نماد آخرین خبر

تصاویری تماشایی از معماری دوران نازی‌ها در آلمان

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
تصاویری تماشایی از معماری دوران نازی‌ها در آلمان

باشگاه خبرنگاران/ نازي‌ها به طور جدي مي‌خواستند برتري آلمان و نژاد آريايي را به نمايش بگذارند و معماري يکي از بهترين راه‌ها براي نمايش اين امر بود. سبک معماري نازي‌ها از روم باستان تقليد کرده بود و هيتلر اميدوار بود در اين زمينه پيشرفت هم داشته باشد. هدف او اصلاح مناظر برلين و تغيير نام آن به ژرمانيا بود. ژرمانيا در واقع پايتخت اروپاي تحت سلطه آلمان در شمال اروپاي مرکزي بود.

آغاز جنگ جهاني دوم، منجر به ساخت برخي ساختمان‌هاي چشمگير شد. متفقين، در طول جنگ و بعد از آن چندين ساختمان را تخريب کردند، اما برخي از آن‌ها جان سالم به در بردند و هنوز هم وجود دارند. با برخي از اين ساختمان‌ها در ادامه آشنا شويد:

برج ضد هوايي

برج‌هاي ضدهوايي (فلک) ساختمان‌هاي عظيم قلعه مانند بودند که براي جلوگيري از حملات هوايي متفقين به برلين و هامبورگ در آلمان و وين اتريش ساخته شده اند. در مجموع هشت برج ساخته شد که هر کدام داراي ديوار‌هاي بتني مسلح با ضخامت بين هشت تا چهارده اينچ (۲۰ تا ۳۵ سانتي متر) بودند. ديوار‌ها براي بمب‌هاي متفقين حتي وقتي که مستقيماً مورد حمله قرار مي‌گرفتند، نفوذناپذير بودند و هيچ يک از آن‌ها در طول جنگ تخريب نشد.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

هر برج ضد هوايي از دو برج تشکيل شده بود: يک برج جنگي G با هشت تفنگ ضد هوايي ۱۲۸ ميليمتري و سي و دو تفنگ ۲۰ ميليمتري و يک برج فرماندهي L با يک رادار و چهل تفنگ ۲۰ ميليمتري. اين برج جنگي با اسلحه‌هاي ۱۲۸ ميليمتري خود که داراي قدرت شليک قابل توجه ۸۰۰۰ گلوله در دقيقه است، مي‌تواند با اهداف زميني از فاصله هشت و نيم مايلي و با اهداف هوايي که در فاصله ۵۰ هزار مايلي هوا قرار دارند درگير شود. از اين برج‌ها به عنوان پناهگاه نيز استفاده مي‌شد و ده هزار نفر در آن مي‌توانستند پناه بگيرند.

امروزه يکي از برج‌ها در وين اتريش به آکواريوم تبديل شده و ديگري توسط اين کشور مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از برج سوم براي نگهداري آثار هنري استفاده مي‌شود. يک برج ديگر نيز در حال تبديل شدن به نيروگاه انرژي تجديدپذير براي تأمين برق هزار خانه و گرمايش سه هزار خانه است.

قلعه ملي سوسياليست فوگلسانگ

قلعه ملي سوسياليست فوگلسانگ، در آيفل آلمان بين سال‌هاي ۱۹۳۴ و ۱۹۳۶ ساخته شد. از اين مکان به عنوان يک مدرسه براي آشنا کردن جوانان آلماني با ايدئولوژي نازي استفاده مي‌شد، اما اين روند با شروع جنگ جهاني دوم در سال ۱۹۳۹ متوقف شد و طي جنگ به يک پايگاه نظامي و بعد از جنگ نيز به محلي براي آموزش ارتش بلژيک تبديل شد. اين محل به دولت آلمان برگردانده و به يک موزه تبديل مي‌شود.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

بر خلاف ديگر ساختمان‌هاي ساخته شده به وسيله نازي ها، در قلعه فوگلسانگ هنوز نماد‌هاي آلمان نازي از جمله سواستيکا ديده مي‌شود. ديگر نماد‌هاي نازي که روي ديوار بوده با گچ پوشانده شده اند. يهودي‌هاي آلماني خواستار تخريب اين قلعه شده بودند و عده ديگر نيز ايده تبديل آن به يک هتل يا موزه را داده بودند.

اردوگاه کار اجباري داخائو

اردوگاه کار اجباري داخائو در آلمان، از بدنام ترين اردوگاه‌هاي کار اجباري آلمان‌ها بوده است. اين مکان در ابتدا براي اين ساخته شد تا محلي براي نگهداري زندانيان سياسي باشد، اما به مرور به محلي براي زنداني کردن يهودي ها، انجام آزمايشات پزشکي و کار اجباري تبديل شد. مثل اردوگاه‌هاي کار اجباري ديگر در دوران نازي‌ها بر در ورودي اين مکان نوشته شده «Arbeit Macht Frei» به اين معنا که «کار، آزاد مي‌کند».

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

اين اردوگاه اتاق‌هاي گاز نيز داشت که به نظر مي‌رسد، هرگز استفاده نشده اند. زنداني‌هاي اين اردوگاه دسته بندي مي‌شدند و کساني که حکم مرگ براي آن‌ها صادر مي‌شد به اردوگاه‌هاي ديگر فرستاده و به قتل مي‌رسيدند اردوگاه داخائو اکنون به يک موزه تبديل شده و هر ساله ۸۰۰ هزار بازديدکننده دارد.

تفرجگاه پرورا

اين مکان تفريحي که در جزيره روگن آلمان ساخته شده، بخشي از برنامه نازي‌ها به نام «قدرت از راه خوشي» بود. اين مکان علاوه بر اينکه نقش مهمي را به عنوان يک مقصد گردشگري بازي مي‌کرد، مکاني آموزشي نيز بود و بازديدکنندگان با ايدئولوژي نازي‌ها آشنا مي‌شدند. اين مکان از هشت ساختمان شبيه به هم ساخته شده که شامل سالن‌هاي سينما، سالن‌هاي تئاتر و همينطور ۱۰ هزار اتاق که منظره‌اي رو به اقيانوس داشتند، مي‌شد.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

يکي از اين هشت سازه، بعد از جنگ توسط شوروي تخريب شد. يکي از آن‌ها به مسافرخانه تبديل شده و دو ساختمان ديگر مالک شخصي دارند. ۴ ساختمان باقي مانده هم در حال بازسازي و تبديل به ساختمان‌هاي لوکس هستند که انتظار مي‌رود تا سال ۲۰۲۲ تکميل شوند.

آشيانه گرگ

آشيانه گرگ که در آلمان به آن Wolfschanze گفته مي‌شود در کنتشين لهستان قرار دارد و مرکز فرماندهي آدولف هيتلر در طول جنگ جهاني دوم بود. در اين مکان بود که هيتلر از توطئه قتل يکي از افسران نازي به نام کلاوس فون اشتاوفنبرگ جان سالم به در مي‌برد. در اين سوء قصد اشتاوفنبرگ کيفي حاوي بمب را در کنار آدولف هيتلر قرار مي‌دهد، اما لحظاتي قبل از انفجار اين بمب جا به جا مي‌شود و ترور هيتلر نافرجام مي‌ماند.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

انتخاب اين مکان براي ساخت آشيانه گرگ بسيار با دقت انجام شده. چرا که در ميان جنگل‌ها پنهان شده و در نزديکي درياچه قرار دارد تا از حمله زميني در امان باشد. اين آشيانه بيش از ۸۰ ساختمان و پناهگاه و حدود ۲ خزار خدمه و سرباز دارد. براي محافظت بيشتر در برابر حمله زميني ۵۰ هزار مين نيز در اطراف اين آشيانه گذاشته شده بود. اين مکان نصفه و نيمه توسط خود نازي‌ها تخريب شد و اکنون به يک جاذبه توريستي تبديل شده است.

وزارت هواپيمايي رايش

وزارت هواپيمايي رايش، با ۲ هزار و ۸۰۰ اتاق و دالان‌هاي ۷ کيلومتري مرکز اصلي نيرو‌هاي هوايي نازي بوده است و وقتي در سال ۱۹۳۶ ساخته شد يکي از پيچيده‌ترين و بزرگترين ساختمان‌هاي زمان خود بود. در کمال شگفتي اين ساختمان با وجود اهميت بالايي که داشته در طي جنگ آسيب زيادي نديده است.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

از اين ساختمان اکنون نيز براي ساخت فيلم‌هايي که در دوران نازي‌ها مي‌گذرند، استفاده مي‌شود. با وجود اينکه اين مکان روي عموم باز نيست، اما آگوست هر سال يه تور براي ديدن اين مکان گذاشته مي‌شود. اين ساختمان اکنون به ساختمان خزانه داري آلمان تبديل شده است.

پناهگاه Fichtebunker

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي
اين پناهگاه که در منطقه کرويتسبرگ واقع در برلين قرار دارد، طي سال‌هاي ۱۸۸۳ و ۱۸۸۴ ساخته شد تا از آن به عنوان منبع ذخيره گاز براي چراغ‌هاي خيابان استفاده شود. اين مکان بعد از آنکه استفاده از الکتريسته رايج شد، بدون استفاده باقي ماند تا نهايتاً نازي‌ها از آن به عنوان به پناهگاه استفاده کردند. اين سازه براي نقش جديدش هم بسيار کارآمد بود چرا که ديوار‌هاي بيروني آن ضخامتي حدوداً ۲ متري داشتند. اين ساختمان چندين طبقه دارد که در هر کدام ۱۲ اتاق ايجاد شده. اين ساختمان بعد از جنگ سرد متروک باقي ماند تا اينکه يک کمپاني خصوصي آن را در سال ۲۰۰۶ خريد و با يک باغ روي سقف آن، اين پناهگاه را به يک آپارتمان لوکس تبديل کرد.

ورزشگاه Reichssportfeld

آدولف هيتلر دستور ساخت مجتمع ورزشي Reichssportfeld را صادر کرد تا از آن براي بازي‌هاي المپيک برلين در سال ۱۹۳۶ استفاده شود. او از طرفي با استفاده از اين رويداد و استاديوم مي‌خواست قدرت و برتري آلمان‌ها و نژاد آريايي را به نمايش بگذارد. اين استاديوم بعد از جنگ به مرکزي براي ارتش انگليس تبديل و نام آن نيز به ورزشگاه المپيک برلين تغيير داده شد تا هرگونه ارتباط آن با آلمان نازي را حذف کند.

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي

اين استاديوم  بعد از آنکه انگليس آن را ترک کرد، يک مکان فرهنگي و ورزشي باقي ماند و حتي در جام جهاني سال ۱۹۷۴ سه بازي به ميزباني آلمان غربي در آن برگزار شد. اين استاديوم هنوز هم پابرجاست و ورزشگاه خانگي تيم فوتبال هرتابرلين محسوب مي‌شود.

فرودگاه برلين تمپل‌هوف

۹ ساختمان خيره کننده از دوران آلمان نازي
فرودگاه برلين تمپل‌هوف، در دهه ۱۹۳۰ ميلادي يکي از شلوغترين فرودگاه‌هاي اروپا بود. وقتي قدرت دست نازي‌ها بود، اين مکان را تعطيل و آن را به يک اردوگاه کار اجباري تبديل کردند. در نهايت آن‌ها دوباره تصميم گرفتند که آن را دوباره به يک فرودگاه تبديل کنند که البته هيچگاه تکميل نشد. امروزه اين فرودگاه به يک پارک عمومي تبديل شده و ساختمان‌هاي آن هم به مکاني براي پناهندگاني از سوريه و عراق تبديل شده است.

انتهاي پيام/

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar