نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دیدنی-خواندنی

عجیب‌ترین و زیباترین مکان‌های روی زمین

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
عجیب‌ترین و زیباترین مکان‌های روی زمین

باشگاه خبرنگاران/ دنيايي که ما در آن زندگي مي‌کنيم پر از شگفتي است:جنگل ها، بيابان ها، يخ‌ها و درياها. اين‌ها همه مناظري هستند که هرکدام به تنهايي سرشار از زيبايي‌هاي خيره کننده‌اي هستند، اما در اين کره پر از شگفتي، مکان‌هايي وجود دارند که با ديدنشان فکر مي‌کنيم از جهاني ديگر وارد زندگي ما شده اند و متعلق به زمين نيستند. مکان‌هايي که تا به چشم نبينيد، باورتان نمي‌شود که طبيعت يا حتي گاهي خود بشر مي‌تواند، چنين جلوه‌هاي عجيب و زيبايي را رقم بزند. هرکدام از اين عجايب روزگار به‌طريقي آدمي را به تعجب وامي‌دارند و ديدن‌شان حتي در عکس مي‌تواند انسان را شگفت‌زده کند.

دروازه جهنم | شمال ترکمنستان



اگرچه که جرات نداريم بگوييم دروازه جهنم جاي خيلي جالب و خوبي است، اما ضمنا به سختي مي‌توان منکر ظاهر عجيب و منحصر به فرد اين مکان شد. بيش از سه دهه است که اين منطقه، تحت جريان‌هايي از گاز‌هاي طبيعي قرار دارد. در نتيجه، گروهي از دانشمندان سعي کردند کاري در اين باره صورت بدهند، تا انتشار اين مواد خطرناک را در منطقه متوقف کنند؛ هرچند که چندان موفقيتي به دست نياوردند و علي‌رغم همه‌ي تلاش‌ها، انتشار گاز‌ها هنوز هم فعال و ادامه دار است.

اين حفره‌ي گسترده‌ي مذاب، که در حال حاضر “دروازه‌ي جهنم” نام گرفته است، در يک بيابان دهان باز کرده؛ بياباني در شمال ترکمنستان که هر دو گروه کاشفان و دانشمندان را سر در گم کرده است، حتي يک کاشف کانادايي به نام جي. کورونيس تلاش کرد براي جست و جوي رد و اثري از حيات، به داخل حفره برود.

ساحل سرخ پانجين | چين



ممکن است که اسم اين منطقه‌ي منحصر به فرد و بي مانند، کلمه ساحل را در خود داشته باشد، اما به زودي خواهيد فهميد که ساحل سرخ پان‌جين، به طور کلي چيز ديگري است. اين مکان، کم و بيش يک ذخيره‌ي طبيعي محافظت شده به حساب مي‌آيد، که به خاطر گياهان قرمز رنگي که دارد، بسيار معروف است. در حقيقت همين نکته توضيح مي‌دهد که چرا منطقه پان‌جين، توهم يک ساحل قرمز رنگ را تداعي مي‌کند. همچنين اين ناحيه به خاطر خاک قليايي و حاوي نمکش هم بسيار شناخته شده است و همين موضوع، يکي از دلايل اين رنگ غير معمول و قرمز ساحل است. گياهاني که در اين منطقه مي‌رويند، در بهار جوانه مي‌زنند و در اوج تابستان مي‌شکفند و منظره‌اي از گل‌هاي زيبا را پديد مي‌آورند؛ بنابراين بهترين زمان بازديد و گشت و گذار در زيبايي‌هاي اين منطقه، از آگوست تا اکتبر (نيمه مرداد تا نيمه مهر) است.

آتش‌فشان دالول | اتيوپي



دالول يکي از گرم‌ترين مکان‌هاي شناخته شده در جهان است و به عنوان کم ارتفاع‌ترين منطقه‌ي آتش‌فشاني دنيا هم به حساب مي‌آيد. دالول مي‌تواند به دمايي بيش از ۴۱ درجه سانتي‌گراد هم برسد. اما در کنار اين ويژگي، اين مکان ساکت و دور افتاره در اتيوپي، چشم انداز فوق‌العاده ديدني را در برابر چشم‌هاي افراد قرار مي‌دهد. دالول به لطف منطقه‌اي بي پايان از رسوبات نمکي ضخيم و برآمده، که در اکثر موارد به علت فعاليت‌هاي آتش‌فشاني پديد آمده‌اند و به خاطر رنگ‌هاي روشن موجود در زمينه شان، که به کل منطقه ظاهري شگفت انگيز داده، در کل دنيا مورد تحسين، تعريف و تمجيد قرار مي‌گيرد.

اين رنگ‌بندي منحصر به فرد، به وجود مواد معدني مختلف در خاک منطقه مربوط است.

درياچه نمکي توره‌ويه‌خا | اسپانيا



تا بحال فکر کرده‌ايد که مي‌توانستيد خود را در درياچه‌اي به رنگ گل‌هاي رز، که پر از فلامينگو‌هاي صورتي است، غوطه‌ور کنيد؟ شايد به نظر برسد که اين تعبير‌ها زياده گويي باشد، اما اصلا اينطور نيست، اين‌ها حقيقت دارد. اين درياچه صورتي رنگ، که به نام نمک‌زار توره‌ويه‌خا شناخته مي‌شود، حاوي نوع خاصي از جلبک است، که همين باعث ظاهر غير معمول درياچه شده است. به طور کلي اين درياچه نمک، با چند صخره چند طبقه، از درياچه دِ لا ماتا جدا شده است، اما هر دوي اين درياچه‌ها، از طريق کانال Acequion که در قرن سيزدهم ساخته شده، به اقيانوس متصلند. امروزه از آبراهه و مقادير بسيار زياد نمکي که در ساحل و کناره‌هاي درياچه انباشته شده است، به عنوان ميراثي از گذشته ياد مي‌شود.

جزيره سقطرا | يمن



بي شک درختان اعجاب انگيز و عجيب و غريب اين جزيره، باعث مي‌شود تا در نگاه اول گمان کنيم جزيره سقطرا از سياره‌اي ديگر به روي زمين آمده است. درختان خون اژد‌ها (dragon’s blood trees) درختان زيبا و بي‌نظيري هستند که تنها در جزيره سقطرا يمن ديده مي‌شوند. جزيره کوچک سقطرا در يمن و در حاشيه اقيانوس هند قرار دارد. جالب آن که اين جزيره بين ۶ تا ۷ ميليون سال پيش بخشي از قاره آفريقا محسوب مي‌شده و به مرور زمان از آن جدا شده است. سقطرا به سبب طيف وسيع موجودات زنده اش شهرت دارد و زيستگاه ۸۰۰ گونه ناياب گياهي است که يک سوم از اين گونه‌ها در هيچ مکان ديگري بر روي زمين يافت نمي‌شوند.

درياچه ناترون | تانزانيا



ساليان پيش بقاياي تعدادي موجود نمک سود در درياچه ناترون کشف شد که باعث شده امروزه شايعات و حرف و حديث‌هاي زيادي در مورد اين درياچه به چشم بخورد. کافيست نام درياچه ناترون را سرچ کنيد تا با تعداد بسياري عکس‌هاي ساختگي از موجودات موميايي شده در اين درياچه رو به رو شويد و يا با اين تيتر برخورد کنيد: درياچه‌اي که بلافاصله موجودات را به سنگ تبديل مي‌کند! درياچه ناترون، درياچه‌اي قرمز رنگ و متفاوتي است که خاصيت قليايي آب آن به قدري بالا و سوزاننده است که به درياچه سوزان شهرت دارد. به دليل سطح تبخير بالا، سديم کربنات دهيدرات و ترونا در درياچه باقي مي‌مانند و شوري و درجه قليايي درياچه به بيش از دوازده مي‌رسد. همچنين در نتيجه‌ي فعل و انفعالاتي، گدازه آتفشاني اين ناحيه نيز داراي مقادير قابل توجهي از کربنات است؛ بنابراين آب درياچه خاصيتي قليايي و سوزاننده دارد. درجه pH درياچه نيز در حدود ده و نيم است و به قدري سوزاننده است که مي‌تواند پوست و چشمان جانوراني را که به اين منطقه سازگاري ندارند، بسوزاند. ولي برخلاف اغراق و گزارشات برخي از رسانه‌ها سوزش اين آب قليايي به قدري نيست که حيوانات اين اقليم را پس از در تماس قرار گرفتن با آب، بلافاصله به سنگ تبديل کند.

پارک ملي ژانگ جياجي | چين



به کار بردن تنها منظره ديدني براي پارک ملي ژانگ جياجي، جفاي بزرگي به اين شاهکار عظيم و طبيعي است. اين پارک ملي ۳۰۰ کيلومتر مربعي، زميني شگفت انگيز از آسمان خراش‌هاي سنگيست. برخي از اين ستون‌هاي سنگي حتي از برج امپاير استيت نيويورک نيز بلندترند. جالب است بدانيد که براي ساخت دنياي پاندورا در فيلم آواتار از اين پارک ملي اعجاب انگيز الهام گرفته شده است.


 

از جمله جذابيت‌هاي مهم اين پارک ملي طولاني‌ترين پل شيشه‌اي دنيا، تله‌کابين اين پارک ملي و جاده پيچ در پيچ تونيان است.

درياچه جوکولسارلون | ايسلند



درياچه يخي جوکولسارلون و ساحل يخ زده اش يکي از شگفتي‌هاي طبيعي ايسلند محسوب مي‌شوند. شن‌هاي آتشفشاني سياه اين درياچه زمينه منحصربفردي براي قطعه‌هاي يخ اين درياچه است و منظره‌اي شگفت انگيز ايجاد کرده است. درياچه جوکولسارلون در حاشيه پارک واتناجوکول و جنوب شرقي ايسلند قرار دارد. پس از آن که يک يخچال طبيعي از حاشيه اقيانوس اطلس فاصله گرفت، درياچه جوکولسارلون پديد آمد که به مرور زمان و به سبب آب شدن تدريجي يخ‌ها، درياچه هم بزرگ‌تر شد. هم اکنون درياچه جوکولسارلون ۱.۵ کيلومتر از حاشيه اقيانوس اطلس فاصله دارد و خود مساحتي به وسعت ۱۸ کيلومتر مربع را مي‌پوشاند. اين درياچه با عمق ۲۴۸ متر، عميق‌ترين درياچه ايسلند است.

چشمه آبگرم گرند پريسماتيک يلواستون | آمريکا



چشمه آبگرم پريسماتيک به سبب حلقه‌اي از رنگ‌هاي چشمگير و خيره کننده اش که در طي فصول مختلف عوض مي‌شود، شهرت دارد. بسياري تابستان‌ها به اين چشمه مي‌آيند تا رنگ‌هاي قرمز و زرد منحصربه فردش را ببينند و يا در زمستان‌ها به ديدار رنگ سبز و خاصش مي‌روند. يکي از جاذبه‌هاي عمده اين چشمه آب گرم، راه‌هاي متفاوت پياده روي براي رسيدن به آن است. چشمه پريسماتيک در پارک ملي يلواستون آمريکا قرار دارد و بزرگ‌ترين چشمه آب گرم طبيعي در ايالات متحده محسوب مي‌شود. همچنين چشمه پريسماتيک، يکي از سه چشمه بزرگ آبگرم بر روي کره زمين است. قطر اين درياچه ۹۱ متر است و دماي آب آن ۷۱ درجه سانتيگراد است.

درياچه هيلير | استراليا



هيلير يا Hillier يک درياچه آب شور واقع در غرب استراليا است. نکته عجيبي که در مورد اين درياچه وجود دارد رنگ صورتي آن است. دانشمندان باور دارند که اين رنگ صورتي به دليل وجود ميکروجلبک‌هاي Dunaliella salina است که رنگدانه‌هايي به نام کاروتنوئيد توليد مي‌کنند. با اينکه ميزان نمک موجود در اين درياچه بسيار بالاست، اما شنا کردن در آن هيچ اشکالي ندارد.

درياچه خالدار | بريتيش کلمبيا کانادا


اين درياچه‌ي عجيب در شمال غربي شهر کوچک «اوسويوس» قرار دارد و در فرهنگ اوکانگان مکاني مقدس شمرده مي‌شود. تابستان‌ها آب درياچه تبخير مي‌شود و استخر‌هاي معدني تکه‌تکه‌اي برجاي مي‌ماند که رنگ هرکدام‌شان با ديگري اندکي متفاوت است. به گردشگراني که براي بازديد از اينجا مي‌آيند، گفته مي‌شود که به حريم زمين‌هاي قبايل منطقه ورود نکنند.

گذرگاه غول | ايرلند شمالي


۶۰ ميليون سال پيش انفجار آتش‌فشان عظيمي در اين منطقه رخ داد و حجم زيادي بازالت مذاب را راهي نواحي اطراف کرد. اين مواد به تدريج سرد و سفت شدند و شکاف‌هايي را که اکنون مي‌بينيد شکل دادند. حدود ۳۷ هزار ستون چندضلعي در اين منطقه وجود دارد که از لحاظ هندسي به‌قدري بي‌نقص‌اند که آن‌ها را در افسانه‌هاي محلي ساخته‌ي دست يک غول مي‌دانند. ضمنا اينجا در ميراث جهاني يونسکو نيز ثبت شده است.

چاه تور | ايالت اورگان آمريکا


«چاه تور» حفره‌اي کاسه‌اي‌شکل از جنس بازالت واقع در ساحل اورِگان است که آب دريا را به درون مي‌بلعد و سپس در زمان مد با فشار زياد به بيرون پرتاب مي‌کند. گويا اين حفره در گذشته يک غار دريايي بوده است که سقف آن فرو مي‌ريزد و آب علاوه بر زير از بالا نيز به آن راه پيدا مي‌کند. اين حفره حدود ۶ متر عمق دارد و زماني که سطح آب دريا بالا مي‌آيد يا هنگام طوفان‌هاي زمستاني بايد از فاصله به تماشاي آن بايستيد.

پاموک کاله | ترکيه


«پاموک کاله» (يعني قلعه‌ي پنبه‌اي) يکي از ميراث جهاني ثبت‌شده در يونسکوست که در جنوب غربي ترکيه قرار دارد. در اطراف اين محل ويرانه‌هاي تاريخي شهر بزرگ «هيراپوليس» نيز واقع شده. «پاموک کاله» را به خاطر چشمه‌هاي معدني و استخر‌هاي آب‌گرمش مي‌شناسند. اين چشمه‌ها از بالاي کوه به استخر‌هاي واقع در شيبي پله‌اي از جنس «تِراوِرتَن» مي‌ريزند که از سفيدي به برف مي‌ماند.

ساحل شيشه‌اي | ايالت کاليفرنيا آمريکا


ساحل شيشه‌اي کاليفرنيا سال‌ها به‌عنوان محل تخليه‌ي زباله‌ها استفاده مي‌شده است. در دهه‌ي ۱۹۶۰ تخليه‌ي زباله‌ها در اين محل متوقف شد، اما تا آن زمان حجم وسيعي از انواع زباله‌ها اعم از لوازم الکتريکي و بطري و قوطي به داخل دريا راه پيدا کرده بودند. زباله‌هاي شيشه‌اي طي سال‌ها بر اثر فرسايش امواج به قطعات رنگي ريز و تراش‌خورده تبديل شدند و اکنون يکي از جاذبه‌هاي گردشگري اين منطقه محسوب مي‌شوند. فقط اينکه اگر قرار باشد هر گردشگري يک مشت از سنگ‌ريزه‌مانند‌هاي شيشه‌اي ساحل را با خودش ببرد، ديگر چيزي از اين جاذبه‌ي گردشگري باقي نخواهد ماند!

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره