نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دیدنی-خواندنی

ترسناک ‌ترین پل‌های معلق جهان

منبع
خراسان
بروزرسانی
ترسناک ‌ترین پل‌های معلق جهان

خراسان/ افتتاح طولاني‌ترين پل عابر پياده معلق جهان در پرتغال بهانه‌اي شد تا با حيرت ‌انگيزترين پل‌هاي معلق آشنا شويم
 
ديدن تصاوير افرادي که در زمان عبور از روي پل‌هاي معلق، دست ‌و ‌پايشان مي‌لرزد، استرس‌زاست. حالا تصور کنيد که خودتان چنين اتفاق هيجان‌انگيز و البته ترسناکي را تجربه کنيد، اصلا آيا حاضر به عبور از ترسناک ‌ترين پل‌هاي معلق جهان هستيد؟ طبيعتا اگر از ارتفاع مي‌ترسيد، حتي به نزديک شدن به اين پل‌ها هم نبايد فکر کنيد. پل‌هاي معلق، سازه‌هاي حيرت‌انگيز و غول‌پيکري هستند که از بسترهاي آبي و روستاها عبور  و دو ناحيه دور دست را به يکديگر متصل مي کنند. مهندسي پيچيده و معماري دقيقي که در ساخت اين پل‌هاي معلق به کار مي‌رود، بسيار ستودني و خيره ‌کننده است. به تازگي حيرت‌انگيزترين و طولاني‌ترين پل معلق عابر پياده جهان به طول 516 متر در پرتغال افتتاح شده  است. به همين بهانه و در پرونده امروز با ترسناک ‌ترين و طولاني‌ترين پل‌هاي عابر پياده معلق جهان و مشخصات ‌شان آشنا خواهيد شد. با ما همراه باشيد.
 
  منظره جادويي روي پل 3 ميليون دلاري
نام پل، کدام کشور؟   آروکا در پرتغال
طول؟   516 متر
اين پل عابر پياده معلق بر فراز کوه‌هاي آروکا با هزينه حدود سه ميليون دلار ساخته شده است. پل آروکا که طولاني‌ترين پل عابر پياده معلق جهان نام گرفته، بين کوه‌هاي صخره‌اي احاطه  و در وسط پارک جذاب و معروف «آروکا جيو پارک» که توسط سازمان «يونسکو» ثبت شده، واقع شده است. پل آروکا 516 متر طول دارد و ارتفاع آن از رودخانه «پايوا» به 175 متر مي‌رسد. آب‌هاي اين رودخانه با سرعت خارق‌العاده‌اي جريان دارد و منظره‌اي جادويي براي کساني که روي پل قدم مي‌زنند، فراهم مي‌کند. شخصي به نام «هوگو زوير» اولين فردي بود که از روي اين پل عبور کرده است. زوير پس از عبور از پل گفته: «کمي ترسيده بودم، اما واقعاً ارزشش را داشت. هنگام عبور از پل از ترس، به پايين نگاه‌ نمي‌کردم.»
 

پل سينمايي در وسط مه
نام پل، کدام کشور؟    لنکاوي در مالزي
طول؟    125 متر
اين پل يکي از معروف ‌ترين پل‌هاي کابلي در جهان است که در نزديکي تله‌کابين جزيره لنکاوي در غرب مالزي واقع شده است. ارتفاع پل 700 متر از سطح دريا و عرض پياده‌روي آن 1.8 متر است. هرچند اين پل ظاهري رعب‌آور دارد اما از ايمني بالايي برخوردار است. وجود دو ورودي مثلثي شکل روي پل استراحتگاهي است که عابران مي‌توانند مناظر اطراف را بيشتر ببينند و از اين طبيعت زيبا و هميشه سبز لذت ببرند. سکانس آخر فيلم هندي Don: The Chase Begins Again و چندين فيلم ديگر معروف روي اين پل فيلم برداري شده است. در روي اين پل عابران زيبايي جنگل و آسمان را يک ‌جا احساس مي‌کنند. در بعضي مواقع اين پل در مه سفيدي غرق مي‌شود که افراد به سختي چند قدمي خود را مي‌بينند. پل در ارتفاع 100 متري از زمين قرار گرفته است و در آن واحد حدود 250 نفر مي‌توانند روي آن قدم بزنند. در بخش‌هايي از کف پل،  پنل‌هاي شيشه‌اي قرار داده شده‌اند تا بازديدکنندگان بتوانند زير پايشان را ببينند.
 

  پلي بر فراز قايق‌ها
نام پل، کدام کشور؟    لاموهر در آرژانتين
طول؟   ۱۰۳ متر
ساخت پل لاموهر در سال ۲۰۰۱ به اتمام رسيد و به دليل نوسانش مشهور است. اين پل ۹۰ درجه دوران دارد تا قايق‌ها بتوانند از زير آن عبور کنند. طراحي نامتقارن اين پل بيشتر شبيه قلاب ماهيگيري، بادبان يا چنگک است که منطقه بندر شهر «پورتو مادرو» را به ديگر بخش‌ها وصل مي‌کند. پل لاموهر از همان ابتدا به نمادي از بوئنوس آيرس تبديل شد و هر شب به زيبايي روشن مي‌شود. جالب اين که نام اين پل به انگليسي به Bridge's Woman به معناي «پل زنان» ترجمه مي‌شود که اشاره‌اي به پورتو مادرو دارد، جايي که در آن خيابان‌هاي مختلفي به نام زنان مشهور دنيا نام گذاري شده است. هزينه ساخت اين پل حدود شش ميليون دلار بود و توسط يک سرمايه‌دار پرداخت شد. اين پل با عرض بيش از شش متر به سه قسمت تقسيم مي‌شود، دو قسمت ثابت در دو طرف که مي‌چرخد و اجازه مي‌دهد تا شناورها از پايين آن عبور کنند و بخش مرکزي که توسط يک بخش متحرک سيماني و سوزني فولادي پشتيباني مي‌شود و حدود ۳۹ متر ارتفاع دارد.
 

پلي به اميد کشف طلا
نام پل، کدام کشور؟    اوجلا در مکزيک
طول؟   318 متر
اين پل در سال 1898 در قرن نوزدهم در ماپيمي در کشور مکزيک ساخته شد. اوجلا زماني براي حمل تجهيزات و 
سنگ ‌هاي معدن توسط خودروها استفاده مي شد. عده‌اي معتقدند تب پيدا کردن طلا در قرن 19 منجر به ساخت اين‌ چنين پل طويلي شده است. اگر هم اکنون يک خودرو روي آن حرکت کند، احتمال ريزش آن ۱۰۰ درصد است و به همين دليل فقط توسط عابران استفاده  مي شود. اين پل پس از توقف عمليات استخراج معادن در دهه ۱۹۳۰ ميلادي تا سال‌ها ديگر استفاده نشد دچار فرسايش شد. پل اوجلا هم‌اکنون به فهرست خطرناک‌ترين پل‌ها و جاده‌هاي جهان راه پيدا کرده و به يک جاذبه گردشگري تبديل شده است. شايان ذکر است اين پل در دهه ۱۹۹۰ بازسازي و بازگشايي شد و اکنون آماده‌ استقبال از افراد ماجراجويي است که ترسي براي عبور از اين پل و زيپ‌لاين آن ندارند و دوست دارند آدرنالين خود را بالا ببرند.
 

  طولاني‌ترين پل معلق خاورميانه در ايران
نام پل، کدام شهر؟   مشگين‌شهر، اردبيل
طول؟   ۳۶۵ متر
پل معلق مشگين‌شهر در سال ۱۳۹۴ افتتاح شد. اين پل روي رودخانه «خياوچايي» و در ارتفاع ۸۰ متري با عرض ۲ متر ساخته شده است که بخش کوچکي از مسير داراي کف شيشه‌اي است و از آن ‌جا مي‌توانيد منظره بسيار زيباي زير پاي‌تان را تماشا کنيد. اين پل توسط کارشناسان و مهندسان داخلي منطقه به اجرا درآمده و ايده ساختش توسط مهندس گنجعلي بيگ مطرح شده است. ساخت اين پل هزينه اي حدود 400 ميليارد ريال در برداشته و در زميني به مساحت 130 هکتار در 9 ماه ساخته شده است. در ساخت عرشه پل از مواد پليمري و کامپوزيتي طرح چوب با مقاومت بالا در مقابل رطوبت، حريق، ضربه و فشار به همراه صاعقه‌گير، بادسنج و سنسورهاي کنترل حرکتي استفاده شده‌ است. اين پل با جابه‌جايي افقي ۲ متر و ديد فرودست پارک جنگلي و فرادست قله سبلان، هيجاني به اندازه ترن هوايي به افرادي که روي آن راه مي‌روند، القا مي‌کند. امنيت اين پل با استانداردهاي جهاني تطبيق يافته ‌است.
به جز پل مشگين شهر، چند پل معلق زيباي ديگر هم در کشورمان وجود دارد. پل معلق «پيرتقي» در دره‌هاي شهر هشتجين در شهرستان خلخال با ارتفاع ۶۰ متر، طول ۱۶۵ متر و عرض يک متر که روي رودخانه «قزل اوزن» ساخته شده و شبيه تصاوير ترسناکي است که در فيلم‌ها از پل‌هاي معلق ديده‌ايم. پل معلق «دره خزينه»، بلندترين پل معلق خاورميانه در استان لرستان که شباهت بسيار زيادي به منطقه مشهور «گرند کانيون» در آمريکا دارد، با ۸۵ متر ارتفاع و طول ۱۱۲ متر که يک سمت اين پل در استان لرستان واقع شده و سمت ديگر آن در استان ايلام قرار دارد. همچنين پل معلق مجموعه گردشگري نمک آبرود، پل معلق هير در استان اردبيل، پل معلق کوه صفه اصفهان و پل معلق آسمان تهران که از پارکينگ بوستان نهج البلاغه در بولوار عربشاهي تا پارک پرديسان ادامه دارد.
 

پلي با الهام از DNA انسان
نام پل، کدام کشور؟    هليکس، سنگاپور
طول؟   280 متر
اين پل در مدت زماني سه ساله از 2007 تا 2010 ميلادي با صرف هزينه‌اي 68 ميليون دلاري ساخته شد و همان سال  جوايز «بهترين ساختمان حمل‌و‌نقل جهان» در جشنواره جهاني معماري را از آن خود کرد. هليکس شامل دو بخش مارپيچ ظريف و بر اساس ساختار DNA انسان طراحي شده است. جنس اين پل، استنلس استيل است و 280 متر طول دارد و از سه دهانه 65 متر و دو دهانه انتهايي 45 متر تشکيل شده ‌است. در شب، اين پل با مجموعه‌اي از چراغ‌ها که ساختار دو مارپيچ را برجسته مي‌کند، روشن مي‌شود و زيبايي خيره ‌کننده‌اي دارد. مجموعه‌اي از چراغ‌هاي ديود چند رنگيLED   روي سازه‌هاي مارپيچ وجود دارد که جفت حروف رنگي c و g و همچنين a و t روي اين پل را در شب به رنگ قرمز و سبز روشن مي‌‌کند که نشان دهنده سيتوزين، گوانين، آدنين و تيمين چهار پايه DNA است و البته  مارپيچ داخلي با نور سفيد مسير را  براي عابران پياده  روشن مي‌کند. هليکس همچنين داراي چهار سکوي مشاهده در مکان‌هاي استراتژيک است که شما از آن‌ جا منظره‌اي خيره کننده از افق سنگاپور و خليج مارينا را خواهيد ديد .
 

  قدم زدن روي آلپ
نام پل، کدام کشور؟    چارلز کونن در سوئيس
طول؟   494 متر
اين پل واقع در کوه‌هاي چشم‌نواز و خيره ‌کننده آلپ، پل ‌معلقي است که عمر زيادي هم از ساخت و احداثش نگذشته و تجربه قدم‌ زدن روي آن براي آلپ‌ نشينان و گردشگران جذاب و خاطره‌ انگيز است. پلي به طول 494 متر و عرض 64 سانتي‌متر که با افتتاحش در ژوئيه 2017 ‌عنوان «طولاني‌ترين پل پياده معلق در جهان» را به خود اختصاص داد. موقعيت قرارگيري پل به گونه‌اي است که باعث اتصال بافت جغرافيايي دو روستا، يعني روستاي «زرمات» به روستاي «گراچن» سوئيس شده است و رهگذران از طريق اين ابر پل معلق به راحتي مي‌توانند به اين دو روستا وارد شوند و در حالي که بايد ساعت‌ها زمان براي پيمودن اين مسير طي مي‌شده، حالا در عرض 10 دقيقه انجام مي‌شود. گفتني است چارلز کونن در بالاترين نقطه در ارتفاع 86 متري از سطح زمين قرار دارد.
 
  در فاصله 6 متري آب رودخانه
نام پل، کدام کشور؟    استورمز در آفريقاي‌ جنوبي
طول؟   77 متر
پل معلق «رودخانه استورمز» هم جزو آن دسته پل‌هايي است که از بسترهاي آبي و رودخانه‌ها عبور مي‌کند. پلي با طول 77 متر که با فاصله کمي از سطح رودخانه استورمز، يعني شش متري ساخته شده است و به همين دليل عابرانش با امواج سرد اقيانوسي فاصله زيادي ندارند و اين موضوع بر ترسناکي و هيجانش مي‌افزايد. اين پل يکي از جاذبه‌هاي برجسته مسير کوهنوردي «اوتر» در پارک ملي«سيتسيکاما» در کنار جاده ساحلي«گاردن روت» در آفريقاي جنوبي است. استورمز که پياده‌روي روي آن را ترسناک و در عين حال لذت‌بخش توصيف کرده‌اند، سال 1969 به بهره‌برداري رسيد و بيش از 50سال قدمت دارد و تجربه خوبي از پياده‌ روي براي ساکنان اين منطقه گردشگري آفريقاي جنوبي فراهم شده است.
 
  تکان‌ خوردن بلندترين پل کف شيشه‌اي جهان
نام پل، کدام کشور؟    هونگياگو در چين
طول؟   488 متر
پل هونگياگو در سال ۲۰۱۷ با طول بيش از ۴۸۸ متر بازگشايي شد و طولاني‌ترين پل معلق کف شيشه‌اي در جهان نام گرفت. از بالاي آن منظره زيباي کوه‌ها، آبشارها و معابد باستاني در استان «هبي» واقع در شمال شرقي چين قابل مشاهده است. به‌ طور همزمان، حداکثر ۶۰۰ نفر اجازه‌ عبور از اين پل در ارتفاع ۲۱۸ متري را دارند. اين پل معلق طوري طراحي شده است که براي ايجاد هيجان بيشتر و البته غيرضروري، کمي تکان مي‌خورد. براي محافظت از پنل‌هاي شيشه‌اي کف پل در برابر هرگونه آسيبي، بازديدکنندگان بايد از  پوشش هاي مخصوصي براي   
کفش‌هايشان استفاده کنند. علاوه بر آن در نقاط مختلفي از پل، کارمندان پشتيباني ويژه حضور دارند تا از بازديدکنندگان در مقابل آسيب‌هاي رواني احتمالي محافظت کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره