شورترین دریاچه جهان در پستترین نقطه کره زمین
دلتا/ سواحل درياچه مٌرده در اردن که به درياي نمک نيز مشهور است، به عنوان پستترين نقاط کره زمين شناخته ميشوند و گودترين نقطه اين سواحل در ارتفاع 422 متري از سطح دريا قرار دارد.درياچه مرده اردن يکي از اسرارآميزترين درياچههاي دنيا است که در اين مقاله قصد داريم اطلاعاتي کلي در رابطه با اين درياچه در اختيار کاربران مجله دلتا قرار دهيم.
درباره درياچه مرده بيشتر بدانيم!
درياچه مرده اردن که در مرز بين اسرائيل، فلسطين و اردن واقع شده است يکي از بهترين جاذبه هاي توريستي کشور اردن به شمار ميآيد و سالانه ماجراجويان بسياري از آن بازديد ميکنند.
خوب است بدانيد که عمق آبهاي درياچه مرده اردن همواره زير ۳۷۸ متر بوده و عرض آن نيز حدود ۱۸ کيلومتر است، همچنين حجم آبهاي موجود در اين درياچه عجيب حدود ۸۱۰ ميليون متر مکعب است.
درياچه مرده اردن، شورترين درياچه کره زمين
جالب است بدانيد درياچه مرده اردن شورترين درياچه موجود بر روي کره زمين است و هر روز به ميزان شوري آبهاي اين درياچه افزوده ميشود. علت اين امر، جاري شدن پسابهاي کشاورزي مناطق مختلف به داخل درياچه است.
يکي ديگر از علل شوري آبهاي درياچه مرده اردن، قرارگيري اين درياچه در منطقه گرم و خشک و تبخير مداوم آبهاي آن ميباشد. (روزانه حدود ۲ سانتيمتر).
چرا به اين درياچه، درياچه مرده ميگويند؟
افزايش املاح موجود در آبهاي درياچه و همچنين خشکسالي منطقه باعث شده تا اين درياچه به شدت سمي و کشنده باشد و علت نامگذاري بحر الميت نيز اين است که هيچ موجود زندهاي قادر به زندگي در آبهاي نمکين آن نيست.
البته توجه داشته باشيد که هر سال در فصلهاي زمستان و بهار مقدار بسيار اندکي آب شيرين به اين درياچه ميريزد اما موجودات زنده اين آبها بلافاصله پس از رسيدن به درياچه مرده، جان خود را از دست ميدهند.
ظاهر اين درياچه هيچ تفاوتي با ساير درياچههاي نمک موجود در دنيا ندارد و در نگاه اول ممکن است تصور کنيد که مانند ساير درياچههاي معمولي است اما بايد بدانيد که آب درياچه مرده حدود ۶ يا ۷ برابر شورتر از آبهاي ساير درياچهها و اقيانوسهاي جهان است.
شنا در درياچه مرده اردن
گردشگران بايد توجه داشته باشند که شنا کردن در اين درياچه بسيار دشوار است و به سبب وجود املاح فراوان در آبهاي اين درياچه، اغلب شناگران احساس ميکنند که در حال شنا در ميان شن و ماسه هستند.
لازم به ذکر است که آبهاي اين درياچه به سبب دارا بودن املاح فروان، خاصيت درماني دارد و طبق گفته محققان شنا کردن در اين آبها براي برخي از بيماريهاي پوستي نظير پسوريازيس بسيار مفيد است اما توجه داشته باشيد که هنگام شنا در آبهاي اين درياچه دچار مسموميت نشويد.