نورپردازی خانه کوچک چگونه باید باشد؟

ساعد نيوز/ خانههاي کوچک هميشه چالشهاي مخصوص به خود را در زمنيه دکوراسيون، چيدمان و… داشته اند. نورپزدازي اين خانههاي نقلي نيز يکي از اين مسائل و چالش هاست که در اين مطلب به آن پرداخته ايم.
در ادامه با ما و نورپردازي خانه کوچک همراه باشيد تا ببينيم که نورپردازي منزل نقلي خود را به چه نحوي انجام دهيم تا علاوه بر زيبايي به تمايز ميان طرح ما و ديگران نيز بيانجامد؟
ميزان نسبت رسيدگي به امورات خانههاي کوچک و هزينههاي آنها متناسب با سطح درآمدي افراد بوده به همين دليل تقاضا براي چنين خانههايي رو به افزايش است. اکنون که اکثر افراد جامعه چنين شرايطي را براي زندگي خود انتخاب کرده اند، همگام با آنها صنعت مد و دکوراسيون نيز همراه آنها شده تا در اين مسير راه حلهاي جذابي را به آنها پيشنهاد دهد.
در زمينههاي مختلف راهکارهاي متنوعي ارائه شده است و مردم نيز با استقبال از اين موارد، مشوقاني براي رشد و توسعه آنان شده اند. با اينکه خانهها کوچک شده اند، اما اين کوکي دليل بر اين نيست که در اين نوع فضاها خلاقيتهاي ما در طراحي منازلمان دچار محدوديت شود.
اگر چه در مواردي مانند استفاده از مبلمان خاص و بزرگتر از دسترس ما خارج شده اند، اما در عوض گزينههاي بسياري شکل ميگيرند که نبايد به سادگي از کنار آنها عبور کرد. طراحي روشنايي منزل و نورپردازي خانه يکي از اين موارد به حساب ميآيد.
چنين کاري که شايد تا به امروز کم اهميت بوده و در ذهن شما معني خاصي نداشته است ميتواند تحولي عظيم در خانه و در پي آن باعث ايجاد احساسي خوب و خاص در منزل شما شود. پيش از آن که در مورد طراحي سيستم نورپردازي خانه کوچک شما به طرح موضوع بپردازيم به سراغ روشهاي افزايش حداکثري نور در خانه خواهيم رفت.
چراغهاي خطي
يکي از روشها در نورپردازي، چراغهاي خطي است، در اين چراغهاي آويز، چندين لامپ در کنار يکديگر به يک منبع متصل الکتريسيته هستند. اين نوع ايده نورپردازي محبوب، براي فضاي کوچک بسيار مناسب است. با اين روش ميتوانيد قسمت خاصي از فضا، که بيشترين نياز به نور را دارد روشن کنيد. بيشترين کاربرد آن بالاي جزيره آشپزخانه يا ميز ناهارخوري است.
استفاده از نور طبيعي
بهتر است با از بين بردن سطوح غيرضروري مانند ديوارهاي پارتيشن، مسير نور را مسدود نکنيم. نور طبيعي خورشيد ميتواند نور کافي را براي روشنايي فضا در اختيار خانه قرار دهد و نتيجه فوق العاده، به خصوص در فضاهاي کوچک ايجاد کند.
ميتوانيد به راحتي در صبح و بعد از ظهر روشنايي مطلوب در فضا خود داشته باشيد. هر چه سايهها کمتر، فضاي کوچک اتاق، بزرگ تر، روشنتر و گستردهتر به نظر ميرسد. بهتر است در خانههاي کوچک استفاده از پنجرههاي وسيع به حداکثر برسد. همچنين، پردهها بايد با دقت انتخاب شوند تا آنجا که ميتوان نازک باشند، تا به راحتي نور از پشت آن به داخل اتاق نفوذ کند.
عدم استفاده از چراغ آويزهاي بزرگ
يکي از ترفندهاي هوشمندانه در نورپردازي فضاهاي کوچک، استفاده از وسايل روشنايي کوچک است. يک چراغ آويز بزرگ باعث ميشود فضاي اتاق کوچک، پر و شلوغ ديده شود. در عوض نوع کوچک آن، ميتواند فضاي بيشتري را بدون کاهش عملکرد روشنايي بخشد. چراغ آويز کريستالي يا سنتي براي خانهاي با فضاي کم اصلاً مناسب نيست.
استفاده از هالوژنهاي سقفي
روش ديگر براي نورپردازي، استفاده از هالوژنهاي سقفي است؛ که بهترين گزينه براي فضاهاي جمع و جور با سقف کوتاه است، فضاي کمي را اشغال ميکند و فضا را کاملاً روشن کند. در اين روش، چراغ به سقف نصب ميشود و از سقف به عنوان منبع نور بهره ميبرد. اين نوع نور کاملاً مدرن و به روز است و بين طراحان محبوبيت خاصي دارد. هدف از استفاده از هالوژنهاي سقفي علاوه بر ايجاد جلوه بصري، افزايش حس و حال خوب در فضا است. براي رسيدن به اين هدف، آن را با چراغ آويزهاي تزئيني و آباژور روميزي ترکيب کنيد تا فضاي اتاق متعادل و دل پذيرتر شود.
ترکيب انواع وسايل نورپردازي
اکثر طراحان موافق هستند که شما به بيش از يک منبع نور در اتاق نياز داريد. همچنين براي جلوگيري از هرگونه خستگي، که در اثر استفاده از يک وسيله ثابت ايجاد ميشود، اين روش گزينه خوبي است. وسايل نور خود را به گونهاي در فضا قرار دهيد که کل فضا را روشن کند و هيچ گوشه تاريکي باقي نماند. شما ميتوانيد در طراحي خود نورهاي سقفي، ديواري و کف را با هم ترکيب کنيد. سعي کنيد از هر نور متناسب با نياز و عملکرد آن بهره ببريد.
نورپردازي و روشنايي آشپزخانه کوچک
با در نظر گرفتن اينکه اين محيط مدت زمان زيادي پذيراي افراد در خانه است، به همين دليل بايد جذابيت آن رعايت شده و خللي در کارايي آن به وجود نيايد. بعلاوه وجود نور کافي و مناسب براي آشپزخانه از ضروريات اوليه چنين مکاني است که بايد در ابتداي طراحي و ساخت دکوراسيون آن اين موارد لحاظ گردد.
براي اين بخش نور روز به صورت معدود و شايد بدون آن به پيش رود هر چند وجود پنجره و نورگير نيز از الزامات طراحي است. با اين وجود نور مصنوعي در آشپزخانه کاربرد بيشتري دارد. ابزارهاي پخش نور اگرچه در طي زمان پيشرفت کرده و دچار تحولاتي شده اند، اما در کارايي آنها ضعفي به وجود نيامده است.
هر چه لوازم نورپردازي جديدتري استفاده کنيد، کارايي بهتر و بيشتري نصيب آشپزخانه شما خواهد شد و هزينههاي تحميلي نيز به طور قابل قبولي کاهش پيدا خواهد کرد. لامپهاي الاي دي و نوردهندههاي اس ام دي که به تازگي وارد بازار لوازم الکتريکي شده اند ضمن مصرف پايين جريان برق، چندين برابر موارد مشابه خود روشنايي ميبخشند.
از قابليتهاي ديگر آنها ايجاد تنوع و توانايي پياده سازي به حالتهاي دلخواه است. لامپهاي نواري و رشتهاي است ام دي که نوري تخت و يک دست توليد ميکنند از جمله دوست داشتنيترين چشمههاي نوري هستند که در زير قاب کابينتهاي اشپزخانه، بالاي تاج آشپزخانه و کابينتها و همين طور در قسمت مخفي گچبريها يا سقفهاي طرح دار جاي ميگيرند و نور غير مستقيم توليد ميکنند.
مهتابي
نورهاي هالوژني نيز از جمله نورهاي مورد اقبالي هستند که به فضا حالت لوکس ترس ميدهند و در نورپردازي خانه کوچک شما تغييرات بزرگي پديد ميآورند. اين نوع نورپردازيها به مواردي ديگري نياز دارند تا بتوانند تواناييهاي خود را عرضه کنند. از جمله کمک کنندهها به چنين نورپردازي، استفاده از دکورهاي شيشهاي يا فلزي است که با پخش و شکست نور در فضاي خانه چشمها را به خود خيره خواهد کرد.
نور مرکزي آشپزخانه نيز بايد به نحوي باشد که تمام محيط را روشن کرده و نور واقعي به محيط برساند. اهميت وجود نظافت در آشپزخانه و روشنايي کافي براي انجان مواردي، چون پخت و پز باعث ميشود خانمها در نورپردازي آشپزخانه حساستر از ساير مکانها باشند.
ترکيب نور آشپزخانه متأثر از سبک طراحي و چيدمان دکوراسيون آن است. براي مثال در محيط مدرن ترکيب نور سفيد و زرد بسيار پسنديده و قابل توجه خواهد بود. در مورد دکوراسيون روستيک، اما بايد از نور زرد استفاده کرد، همانطور که در دکوراسيون به سبک مينيمال به جز رنگ سفيد رنگ ديگري براي آن قابل تصور نيست.
هر چند موارد ذکر شده در آشپزخانه با سليقه طراح و مخاطب آماده استفاده خواهد بود، اما بر اساس اصول رنگ و طرح در خانه و اصول ست کردن رنگها با هم، اين نکات اعتبار هنري به فضا خواهد بخشيد.