عجیب ترین اشیا چاپ شده 3D

باشگاه خبرنگاران/ با پيشرفت تکنولوژي، صنعت چاپ نيز دگرگون شد و امروزه ميتوان اشيا را با کمک يک چاپگر سه بعدي چاپ کرد. در حال حاضر اشياي زيادي با کمک اين فناوري چاپ و مورد استفاده قرار ميگيرند، مدتي قبل اولين خانهاي که با کمک چاپ سه بعدي ساخته شده بود در نيويورک فروخته شد. در حالي که فناوري چاپ سه بعدي شگفت انگيز است، چيزهايي که با استفاده از چاپ سه بعدي ايجاد ميشوند شايد بسيار باورنکردني باشند. برخي از اين اشيا کاملا مفيد و کاربردي هستند و بقيه خير.
در ادامه ۱۰ چيز عجيب و غريب چاپ شده سه بعدي را مطالعه ميکنيد:
غذا
محققان دانشگاه کالج کورک در ايرلند اشيا را با استفاده از پنير چاپ شده سه بعدي کردند. آنها يک نازل چاپگر سه بعدي را با پنير پر کردند و طرحهاي پنيري از جمله يک خرس کوچک را با آن چاپ کردند. اين طرحها بيشتر مسطح بود، زيرا پنير آئروسل ماده پايداري براي چاپ نيست. انواع ديگري از غذاها نيز وجود دارد که به صورت سه بعدي چاپ شده اند، يکي از معروفترين آنها شکلات چاپي سه بعدي است. شکلات يک ماده عالي براي چاپ سه بعدي است، زيرا ميتواند ذوب و سپس به راحتي سفت شود. اين محققان همچنين پيتزا چاپ سه بعدي نيز دارند. يک چاپگر مجهز به سه نازل بود که درون آن را با خمير مايع، سس گوجه و پنير پر کردند. در کمتر از پنج دقيقه، خمير پيتزا براي پخت آماده شد. محققان گفتند که به لطف چاپگر سه بعدي توانستند تردي نان را به طور دقيق کنترل کنند.
پوست
محققان دانشگاه تورنتو يک چاپگر دستي سه بعدي ايجاد کردند که ميتواند سلولهاي پوستي را احيا کند. در آزمايش اين چاپگر محققان سلولهاي يک خوک را برداشتند و در محيط آزمايشگاه سلولهاي بيشتري را کشت کردند. پس از رشد سلولهاي کشت شده، محققان از اين سلولها به عنوان ماده چاپي استفاده کردند.
چاپگر سه بعدي مانند يک غلطک روي زخم خوک حرکت داده شد. سپس سلولهاي کشت شده درون چاپگر با موفقيت به ناحيه باز زخم متصل شدند. دانشمندان فکر ميکنند در آينده ميتوان از اين فناوري براي جايگزيني پيوند پوست براي افرادي که دچار زخمهاي عميق و سوختگي هستند کاربرد دارد. همچنين دانشمندان توانستند با فناوري چاپ سه بعدي استخوان و رگهاي مصنوعي بسازند و اميدوارند که در آينده اين فناوري به کمک افراد بيمار و کساني که دچار نقص عضو شدهاند بيايد.
دريل برقي
مردي در نيوزيلند کوچکترين مته برقي را با چاپگر سه بعدي ساخت. ابعاد اين دريل ۱۷، ۵، ۷.۵، ۱۳، ۱۳ ميلي متر است و به يک مته ۰.۵ ميلي متري مجهز است. اين مته توسط يک باتري سمعک کار ميکند و از يک موتور کوچک و سيم کابل هدفون استفاده ميکند.
ماشين مسابقه ميکروسکوپي
محققان در دانشگاه صنعتي وين يک چاپگر سه بعدي ايجاد کردند که ميتواند اجسام نزديک به اندازه ميکروسکوپي را بسازد. محققان براي نشان دادن تواناييهاي آن چاپگر، اتومبيل مسابقهاي کوچکي را چاپ کردند که تقريباً به اندازه عرض پياز مو است.
ربات ديوار نورد
دانشمندان کره جنوبي از چاپگر سه بعدي براي ساخت رباتي استفاده کردند که ميتواند از ديوارها بالا برود. اين ربات از حرکت گکو تقليد ميکند و قادر است با کمک لنتهاي چسبنده از ديوارههاي عمودي بالا برود. بدنه اين ربات با استفاده از مادهاي به نام Polyamide ۱۲ چاپ سه بعدي شده است.
ساختمان
بتن ماده اصلي است که توسط چاپگر سه بعدي براي چاپ خانه استفاده ميشود. جرثقيل نازل چاپگر را از سطح زمين بلند کرده و هنگام قرار دادن لايههاي بتن، نازل را حرکت ميدهد. برخي از چاپگرهاي سه بعدي همچنين ميتوانند مواد عايق را لايه لايه کنند. اکثر ساختمانهاي چاپ سه بعدي به کدهاي ساختاري پايبند نيستند، بنابراين به صورت سازههاي موقتي ساخته و بسيار کوچک ساخته هستند. اما شرکتهاي ساختماني خوش بين هستند که با پيشرفت تکنولوژي قادر به ساختن ساختارهاي پيشرفتهتر باشند.
چاپگر سه بعدي
چاپگر سه بعدي چاپگر سه بعدي را چاپ کرده، کسي نميتواند يک چاپگر سه بعدي را به طور کامل چاپ کند، اما محققان همه قسمتهاي آن را جداگانه چاپ و سپس آنها را به صورت دستي مونتاژ کردند.