نماد آخرین خبر

مشهورترین نقاشی ضد جنگِ تاریخ

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
مشهورترین نقاشی ضد جنگِ تاریخ

خبرآنلاين/گرنيکا (guernica) عنوان نقاشي بزرگ رنگ روغن روي بوم است که در سال ۱۹۳۷ توسط هنرمند اسپانيايي پابلو پيکاسو خلق شده است.

پيکاسو هنرمند اهل اسپانيا، نقاش، مجسمه‌ساز، طراح صحنه و متخصص چاپ دستي بود که از بزرگ‌ترين و تأثيرگذارترين هنرمندان قرن بيستم به حساب مي‌آيد. او به همراه ژُرژ بِراک از پايه‌گذاران مکتب کوبيسم نيز بود.

 گرنيکا يکي از شناخته شده ترين آثار وي است که توسط بسياري از منتقدان هنري به عنوان کنشگرترين و قدرتمندترين نقاشي ضد جنگ در تاريخ شناخته مي شود.

اين نقاشي سياه و سفيد که حدود ۳ متر طول و ۸ متر عرض دارد رنج مردم و حيواناتي را روايت مي کند که از خشونت به تنگ آمده اند. 

بمباران گرنيکا  الهام‌بخش اين نقاشي معروف است که با همين نام نيز ارائه شد.

اين بمباران ميان ۲ جنگ جهاني در ۱۹۳۶ ميلادي به خاطر جنگ داخلي اسپانيا به وقوع پيوست. در واقع اين جنگ نتيجه مبارزه ۲ گروه داخلي ملي‌گرايان به رهبري ژنرال فرانسيسکو فرانکو و جمهوري‌خواهان در اسپانيا صورت گرفت.

بمباران گرنيکا باعث تاسف بسياري از مردم جهان شد. خلق تابلوي گرنيکا اثر پابلو پيکاسو هنرمند اسپانيايي از معروف‌ترين آثار ضدجنگ با محوريت بمباران گرنيکا به شمار مي رود.

اين اثر که برخلاف ديگر آثار پيکاسو سياه و سفيد است ولي همانند ديگر آثار اين هنرمند به صورت سمبوليک از نشانه ها بهره برده است.پيکاسو معتقد بود که من اشيا را همانطور که فکر مي کنم نقاشي مي کنم، نه آنطور که مي بينم.

تابلو گرنيکا، بيانيه‌اي درباره قساوت و سنگدلي انسان و استفاده از فناوري مدرن براي ريختن خون هم‌نوعان خود است که با سبک کوبيسم فاجعه در يک شهر کوچک را با احساسات هنري خويش ترسيم کرد.

هرچند اين نقاشي راهي براي بيان احساسات او نسبت به شرايط و همچنين بازنمايي احساسات افراد تحت تأثير بمب گذاري بود اما پيکاسو در زمان حيات خود هرگز تفسير رسمي از گرنيکا ارائه نداد و حاضر نشد به عنوان يک هنرمند سياسي ديده شود. با اين حال او در به تصوير کشيدن چنين موضوعي يک اثر کاملا سياسي خلق کرد تا نقاشي گرنيکا به يک اعتراض نمادين براي صلح بدل شود.

اين شاهکار ضد جنگ پابلو پيکاسو در ماه مارس ۲۰۲۱ پس از ۳۵ سال به درخواست خاندان راکفلر صاحب اين اثر، از ورودي ساختمان شوراي امنيت سازمان ملل متحد در نيويورک برداشته و به آنها بازگردانده شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره