک ماهي مي‌اندازند و به قدري اين خوراکي محبوب است که آن را در هر رستوراني مي‌توانيد پيدا کنيد.

صبحانه غنا؛ واکايي (Waakye)
واکايي غذاي معروف کشور غنا در غرب آفريقا است و چندين ماده اصلي و ساده مثل برنج، لوبياي قرمز يا چشم بلبلي، چند برگ سورگوم، نمک و آب تهيه مي‌شود. اين ترکيب مقوي به تنهايي يا در کنار مواد غذايي ديگر مثل ماهي، مرغ، گوشت قرمز و خوراک سبزيجات با مقداري سس تند خورده مي‌شود.

صبحانه کنيا؛ خون گاو
شايد عجيب‌تر از اين صبحانه وجود نداشته باشد. شروع روز با يک ليوان خون گاو که مستقيم از گلوي گاوي که تازه سرش بريده شده گرفته شده باشد. اما جالب است بدانيد که اين صبحانه قرار نيست هر روز خورده شود، بلکه مردم کنيا در روزهاي خاص و اعياد، گاوهايي را که براي اين منظور پرورش داده‌اند قرباني مي‌کنند. در حالت عادي، اهالي کنيا اعتقاد دارند که بنا بر افسانه‌هاي کهن، انسان‌ها فرشتگاني هستند که براي حفاظت از حيوانات آفريده شده‌اند و تنها در روزهاي بسيار خاص است که اجازه ذبح گاو را آن هم براي سير کردن ديگر انسان‌ها پيدا مي‌کنند.

تجربه صبحانه خوري متفاوت را فراموش نکنيد
اصلا تا به حالا فکر کرديد صبحانه خود را با زرافه‌ها، شريکي بخوريد. در کنيا اين امکان براي همه فراهم شده که بتوانند با طبيعت يکي شوند و صبحانه خود را هم با زرافه‌ها قسمت کنند.

زرافه ها موجودات زيبايي هستند. با آن گردن دراز و رنگ پوست قشنگشان حتما مي‌توانند بهترين همراه صبحانه خوري براي لذت بردن از طبيعت باشند. زرافه‌ها عمدتا در مناطق استوايي زندگي مي‌کنند. پس براي خوردن صبحانه با زرافه، بايد برنامه سفر به کنيا را بچينيد.

صبحانه با زرافه مانور در نايروبي، کنيا
هتل Giraffe Manor که در اوايل دهه 1930 تاسيس شد، تجربه‌اي بي نظير از خوردن صبحانه با زرافه‌ها را به توريست‌ها ارائه مي‌دهد. در کنيا شما علاوه بر صبحانه خوردن با زرافه‌ها مي‌توانيد گله‌هاي حيوانات زيبا را هم ببينيد.

نکته جالب اين است که در اين منطقه زرافه‌ها اغلب خودشان به سر ميز صبحانه شما مي‌آيند تا از طريق پنجره‌هاي بزرگ از شما غذا درخواست کنند. آنها به سادگي گردن‌هاي دراز خود را داخل پنجره مي‌کنند و اميدوارند که شما افتخار صرف صبحانه با آنها را به خودتان بدهيد.


با خواندن متن تا انتها، حتما متوجه منظورمان در ابتداي متن شده‌ايد و با خواندن محتواي بعضي صبحانه‌ها، حس بدي پيدا کرديد! امّا اين مسئله طبيعي است، زيرا اگر شما هم با آب‌وتاب از بعضي غذاهاي ايراني براي يک توريست تعريف کنيد، تعجب کند و علاقه‌اي به خوردن آن غذا نشان ندهد، چون ذائقه‌اي متفاوت دارد. حتّي گاهي غذاهايي از کشوري به کشور ديگر وارد مي‌شود، متناسب با ذائقه‌شان کمي تغيير هم مي‌کند و ديگر آن شکل و شمايل اصيل خودش را ندارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره