بیشتر از ۵۵ ساعت در هفته کار نکنید
همشهري آنلاين/ امروز با اعلام خطر کشندگي ساعات کاري طولاني گفت ساعتهاي طولاني کار باعث ميشود سالانه صدها هزار نفر کشته شوند و اين روند رو به وخامت است چراکه ممکن است به دليل بيماري همهگير کوويد-۱۹ سرعت بيشتري بگيرد.
در اين مطالعه جهاني که در مجله Environment International منتشر شده نشان داد که ۷۴۵ هزار نفر در اثر سکته مغزي و بيماريهاي قلبي مرتبط با ساعات طولاني کار در سال ۲۰۱۶ فوت کردند که نسبت به سال ۲۰۰۰ تقريباً ۳۰٪ افزايش داشته است.
ماريا نيرا، مدير گروه محيط زيست، تغييرات آب و هوايي و بهداشت WHO، گفت: «۵۵ ساعت يا بيشتر کار کردن در هفته يک خطر جدي براي سلامتي است.» وي اين مطالعه را در راستاي حمايت بيشتر از کارگران دانست.
اين مطالعه که با همکاري سازمان بينالمللي کار انجام شده، نشان داد که بيشتر قربانيان (۷۲٪) مردان و افراد ميانسال يا مسنتر هستند و اثرات اين فشار معمولا دهها سال بعد، نسبت به شيفت کاري مشخص ميشود.
اين پژوهش که با استفاده از دادههاي ۱۹۴ کشور صورت گرفته، همچنين نشان داد که افرادي که در جنوب شرقي آسيا و منطقه اقيانوس آرام زندگي ميکنند، چين، ژاپن و استراليا، بيشترين آسيب را ديدهاند.
به طور کلي، ۵۵ ساعت (يا بيشتر) کار در هفته با ۳۵٪ افزايش خطر سکته مغزي و ۱۷٪ افزايش در خطر مرگ ناشي از بيماري ايسکميک قلبي در مقايسه با ۳۵-۴۰ ساعت کار در همان بازه همراه است. مقامات WHO گفتند که افزايش ميزان دورکاري و رکود اقتصاد جهاني ناشي از شرايط اضطراري ويروس کرونا، ممکن است اين خطرات را افزايش دهد.
سازمان بهداشت جهاني با تخمين اينکه حداقل ۹٪ از مردم ساعتها کار ميکنند، گفت: «پيشرفت همهگيري به روند افزايش زمان کار دامن زده است.» فرانک پگا، مسئول فني WHO نيز گفت که محدود کردن ساعات کار براي کارفرمايان مفيد خواهد بود چراکه افزايش ساعات کار در زمان بحران اقتصادي انتخابي هوشمندانه نيست.