نماد آخرین خبر

سلامت/ این مواد خطر دیابت را تشدید می کنند

منبع
بروزرسانی
سلامت/ این مواد خطر دیابت را تشدید می کنند
خبرگزاري سلامت/ متخصصان اسپانيايي در يک آزمايش جديد دريافته‌اند که وجود انواع آفت‌کش‌ها در مواد غذايي، آب و هوا مي‌تواند خطر ابتلا به ديابت نوع دوم را افزايش دهد. در اين مطالعه متخصصان علوم پزشکي دانشگاه گرانادا در اسپانيا به وجود رابطه مستقيم بين تماس با آلاينده‌هاي آلي پايدار (COP) موجود در غذا، آب و هوا با ميزان بروز ديابت نوع دوم در بزرگسالان جدا از ساير عوامل چون سن، جنسيت و شاخص توده بدني پي برده‌اند. متخصصان مي‌گويند: اين آلاينده‌ها تمايل دارند که در بافت چربي بدن تجمع کنند و از آنجا که غلظت اين مواد در بدن افراد چاق بيشتر است مي‌توانند يکي از دلايلي باشند که توجيه مي‌کند چرا افراد چاق بيشتر مستعد ابتلا به ديابت نوع دوم هستند. در مقاله‌اي که اخيرا در مجله مطالعات زيست محيطي منتشر شده، کارشناسان نشان داده‌اند افرادي که غلظت ترکيبي موسوم به DDE در بدنشان بيشتر است، چهار برابر بيشتر احتمال دارد به ديابت نوع دوم مبتلا شوند. DDE، ماده اصلي حاصل از متابوليسم آفت‌کش DDT در داخل بدن است. COP‌ها مي‌توانند علاوه بر غذا از راه هوا و پوست نيز به بدن نفوذ کنند.