۷ کاری که نمیدانستید مغز را تغییر میدهد!

روزياتو/ تا به حال شده آرزو کرده باشيد که خيلي سالم تر، مثبت انديش تر و باهوش تر شويد؟ خبرهاي خوبي برايتان داريم. با چند کار ساده مي توانيد مغزتان را به مرحله ي جديدي برسانيد.
۱- دست از نق زدن برداريد
نق زدن عادت تان که شود، مغزتان دستخوش تغييرات متعددي ميشود، تغييراتي که سوگيرياي منفي در شما ايجاد ميکنند و حتي ممکن است در نهايت به افسردگي بيانجامند. به جاي شکايت از سختيهاي زندگي، بهتر است زير نور آفتاب برويد، قدم بزنيد و مديتيشن کنيد. روانشناسان دانشگاه کاروليناي شمالي دست به آزمايشي زدند و متوجه شدند کساني که هر روز ۲۰ دقيقه به چيزهاي مثبت فکر ميکنند، هم ذهن آگاهي بيشتري پيدا ميکنند هم علائم بيماري در آنها کمتر ميشود.
۲- قدر داشته هايتان را بدانيد
در پايان هر روز دست کم سه چيز پيدا کنيد که شاکرشان هستيد. به گفتهي روانشناسان اين تمرين سطح سروتونين را در مغز بالا ميبرد. سروتونين براي عملکرد مناسب قشر پيش پيشاني ضروري است، بخشي از مغز که کار درون نگري و حفظ تعادل عاطفي را بر عهده دارد و بنابراين سروتونين به آن کمک ميکند تا بر الگوهاي هراس پيشين خود مسلط شويد. به کارهاي مثبتي که در طول روز انجام ديده ايد با جزئيات فکر کنيد. ميتوانيد حتي آنها را بنويسيد.
۳- افکار منفي تان را بيان کنيد
احساسات منفي تان را روي کاغذ آوريد. خجالت نکشيد. دست به کار شويد و آنها را بنويسيد. دانشمندان ميگويند پردازش زباني احساسات فعاليت بخش آميگدال، مرکز ترس در مغز، را کاهش ميدهد و بنابراين اضطراب را کم ميکند. هر چه بخش آميگدال مغز آرامتر باشد، شما هم فرد شادتري خواهيد بود.
۴- با ديگران معاشرت داشته باشيد
تحقيقي در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه ميشيگان نشان داد وقت گذراني با دوستان يا صرفاً حضور در يک فضاي فيزيکي يکسان با ديگران، فوايد زيادي براي مغز دارد. معاشرت گسترده با افراد باهوش و داراي ثبات عاطفي ميتواند مغز را دستخوش تغييرات مثبتي کند.. شما ميتوانيد به احساسات و نگرشهاي رفتاري ديگران «دچار» شويد. به اين پديده سرايت اجتماعي يا عاطفي هم گفته ميشود.
۵- يک نفر را بغل کنيد
بغل کردن معجزه ميکند. يک آغوش گرم باعث ترشح دوپامين در مغز ميشود که به هورمون لذت مشهور است. دقيقاً به همين خاطر است که فوراً احساس امنيت و آرامش ميکنيد. دانشمندان ميگويند بغل کردن فشار خون و اضطراب را کاهش ميدهد و روحيه را تقويت ميکند.
۶- همزمان چند کار را باهم انجام ندهيد
به جاي انجام همزمان چند کار، در آن واحد فقط يک کار را انجام دهيد. وقتي با تلفن صحبت ميکنيد و همزمان چرخي هم در اينترنت ميزنيد و يک پيام هم ميدهيد، شايد فکر کنيد که در حال انجام همزمان چند کار هستيد. اما تحقيقات نشان ميدهد تلاش براي تمرکز بر روي بيش از يک چيز به طور همزمان، بازدهي را تا حدود ۳۰ درصد کاهش ميدهد؛ بنابراين آن چيزهايي که باعث پرت شدن حواس تان ميشود را حذف کنيد و تمرکزتان را بر انجام يک کار واحد ظرف مدت زماني محدود بگذاريد. کارتان را که تمام کرديد، يک استراحت کوتاه به خودتان جايزه دهيد، مثلاً کمي ورزش کنيد، يک فنجان چاي بنوشيد يا تماس کوتاهي بگيريد.
۷- موسيقي مناسب گوش کنيد
خوشبختانه خبرهاي خوبي برايتان داريم. براي آنکه در کارتان بازدهي داشته باشيد لازم نيست موسيقي را قطع کنيد. در حقيقت گوش دادن به موسيقي مناسب باعث توليد امواج آلفا در مغز ميشود، امري که به شما احساس آرامش ميبخشد.
البته اينها تنها کارهايي نيستند که ميتوانيد براي بهبود عملکرد مغزتان انجام دهيد. خنده، چرت زدن، نوازش حيوان خانگي تان، تنفس هواي تازه، قرار دادن خود در معرض نور بيشتر و هر کار سالم ديگري که روحيه تان را بهتر کند هم براي مغزتان مفيد است.