ویژگی های حیرت انگیز بدن انسان که از آن ها بی خبرید
روزياتو/ شگفت انگيزتر از بدن انسان نداريم و اثباتش هم سخت نيست. ما در حقيقت از ستاره ها به وجود آمده ايم و يک درخشش يا خاصيت زيست تابي هم داريم. ما حتي يک چشم سوم خارق العاده داشتيم. حتي بهترين فيلم هاي علمي تخيلي هم نتوانستند موجوداتي به حيرت انگيزي ما خلق کنند.
در ادامه شما را با تعدادي از ويژگي هاي خارق العاده ي بدن انسان آشنا خواهيم کرد که اغلب ما از آن ها بي اطلاع هستيم.
۱- انسان ها در گذشته يک چشم سوم داشتند
تحقيقات نشان داده اجداد پيشا پستاندار ما واقعاً يک چشم سوم يا به بيان علمي، چشم صنوبري داشتند. کاربرد اين چشم سوم تنظيم حرارت بدن بود و با از دست دادن آن توانستيم از يک گونه ي «خون سرد» به گونه اي «خون گرم» بدل شويم.
۲- وقتي دروغ مي گوييم بيني مان داغ مي کند
«اثر پينوکيو» واقعي است، اما به جاي اينکه وقتي دروغ مي گوييم دماغ مان را دراز کند، دمايش را بالا مي برد. با هر تلاش ذهني، بخشي از مغزمان به نام اينسولار فعال مي شود. اين امر باعث تغيير دماي دور بيني و نقاط داخلي چشم ها مي شود.
۳- ما يک درخشش طبيعي داريم
خودمان نمي توانيم آن را ببينيم اما انسان ها هم از خاصيت زيست تابي برخوردارند. محققان پي بردند بدن انسان در طور روز درخششي دارد که در قسمت پيشاني، گردن و گونه ها بيشتر است. علت اين امر آن است که از تنفس سلولي، راديکال هاي آزادي بر جاي مي ماند که با ليپيدها و پروتئين هايي که آزادانه در هوا در گردش اند ترکيب مي شوند و فوتون يا به عبارتي ديگر، نور مي سازند.
۴- بعضي آدم ها با دُم متولد مي شوند
گرچه مورد نادري است اما بعضي آدم ها مي توانند با دُم متولد شوند. اين دُم در حقيقت نتيجه ي مشکلي به نام ديسرافيسم نخاعي است و برخلاف حيوانات توانايي تکان دادنش را نداريم. اين دُم اغلب در دوران کودکي با عمل جراحي برداشته مي شود.
۵- سرعت رشد ناخن هاي دست چپ و راست باهم متفاوت است
به دليل اينکه از دست مسلط خود بيشتر استفاده مي کنيد، ناخن هاي آن زودتر از دست ديگرتان رشد مي کند. مغز خون و مواد مغذي بيشتري به دست مسلط مي فرستد که اين امر مي تواند سرعت رشد ناخن ها را بيشتر کند.
۶- اثر انگشت مي تواند احيا شود
اگر صدمه اي به انگشتان تان وارد کنيد يا هر روز با مواد قوي کار مي کنيد، احتمالش هست که اثر انگشت تان از بين رود. اما نگران نباشيد چون اين قدرت را دارد که خيلي زود خود را احيا کند.
۷- ماه گرفتگي آبي رنگ هم داريم
ماه گرفتگي مي تواند به ۹ رنگ مختلف باشد که يکي از آن ها آبي است. به ماه گرفتگي آبي، لکه مغولي (Mongolian Spot) گفته مي شود که معمولاً روي کمر کودک ظاهر مي شود و تا سن سه يا چهار سالگي از بين مي رود.
۸- انسان ها يک غشاي پلکي داشتند
غشاي پلکي يک پلک سوم شفاف است که اغلب در ماهي ها، دوزيستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران وجود دارد و زماني در بدن اجداد ما هم وجود داشت. اين غشا حالا تبديل به آن بافت صورتي رنگي شده که گوشه ي چشم هايمان جا خوش کرده و پليکا سميلوناريس (Plica Semilunaris) نام دارد.
۹- رشد موها در هواپيما ممکن است بيشتر شود
فشار اتمسفري زيادي که هنگام سفر با هواپيما يا شنا زير آب، تحت آن قرار مي گيريم مي تواند سرعت رشد موهايمان را بيشتر کند. در حقيقت، پژوهشگران حالا به فکر استفاده از پلاسماي اتمسفري براي درمان تاسي و تاسي منطقه اي در آينده افتاده اند.
۱۰- بيست و پنج درصد استخوان هاي يک فرد بزرگسال در پاهايش قرار دارد
پاهاي ما که بخش کوچکي از بدن مان را تشکيل مي دهند و از اهميت زيادي برخوردارند، هر يک ۲۶ استخوان و ۱۰۰ ماهيچه، تاندون و رباط در خود جاي داده اند. نيرو، ثبات قدم و تعادل خود را به حتي کوچک ترين استخوان درون پاهايتان هم مديون هستيد.
۱۱- نوزادان مي توانند همزمان نفس بکشند و ببلعند
به عنوان يک فرد بزرگسال اگر بخواهيم همزمان چيزي را ببلعيم و نفس هم بکشيم، احتمالاً به خفگي خواهيم افتاد. اما براي نوزادان حداکثر سه ماهه اين اتفاق رخ نمي دهد. حنجره ي نوزادان در بالا، درون حفره ي بيني قرار دارد و با بالا رفتن سن نوزاد، به سمت پايين، به درون گلو مي رود.
۱۲- وقتي گونه هايمان گل مي اندازد، معده مان هم سرخ مي شود
وقتي صورت مان سرخ مي شود، در بدن مان آدرنالين ترشح مي شود که در نتيجه ي آن فشار خون بالا مي رود. از آنجايي که معده ي ما از شبکه مويرگي گسترده اي برخوردار است، سرخي ناشي از افزايش حجم خون مي تواند نه تنها در گونه ها، بلکه در معده ي ما هم نمود پيدا کند.
۱۳- نوزادان بيشتر از بزرگسالان استخوان دارند
نوزادان با ۳۰۰ استخوان متولد مي شوند، در حالي که يک فرد بزرگسال ۲۰۶ استخوان دارد. نوزادان غضروف و «قسمت هاي نرم» بيشتري در سرتاسر بدن خود دارند که با بالا رفتن سن شان تبديل به استخوان خواهد شد. اين قسمت هاي نرم اين امکان را به استخوان ها مي دهند که جوش بخورند و به همين دليل است که در بزرگسالي ۹۴ تاي آن ها را نداريم.
۱۴- ما از ميلياردها سال گرد و غبار ستاره اي ساخته شده ايم
اَبَر نو اَخترها عامل ايجاد نه تنها سيارات، بلکه تقريباً همه ي عناصر موجود در بدن انسان مانند اکسيژن، کربن و هيدروژن هستند. پس بار ديگر که کسي را ستاره ناميدند، بدانيد که هيچ اغراقي در کار نيست.