وقتی زبالههای غیرقابل بازیافت اثر هنری میشوند

فارس/ «هنر پسماند صفر» عنوان نمايشگاه هنري در آلمان است که آثار آن با زبالههاي غير قابل بازيافت ساخته شدهاند. هدف اين نمايشگاه که با استقبال کمنظيري در آلمان مواجه شده است، جلب توجه عموم مردم به آثار مخرب توليد زبالههاي غيرقابل بازيافت و تاثير آن بر روي محيطزيست است. اين نمايشگاه قرار است در ايستگاههاي قطار سراسر آلمان برگزار شود.
نمايشگاه «هنر پسماند صفر» که در حال حاضر در ايستگاه مرکزي قطار هاله برگزار شده است، قصد دارد تا آگاهي عمومي از آثار مخرب زبالههاي غيرقابل بازيافت را افزايش دهد. «ناتالي لوشکا» از مسئولان شرکت راهآهن آلمان درباره برگزاري نمايشگاه در ايستگاههاي قطار گفت: ما ميخواهيم توجه عموم مردم را به مشکل بزرگ توليد زبالههاي غيرقابل بازيافت جلب کنيم. اين امر در آيندهاي نزديک به يک معضل بزرگ محيطزيستي در سطح جهان بدل خواهد شد.
همه ما بيش از حد زباله توليد ميکنيم
«هرمان بنکه» مجسمهساز اهل زاکسن-آنهالت از جمله هنرمنداني است که در اين نمايشگاه شرکت کرده. اين هنرمند درباره شرکت در نمايشگاه «هنر پسماند صفر» گفت:من براي خلق اثرم، از شرايط آفريقا الهام گرفتم. در آنجا نه تنها بسياري از زبالههاي صنعتي آلودگي ايجاد کرده، بلکه زبالههاي بخش خصوصي و خانهها نيز دردسرساز شده است. به نظر من مسئله زباله در سراسر جهان، يک مشکل سيستماتيک است.
او معتقد است که برگزاري نمايشگاههاي هنري و رويدادهاي فرهنگي ميتواند تاثير بيشتري در آگاهسازي عمومي داشته باشد. اين هنرمند آثار به نمايش در آمده در نمايشگاه «هنر پسماند صفر»، شرکتکنندگان را از عواقب خطرناک استفاده از زبالههاي غيرقابل بازيافت آگاه و آنها را ترغيب ميکند تا به حفظ محيطزيست بيشتر توجه کند.
چشممان را بر عواقب مخرب آلودگي محيط زيست نبنديم
آثار هنري ساخته شده از زباله در اين نمايشگاه که در ۱۵ ايستگاه قطار در سراسر آلمان برپا ميشود، روي نمايشگرهاي بزرگ به نمايش در ميآيد تا مشکل زبالههاي غيرقابل بازيافت را به شکل خلاقانه نشان دهد. در صفحه نمايش و از طريق اسکن کد QR با تلفن همراه، بازديدکنندگان نه تنها ميتوانند در مورد آثار هنري اطلاعات بيشتري کسب کنند، بلکه روند ساخت آثار و خلاقيت هنرمند مربوطه را در فيلمهاي کوتاه ميبينند.
به گفته «ناتالي لوشکا» مدير ايستگاه کارستن کملر، اين واقعيت است که هيچکس نميتواند چشم بر عواقب مخرب آلودگي محيط زيست ببندد. به عنوان مثال، اقيانوسها که متن اصلي نمايشگاه هستند، به دليل انبو زبالههاي پلاستيکي که در آنها ريخته شده است، براي جانداران زيرآب و پرندگان دريايي به محيطي خطرناک بدل شدهاند؛ بنابراين وقت آن است که تا آنجا که ممکن است افراد بيشتري را بيدار کرده و آنها را از اين موضوع آگاه کنيم.
به گفته اداره آمار فدرال، هر فرد در آلمان به طور متوسط سالانه ۴۵۷ کيلوگرم زباله خانگي توليد ميکند. بانک جهاني نيز به اين نتيجه رسيده است که اگر رفتار انسانها تغيير نکند، از سال ۲۰۵۰، سالانه ۳.۴ ميليارد تن زباله در سراسر جهان توليد ميشود؛ بنابراين برگزاري رويدادهاي مانند نمايشگاه «هنر پسماند صفر» ميتواند کمک زيادي به آگاهسازي عمومي داشته باشد.